sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Listakatsaus, vko 15

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
2. (2.) Rihanna – S&M
3. (5.) Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
4. (3.) Cee Lo Green – F**k You (Forget You)
5. (4.) Lady Gaga – Born This Way
6. (7.) Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes – Look at Me Now
7. (9.) Jeremih featuring 50 Cent – Down on Me
8. (10.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
9. (8.) Pink – F**kin’ Perfect
10. (17.) Adele – Rolling in the Deep

Videolla on väliä: Katy Perryn ja Flow-vieraaksi saapuvan Kanye Westin E.T. kasvatti myyntiään liki kolmanneksen edellisviikosta. Rihannan S&M yrittää parhaansa viikko toisensa jälkeen, mutta joutunee tyytymään kakkossijaan. Siitä tuli kuitenkin historiallisesti esittäjänsä viides perättäinen radiolistan ykkönen.
Rolling in the Deep on ehtinyt viettää jo useamman viikon Top 20:ssa, mutta punnersi nyt kovasti kasvaneen radiosoiton avulla jopa kymmenen kärkeen. Se on luonnollisesti Adelen ensimmäinen Top 10 -hitti.
Briteillä menee muutenkin kivasti, sillä Tinie Tempahin ja Eric Turnerin Written in the Stars asteli jo Top 20:iin sijalle 19. Suurin kiitos voidaan suunnata ESPN:lle ja WWE:lle, jotka ovat käyttäneet biisiä lähetyksissään.
Lil Wayne on eräs ahkerimmista hitintekijöistä. Hänen uusi singlensä John debytoi viime viikolla sijalla 57 ja loikkasi nyt paikalle numero 22. Biisillä vierailee Rick Ross, joka ei erinomaisesta hip hop -kannatuksestaan huolimatta ole koskaan käväissyt Hot 100 -listan kärkikymmenikössä. Uhmakkaasti nimetty uusi Ross-albumi God Forgives, I Don’t ilmestynee myöhemmin tänä vuonna.
Greyn anatomiassa näyttelevä Sara Ramirez debytoi Hot 100 -listalla Brandi Carlile -lainalla The Story (69).


USA:n albumit Top 10

1. (-) Britney Spears – Femme Fatale
2. (-) Wiz Khalifa – Rolling Papers
3. (3.) Adele – 21
4. (1.) Chris Brown – F.A.M.E.
5. (6.) Various Artists – Songs for Japan
6. (-) Radiohead – The King of Limbs
7. (2.) Jennifer Hudson – I Remember Me
8. (-) Snoop Dogg – Doggumentary
9. (5.) Kirk Franklin – Hello Fear
10. (-) Mary Mary – Something Big

Kuten listanimi-sarjassa tuli ilmi, popin all stars -joukkueen jäsenen Britney Spearsin seitsemästä studioalbumista kuusi on löytänyt tiensä USA:n albumilistan ykköseksi. Blackout (2007) pääsi sekin kakkossijalle ylivoimaisen Eaglesin Long Road Out of Edenin takana.
Ykkösten maratontaulukon kärkeen Spearsillä on vielä matkaa: The Beatlesillä on 19, Jay-Z:llä 11 ja Elvis Presleyllä kymmenen paalua. Naisartisteista Barbra Streisandilta löytyy yhdeksän.
Ensi kesänä Mikkeliin matkaavan Wiz Khalifan ensimmäinen kunnon studioalbumi Rolling Papers jämähti Britanniassa Top 40:n ulkopuolelle, mutta kotimaassa meno oli luonnollisesti parempaa. Albumia ostettiin lähes 200 000 kpl.
Radioheadin The King of Limbs on jäänyt ilmaisen latailun jälkeen todella vähälle huomiolle, joten ei ihme, että se jäi myös Top 10:n jämäsijoille Atlantin molemmin puolin. Bändillä on kaksi ykköstä: Kid A (2000) ja In Rainbows (2007), ja The King of Limbs on ensimmäinen kärkikolmikon alapuolelle uuvahtanut Radiohead-studiolevy sitten OK Computerin (1997).
Snoop Dogg on astellut kärkikymppiin eri yhteyksissä jo 11 kertaa, mutta paaluja ei ole lohjennut sitten 1990-luvun, jolloin niitä tipahti tilille kolme putkeen. Doggumentary petrasi nätisti edeltäjänsä Malice N Wonderlandin 23. tilaa. Jälkimmäinen ilmestyi kuitenkin joulumarkkinoille ja myi ensimmäisellä viikollaan enemmän kuin Doggumentary.
R&b- ja gospel-duo Mary Marylle Top 10 -paikka on kolmas kuudesta yrittämästä. Paras saavutus on The Soundin (2007) seitsemäs sija, vaikka myydyin levy on Thankful-esikoinen (2000), jolta löytyy meilläkin radiohitiksi kelvannut Shackles (Praise You).
Sucker Punch -leffan ääniraita nousi toisella listaviikollaan 22:nneksi, Sum 41:n Screaming Bloody Murder debytoi kehnohkosti sijalla 31 ja räppäri E-40 valtasi kahdella samaan aikaan ilmestyneellä levyllään paikat 40 ja 42. Whitesnaken Forevermoren 49. tila saattaa vaikuttaa kehnolta, mutta bändi on silti ylempänä kuin kertaakaan sitten 1990-luvun alun.


Britannian singlet Top 10

1. (1.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
2. (3.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
3. (2.) Adele – Someone Like You
4. (4.) Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
5. (12.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
6. (11.) Mann featuring 50 Cent – Buzzin’
7. (5.) Nicole Scherzinger – Don’t Hold Your Breath
8. (6) Wiz Khalifa – Black and Yellow
9. (16.) Snoop Dogg & David Guetta – Sweat
10. (7.) Jessie J featuring B.o.B – Price Tag

Jennifer Lopez
in ja Pitbullin On the Floor jatkaa sinkkulistan kärjessä eikä Party Rock Anthem ainakaan vielä noussut kovinkaan lähelle.
Katy Perry seuraa kolmen edellisen singlensä ykkös-, kakkos- ja kolmossijaa tunnollisesti – E.T. eteni viidenneksi.
Rap-artisti Mannin Buzzin’ pomppasi hieman yllättäen jo kuudenneksi. Yllättäen siksi, että USA:ssa se ei ole vielä yltänyt edes Top 50:een. Buzzin' on Mannin ensimmäinen Top 10 -sinkku. 50 Cent sai kahdeksan Top 10 -merkintää putkeen vuosina 2003-2005, mutta sittemmin tahti on harventunut. Summa on nyt 12.
Snoop Doggin ja David Guettan Sweat kipusi pienen pakituksen jälkeen nyt top kymppiin. Snoopille se on kahdeksas ja Guettalle yhdeksäs Top 10 -sinkku.
USA:ssa Chris Brownin uutuuslevyltä on noussut hitiksi Look at Me Now, Britanniassa mennään popimmalla ilmaisulla ja ihan esittäjäksi asti on kaivettu italialais-dj ja tuottaja Benny Benassi. Hänet muistetaan varmasti listakakkosesta Satisfaction (2003). Beautiful People debytoi sijalla 20.
Martin Solveigin ja Dragonetten Hello ylsi 13:nneksi pari kuukautta sitten ja on nyt uudessa nousussa sijalta 33 25:nneksi. Vauhtia antaa tv-mainos.
The Big Pinkin hittiä sämpläävä Nicki Minajin Girls Fall Like Dominoes kipusi 54-32. Jodie Connorin nopeasti hiipuva listaura on vielä Top 40 -tasolla, sillä Bring It nousi toisella listaviikollaan sijalle 37.
T-Painin ja Chris Brownin Best Love Song punnersi Top 40:n hännille. T-Painillä ei ole yhtään Top 20 -sinkkua omillaan, vierailijana kaksi.


Britannian albumit Top 10


1. (1.) Adele – 21
2. (-) Katy B – On a Mission
3. (2.) Adele – 19
4. (5.) Rihanna – Loud
5. (9.) Jessie J – Who You Are
6. (4.) The Overtones – Good Ol’ Fashioned Love
7. (12.) Michael Bublé – Crazy Love
8. (11.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
9. (14.) Elbow – Build a Rocket Boys
10. (-) Glasvegas – Euphoric Heartbreak

Adelen 21 jatkoi yhä kaukana muiden edellä eli ykkösviikkosaldo kasvoi 11:een. Ensi viikolla on jännempää, kun kehään astuu Foo Fighters.
Adelen kaksoisjohto on kuitenkin toistaiseksi mennyttä. Dubstep-poppari Katy B on saalistanut jo kolme top ten -sinkkua ja hyvin tehty pohjatyö palkittiin albumilistan kakkossijalla.
Glasvegasin toisen albumin menekistä tulee pahaenteisesti mieleen Klaxons, joka floppasi kakkosalbumillaan aivan totaalisesti. Kakkossijalle yltäneen platinadebyytin jälkeen toinen levy pyllähti kymmenenneksi ja sai kokonaista kaksi listaviikkoa. Glasvegasin esikoinenkin kävi hopeasijalla ja Euphoric Heartbreak aloitti siis kymppipaikalta.
Parempaa kuuluu The Vaccinesille, jonka ympärille rakennettu hype on kantamassa hedelmää ja kuukausi sitten nelosena debytoinut esikoinen nousi takaisin Top 20:iin (18). If You Wannasta on kehittymässä kivan kokoinen hitti Post Break-Up Sexin seuraksi.
Michael Bublén Crazy Loven sinnikkyyttä ei jaksa enää edes ihmetellä. Muita veteraaneja Top 40:ssä: Plan B:n tasan vuoden listalla viettänyt The Defamation of Strickland Banks (28) ja Mumford & Sonsin Sigh No More (31).
Indiemusiikki jylläsi uutuuspuolella: The Blackoutin Hope (27), The Pigeon Detectivesin Up Guards and at ‘Em (30) ja The Killsin Blood Pressures (40). Muille sijoitukset ovat ihan ok, mutta puluetsivät romahtivat melkoisesti kahden Top 5 -albumin jälkeen. The Killsille Top 40 -paikka on jopa ensimmäinen laatuaan.

Ei kommentteja: