Billboard Hot 100, Top 10
1. (2.) Far East Movement feat. Cataracs & Dev – Like a G6
2. (1.) Bruno Mars – Just the Way You Are
3. (3.) Nelly – Just a Dream
4. (6.) Rihanna – Only Girl (In the World)
5. (5.) Usher featuring Pitbull – DJ Got Us Fallin’ in Love
6. (-) Taylor Swift – Back to December
7. (4.) Katy Perry – Teenage Dream
8. (7.) Taio Cruz – Dynamite
9. (9.) Flo Rida feat. David Guetta – Club Can’t Handle Me
10. (13.) Trey Songz featuring Nicki Minaj – Bottoms Up
Aasialaisvärit nousivat Hot 100 -listan kärkeen, kun Far East Movementin ensimmäinen hitti Like a G6 nappasi odotetusti paalupaikan ja päätti Just the Way You Aren neljän viikon valtakauden. Yhtyeen Free Wired -albumi ei kuitenkaan jaksanut vielä albumilistalla 24. sijaa ylemmäs. Kaukoidän juuristaan huolimatta Far East Movement on perustettu Los Angelesissa.
Taylor Swift sai seitsemännen Top 10 -debyyttinsä Back to Decemberin ilmaannuttua sijalle kuusi (ks. edellinen postaus). Trey Songzilla niitä ei ole vielä yhtään, mutta Top 10 -hittejä nyt kaksi.
Viikon kovin myynnin ja radiosoiton kasvattaja oli Pinkin isoksi hitiksi etenevä Raise Your Glass.
Glee-päivitys: kuusi uutuutta, korkeimmalla versio Jason Mrazin ja Colbie Caillat’n duetosta Lucky (27), joka kipusi alkuperäisversiona sijalle 48 viime vuonna.
Trainin kolmanneksi yltänyt megahitti Hey, Soul Sister poistui listalta 54 viikon jälkeen. Brittiräppäri Dizzee Rascal sai ensimmäisen kerran nimensä Hot 100 -listalle, kun hänet lisättiin Shakiran Loca-singlen (84) esittäjäkatraaseen. Se kuuluu koko komeudessaan nyt Shakira featuring El Cata or Dizzee Rascal. Biisistä on siis liikkeellä kaksi eri versiota.
USA:n albumit Top 10
1. (16.) Lil Wayne – I Am Not a Human Being
2. (-) Darius Rucker – Charleston, SC 1966
3. (-) Big Time Rush – B.T.R. (Soundtrack)
4. (-) The Band Perry – The Band Perry
5. (4.) Eminem – Recovery
6. (2.) Kenny Chesney – Hemingway’s Whiskey
7. (-) Sufjan Stevens – Age of Adz
8. (5.) Zac Brown Band – You Get What You Give
9. (1.) Toby Keith – Bullets in the Gun
10. (-) All That Remains – For We Are Many
Lil Waynen I Am Not a Human Being ponkaisi fyysisen cd- ja vinyylijulkaisun avulla albumilistan kärkeen sijalta 16. Albumi debytoi kaksi viikkoa sitten kakkosena latausmyynnin turvin. Nyt siitä tuli siis rapartistin toinen ykkönen. Edellinen Top 10:n ulkopuolelta ykköseksi sinkoutunut albumi oli Radioheadin In Rainbows (156-1) vuodenvaihteessa 2008.
I Am Not a Human Being käyttäytyi hieman samalla tavalla kuin Pearl Jamin Vitalogy (1994), joka julkaistiin ensin vinyylinä ja debytoi sijalla 55. Pari viikkoa myöhemmin se pamahti kärkeen.
Tämän viikon kakkosena avasi Darius Ruckerin toinen kantrialbumi Charleston, SC 1966. Jo ensimmäinen Learn to Live (2008) oli Top 5 -menestys. Parhaiten Rucker tunnetaan varmaankin Hootie & the Blowfishin laulajana. Bändin jättimenestys Cracked Rear View (1995) oli ykkönen ja timanttilevy.
Nickelodeonin Big Time Rush -kvartetin esikoisalbumi aloitti listauransa sijalta kolme. Toisella julkaisullaan on liikkeellä The Band Perry, jonka esikois-EP ei päässyt albumilistalle, kantrilistalle kylläkin.
Sufjan Stevens on ensimmäistä kertaa Top 10:ssä Age of Adzillä. Edellinen paras irtosi pari kuukautta sitten All Delighted People -EP:llä (27). Myös All That Remainsille Top 10 -sija on uran ensimmäinen. Belle and Sebastian puolestaan paransi Write about Lovella (15) hurjasti edellistä enkkaansa, The Life Pursuitin (2006) 65. sijaa.
Lady Antebellumin A Merry Little Christmas (23) on etukäteen ajatellen vahva ehdokas vuoden menestyneimmäksi joululevyksi, mutta tiukan vastuksen antanee ainakin marraskuussa julkaistava Susan Boylen toinen albumi The Gift.
Britannian singlet Top 10
1. (2.) Bruno Mars – Just the Way You Are
2. (-) The Wanted – Heart Vacancy
3. (3.) Duck Sauce – Barbra Streisand
4. (1.) Cee Lo Green – Fuck You (Forget You)
5. (-) Katy Perry – Firework
6. (9.) Mike Posner – Cooler Than Me
7. (4.) Swedish House Mafia vs. Tinie Tempah – Miami 2 Ibiza
8. (5.) Tinie Tempah feat. Eric Turner – Written in the Stars
9. (-) Jay Sean featuring Nicki Minaj – 2012 (It Ain’t the End)
10. (-) N-Dubz – Best Behaviour
Brittilistan kärkeen päästiin pitkästä aikaa toistamiseen samalla biisillä. Asialla oli Bruno Marsin Just the Way You Are, joka esitettiin sopivasti X Factor -ohjelmassa. Ykkösviikkoja on kasassa nyt kaksi.
Uusi poikabändi The Wanted ei täten saanut seuraajaa kesäiselle All Time Low -ykkösdebyytilleen vaan Heart Vacancy joutui tyytymään kakkossijaan. Katy Perryn Firework jatkaa neidon mainiota sarjaa: kolme Top 5 -hittiä kolmesta uuden albumin lohkaisusta.
Intialaissyntyinen Jay Sean on siinä mielessä kiinnostava brittitähti, että hänellä on Hot 100 -listan ykkössingle (Down, 2009), muttei ainuttakaan Britannian listaykköstä. Tilanne tuskin muuttuu 2012 (It Ain’t the End) -biisillä, vaikka se on nyt Britanniassa korkeammalla kuin USA:ssa. Top 10 -merkintä on Seanin uran neljäs, lafkakaveri Nicki Minajille ensimmäinen.
N-Dubz on kärkikympissä kolmatta kertaa, heidän paras sijoituksensa on viides. Kovaa singlelistapaluuta Atlantin molemmin puolin rakentavalla Nellyllä (11) sen sijaan on hittejä runsaasti, ykkösiäkin kolme omaa ja yksi vierailu: Dilemma Kelly Rowlandin asiaparina (2002), My Place/Flap Your Wings (2004), Over and Over Tim McGraw’n kanssa (2004) sekä rooli The Notorious B.I.G.:n yllättävällä haudantakaisella ykkösellä Nasty Girl (2006).
X Factor -kyky Diana Vickers yritti saada Top 10 -seuraa vappuykköselleen Once, mutta joutui tyytymään My Wicked Heartilla sijaan 13.
Top 20:n alapuolella debytoivat Taylor Swiftin Mine (30) ja Skeptan kolmas Top 40 -hitti Cross My Heart (31).
Britannian albumit Top 10
1. (-) Kings of Leon – Come Around Sundown
2. (1.) Robbie Williams – In and Out of Consciousness
3. (2.) Tinie Tempah – Disc-Overy
4. (re) The Beatles – 1967-1970 (Blue)
5. (13.) Katy Perry – Teenage Dream
6. (re) The Beatles – 1963-1966 (Red)
7. (41.) Michael Bublé – Crazy Love
8. (4.) The Script – Science & Faith
9. (29.) Pixie Lott – Turn It Up
10. (7.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
Veteraanit, palaajat ja uudet painokset värittävät tämän viikon Britannian albumilistaa. Ykkössijan vei kuitenkin vuoden odotetuin julkaisu, ainakin jos tarkastellaan edellisen albumin myyntimääriä. Kings of Leonin Come Around Sundown, seuraaja 2,5 miljoonaa kopiota pelkästään Britanniassa myyneelle Only by the Nightille (2008), debytoi ykkösenä vuoden parhailla viikkomyyntilukemilla. Se on bändin kolmas ykkönen ja studioalbumien Top 3 -putki pysyi rikkoutumattomana. Jenkkilistan paalupaikka onkin sitten pykälää kovempi haaste.
Come Around Sundownin ensimmäisen viikon digimyyntisaldo (49 000 kpl) on historian kovin.
The Beatlesin remasteroidut sininen ja punainen kokoelma palasivat kärkikymppiin. Niiden tähän asti parhaat sijat ovat kaksi (sininen) ja kolme (punainen). Samaa aikakautta edustaa myös Bob Dylanin viimeisin The Bootleg Series -julkaisu The Witmark Demos (18).
Katy Perryn Teenage Dream sai nostetta tv-keikasta, Michael Bublé sekä Pixie Lott uusista painoksista.
UB40:n laulajana tunnettu Ali Campbell on sooloillut viime vuosina melko ahkerasti – Great British Songs on hänen kolmas soolonsa neljän vuoden sisään ja neljäs kaikkiaan. Aiemmat kolme sooloalbumia ovat netonneet sijat 6, 9 ja 13, joten 15 on ihan sopiva.
Alempana debytoivat Chris De Burghin Moonfleet and Other Stories (25), John Legendin ja The Rootsin Wake Up (26), Jane McDonaldin livealbumi (31) sekä Hannah Montanan ironisesti nimetty viimeinen lypsämisyritys Forever (38). Belle and Sebastianin Write about Love ei saanut tällä haavaa kuin yhden viikon Top 40:ssä – 8-41.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti