sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Listakatsaus, vko 44

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Far East Movement feat. Cataracs & Dev – Like a G6
2. (2.) Bruno Mars – Just the Way You Are
3. (4.) Rihanna – Only Girl (In the World)
4. (3.) Nelly – Just a Dream
5. (5.) Usher featuring Pitbull – DJ Got Us Fallin’ in Love
6. (10.) Trey Songz featuring Nicki Minaj – Bottoms Up
7. (7.) Katy Perry – Teenage Dream
8. (8.) Taio Cruz – Dynamite
9. (9.) Flo Rida feat. David Guetta – Club Can’t Handle Me
10. (11.) Pink – Raise Your Glass

Like a G6 piti paikkansa Hot 100 -listan kärjessä ja oli taas viikon ostetuin biisi.
Bottoms Upista tuli Trey Songzin isoin hitti, aiempi ennätys oli Say Aah -hitin yhdeksäs sija. Nicki Minajkaan ei ole aiemmin päässyt näin korkealle, paitsi Young Moneyn jäsenenä alkuvuodesta (Bedrock, #2). Toinen juomalaulu Raise Your Glass puolestaan on Pinkin uran kymmenes Top 10 -hitti. Ykkösiä löytyy kaksi, Lady Marmalade (2001) ja So What (2008).
Ennakoin Taylor Swiftin Meaniä jälleen yhdeksi neidon Top 10 -debyytiksi, mutta se jäikin sijalle 11.
Shakiran Loca ponkaisi albumijulkaisun myötä sijalta 84 sijalle 32. Rick Ross on saamassa Aston Martin Music -biisistä yllättävänkin ison hitin etenkin r&b-puolella: 66-50. Listan muista kiinnostavista uutuuksista olikin jo puhetta. Mainitaan vielä Rihannan viimeisin What's My Name (83).
Kotimaassaan Britanniassa unholaan vaipuneen Natasha Bedingfieldin uusi single Strip Me debytoi sijalla 95. Bedingfieldin sisaruksista Natasha on vetänyt Danielia pidemmän korren, sillä jälkimmäisen ura tyssäsi muutama vuosi sitten kuin seinään. Bedingfieldit ovat ainoa sisaruspari, joka on saanut soolona brittiykkösen. Danielilla niitä on peräti kolme, Natashalla vain yksi (These Words, 2004). Natashan Unwritten oli jenkkiradioiden soitetuin kappale vuonna 2006.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Sugarland – The Incredible Machine
2. (-) Kings of Leon – Come Around Sundown
3. (-) Elton John & Leon Russell – The Union
4. (-) Rod Stewart – Fly Me to the Moon
5. (1.) Lil Wayne – I Am Not a Human Being
6. (-) Soundtrack – Glee: The Rocky Horror Glee Show
7. (-) Shakira – Sale El Sol
8. (5.) Eminem –  Recovery
9. (-) Third Day – Move
10. (2.) Darius Rucker – Charleston, SC 1966

Sugarlandin kolmas ykkönen The Incredible Machine myi 203 000 kpl ja Kings of Leonin Come Around Sundown 184 000 kpl. Tennesseeläisbändille sijoitus ja viikkomyynti ovat uran parasta, mutta ne takasikin tuplaplatinamenestys Only by the Night (2008), joka ylsi parhaimmillaan neljänneksi.
Isompia uutisia saadaan sijalta kolme. Asialla ovat legendat Sir Elton John ja Leon Russell ylistetyllä yhteisalbumillaan The Union. Kolmas sija on Elton Johnin paras 34 vuoteen ja Russellin paras sitten Carneyn (#2, 1972). Johnhan on toki nähty Top 10:ssä ihan hiljattainkin, viimeksi vuonna 2007 (Rocket Man -kokoelma, #9), mutta Russellia ei 37 vuoteen. The Union on Elton Johnin 17. ja Russellin kolmas Top 10 -levy. Russell ei ylipäätään ole päässyt omissa nimissään albumilistalle sitten vuoden 1981.
2000-luvun menestyneimpiin artisteihin lukeutuva Rod Stewart jatkoi J-yhtiölle levyttämäänsä klassikkotulkintojen sarjaa albumilla Fly Me to the Moon. Viimeisin miehen omaa uutta materiaalia sisältänyt albumi on Human (2001), joten olisiko aika yrittää taas täysin omin eväin? Stewartia saattaa hieman pidätellä se, että Human jäi USA:ssa sijalle viisikymmentä, kun kaikki sen jälkeen julkaistut studioalbumit ovat venyneet vähintään juuri neljänneksi. Kaikkiaan Stewartilla on 15 Top 10 -albumia.
Kaikkein eniten Top 10 -albumeita on The Rolling Stonesilla, 36. Maratonlistan kakkosena on Frank Sinatra (33) ja jaetulla kolmannella sijalla The Beatles sekä Barbra Streisand (30). Tällä viikolla The Bootleg Series -sarjan yhdeksännella osalla sijalle 12 yltänyt Bob Dylan on netonnut 19 Top 10 -albumia eli yhtä monta kuin Madonna.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Cheryl Cole – Promise This
2. (-) Rihanna – Only Girl (In the World)
3. (1.) Bruno Mars – Just the Way You Are
4. (4.) Cee Lo Green – Fuck You (Forget You)
5. (6.) Mike Posner – Cooler Than Me
6. (5.) Katy Perry – Firework
7. (3.) Duck Sauce – Barbra Streisand
8. (11.) Nelly – Just a Dream
9. (2.) The Wanted – Heart Vacancy
10. (8.) Tinie Tempah feat. Eric Turner – Written in the Stars

Telakoituneen Girls Aloudin jäsenenä toistaiseksi neljä brittiykköstä saanut Cheryl Cole on omillaan paalulla toista kertaa. Ensimmäisestä (Fight for This Love) onkin aikaa tasan vuosi. Top 5 -putki pysyy toistaiseksi rikkoutumattomana käsittäen neljä omaa singleä sekä vierailun will.i.amin Heartbreakerillä (#4, 2008).
Rihannan iholle voidaan pian alkaa tatuoida kakkossijaspesialistin leimaa, mutta on mahdollista, että Only Girl (In the World) etenee ensi viikolla neidon neljänneksi ykköseksi. Jos niin ei käy, siitä tuli hänen kuudes kakkosensa pääroolissa ja päälle vielä Eminemin Love the Way You Lie sekä T.I.:n Live Your Life (2008).
Michael Bublén Hollywood sai puhtia tähän asti parhaalle sijalleen 11 tv-puffista, joka vaikutti myös emoalbumin menestykseen.
Tim Berg on jälleen yksi menestyvä ruotsalaisdj. Seek Bromance on ollut iso hitti jo Belgiassa sekä Hollannissa ja nyt uutuus brittilistan sijalla 13.
Peter Andre tuskin saa enää koskaan isoja hittejä muualla kuin Britanniassa, mutta suomme ne toki hänelle. Defender on miehen 15. Top 40 -hitti ja ykkösiäkin löytyy kolme. Wikipedia tarjoaa Andren edelliselle Revelation-albumille Suomesta listasijaa 53.
Devlinin toinen hitti Runaway (15) paransi huomattavasti Brainwashedin 31. tilaa. Biisi vain kuulostaa kovin kovin tutulta.
James Bluntin suurin suosio on todennäköisesti historiaa, mutta Stay the Night onnistui pinnistämään Top 40:iin sijalle 37. You’re Beautifulin (#1, 2005) lisäksi hänellä on kaksi muuta Top 10 -hittiä.
Falling in Love (40) on Ironikin neljäs Top 40 -menestys. Miehen isoin hitti on Elton Johnia lainannut Tiny Dancer (Hold Me Closer) [#3, 2009].


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Kings of Leon – Come Around Sundown
2. (7.) Michael Bublé – Crazy Love
3. (-) Joe McElderry – Wide Awake
4. (-) The Wanted – The Wanted
5. (2.) Robbie Williams – In and Out of Consciousness
6. (-) Taylor Swift – Speak Now
7. (3.) Tinie Tempah – Disc-Overy
8. (-) Barbra Streisand – The Ultimate Collection
9. (5.) Katy Perry – Teenage Dream
10. (-) The Soldiers – Letters Home

Come Around Sundown pysyi albumilistan kärkipaikalla. Myös Only by the Night aloitti taipaleensa kahdella ykkösviikolla, mutta keräsi vielä kaksi lisää. Se kävi kärjessä kolmeen otteeseen vuosina 2008-2009.
Bublé puhkui itsensä taas kärkikahinoihin lyöden viime syksyn X Factor -voittaja Joe McElderryn sekä uuden The Wanted -poikabändin. Molemmat julkaisivat siis esikoisensa. Crazy Love on viettänyt listalla jo yli vuoden ja piipahti kärjessäkin kymmenennellä listaviikollaan tämän vuoden tammikuussa.
Speak Now voi rikkoa Yhdysvalloissa miljoonan rajan jo julkaisuviikollaan. Vanha maailma reagoi Swiftin tekemisiin paljon maltillisemmin, mutta uusi albumi on hänelle kuitenkin toinen Top 10 -merkintä Britanniassa. Fearless (2009) ylsi viidenneksi. Esikoinen ei ole toistaiseksi päässyt Top 75:een.
Barbra Streisand on saattanut saada lisäpuhtia nimikkobiisistään. The Ultimate Collection on rouvan 11. Top 10 -albumi. Ykkösiä on tipahtanut kuusi. Ensimmäisen tuli vuonna 1977 (A Star Is Born) ja viimeisin viime vuonna (Love Is the Answer).
Sotilastrio veisaa tulkintojaan Top 10:ssä toista kertaa. Viime vuonna julkaistu Coming Home ylsi neljänneksi.
Jenkkikolmonen The Union jäi mystisesti Top 10:n ulkopuolelle sijalle 12. Johnille saavutus ei merkitse mitään, mutta se tuplasi Russellin albumilistaviikkojen lukumäärän: Leon Russell and The Shelter People (1971) vietti yhden viikon sijalla 29.
Roxy Musicista tuttu Bryan Ferry levytti ystäviensä kanssa ensimmäisen uutta materiaalia sisältävän albuminsa kahdeksaan vuoteen. Olympian (19) olisi luullut yltävän korkeammallekin, sillä Ferryn kolme edellistä studioalbumia Slave to Love, Frantic ja Dylanesque merkkauttivat sijat 11, kuusi ja viisi. Charmantilla herralla on kaksi sooloykköstä 1980-luvulta.
Sijalla 23 debytoi Charlotte Churchin paluualbumi Back to Scratch. Church aloitti uransa klassisen musiikin lapsitähtenä 1990-luvun lopulla ja sai kaksi Top 10 -albumia putkeen. Vuonna 2005 julkaistu popalbumi Tissues and Issues ylsi vielä viidenneksi, mutta nyt ei näytä ihan yhtä hyvältä.

Ei kommentteja: