tiistai 30. maaliskuuta 2010

Viikon listanimi: Marvin Sapp

Minulla oli kaksi ehdokasta tämän viikon listanimeksi: Lady Gaga ja Marvin Sapp. Gaga on kaikilla neljällä listalla Top 5:ssä, mutta koska kansainvälisten listojen seuraamisen hienous piilee uusien ja tuntemattomampien nimien löytämisessä, valitsin gospelmuusikko Sappin.

42-vuotiaan Marvin Sappin albumi Here I Am on itse asiassa listamielessä kiinnostava. Kristillisten artistien tai yhtyeiden sarjassa Top 200 -albumilistan kakkossija lienee ennätys. Periaatteessa samaan ylsi viime syksynä Skilletin albumi Awake. Periaatteessa sen vuoksi, että silloin Comprehensive Albums -listalla sen edellä oli Michael Jacksonin Number Ones.

Pastori Sapp levytti 1990-luvulla muutaman levyn Commissioned-ryhmän kanssa, mutta hitaasti syttynyt sooloura on tuonut menestystä. Seitsemästä soololevystä kuudes, Thirsty (2007), osoittautui genressään huiman menestyksekkääksi: kultalevy ja Hot 100 -hitti Never Would Have Made It (82). Mustan musiikin kanava BET lykkäsi Sappin kouraan Parhaan gospelartistin palkinnon.

Kristillinen musiikki, eli käytännössä gospel-soul/-r&b ja kristillinen rock/pop, näyttäytyy Yhdysvaltojen listoilla aina silloin tällöin ihan kärkipaikoillakin. Ilman tarkistamista mieleen muistuvat ainakin rockyhtyeet Skillet, Casting Crowns, Underoath ja Relient K, sekä r&b-duo Mary Mary, jonka Shackles (Praise You) oli hitti vuosituhannen vaihteessa jopa Suomessa. Heidän viimeisin menestyssinglensä God in Me ylsi Hot 100 -listan sijalle 68 viime syksynä.

Praise the Lord!

Ei kommentteja: