sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Listakatsaus, vko 13

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Rihanna – Rude Boy
2. (5.) B.o.B featuring Bruno Mars – Nothin' on You
3. (9.) Lady Gaga featuring Beyoncé – Telephone
4. (2.) Lady Antebellum – Need You Now
5. (3.) Taio Cruz featuring Ludacris – Break Your Heart
6. (4.) The Black Eyed Peas – Imma Be
7. (6.) Train – Hey, Soul Sister
8. (7.) Young Money featuring Lloyd – BedRock
9. (8.) Ke$ha – TiK ToK
10. (12.) Justin Bieber featuring Ludacris – Baby

Tällä viikolla juhlii vielä Rihanna, mutta ensi viikon ykkönen lienee tämän hetken ehdottomasti paras nousijabiisi B.o.B:n Nothin' on You, jossa ei ole häivähdystäkään nykypäivän listapoppia vaivaavasta yliyrittämisestä. Radiolistaa reilusti johtava Need You Now sai heittää lopulliset hyvästit paaluhaaveilleen, mutta harmia lieventänee uusi nousija American Honey (32). Draken Over nousi toisella listaviikollaan sijalle 17. Vankeustuomiotaan lopettelevan T.I.:n uusi kappale I'm Back kiinnosti heti sijan 44 edestä. Kantrin supertähti Kenny Chesney pitää matalampaa profiilia: Ain't Back Yet, 74->72. Uutuuksia ovat myös ensi viikon albumiykkösen Justin Bieberin U Smile (27), Spose-nimisen raptulokkaan tarttuva I'm Awesome (54), Usherin More (76), Disney-loilotus Make a Wave (84), The-Dreamin paluusingle Love King (92), Maxwellin Fistful of Tears (96) ja stetsonmies George Straitin I Gotta Get to You (100). Pearl Jamin Just Breathe on osoittautunut isoksi alternative-hitiksi ja viettää jo kymmennen listaviikkonsa toistaiseksi parhaalla sijallaan 78.


USA:n albumit Top 10

1. (3.) Lady Antebellum – Need You Now
2. (-) Marvin Sapp – Here I Am
3. (1.) Ludacris – Battle of the Sexes
4. (-) Various Artists – The Edge
5. (8.) Lady Gaga – The Fame
6. (6.) Sade – Soldier of Love
7. (4.) Jimi Hendrix – Valleys of Neptune
8. (9.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.
9. (2.) Gorillaz – Plastic Beach
10. (11.) Justin Bieber – My World (EP)

Albumilistan ykköseksi pääsi vasta tällä viikolla ensimmäistä kertaa tänä vuonna alle sadan tuhannen viikkomyynnillä, mikä on selvästi paremmin kuin viime vuonna. Albumien kokonaismyynti on silti hivenen miinuksella verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Paneudun neljännesvuosikatsaukseen parin viikon sisällä.

Lady Antebellum nousi kärkeen jo kolmanteen otteeseen. Kakkossijan Marvin Sapp on kenties suurin gospeltähti tällä hetkellä. Nelosena näyttäytyvä The Edge on vuosituhannen alun rockia juhlistava kokoelma. The Hugest Rock Hits of the New Millennium -alaotsikon alle mahtuu ainakin Evanescencea, Hoobastankia ja Jetin Are You Gonna Be My Girl. Ja Bloodhound Gangin The Bad Touch. The White Stripesin leffa/live on sijalla 11, Drive-By Truckersin Big to-Do 22:ntena ja Dropkick Murphysin livelevy sijalla 26. Toisen Twilight-leffan soundtrack pomppasi 78->23 ja Them Crooked Vulturesin esikoinen 118->36.


Britannian singlet Top 10

1. (1.) Lady Gaga featuring Beyoncé – Telephone
2. (2.) Tinie Tempah – Pass Out
3. (4.) Justin Bieber featuring Ludacris – Baby
4. (3.) Rihanna – Rude Boy
5. (6.) Cheryl Cole – Parachute
6. (8.) Inna – Hot
7. (5.) Ellie Goulding – Starry Eyed
8. (7.) Jason Derulo – In My Head
9. (12.) Young Money featuring Lloyd – BedRock
10. (29.) Boyzone – Gave It All Away

Melko staattisen kärjen takanakaan ei tapahdu hirveästi. Cheryl Colen kaikki neljä virallista soolosingleä ovat olleet Top 5 -hittejä. Boyzonen nousulle löytyy selitys alta. Sijalla 13 debytoi Usherin OMG ja 29:ntenä Timbalandin ja Justin Timberlaken Carry Out, mutta mehän haluaisimme kuulla mieluummin Timberlaken omaa materaalia, jota herra tuntuu panttaavan iät ja ajat. Usherin kappaleella mukana olevan will.i.amin alias Zuper Blahq kävi pari viikkoa sitten listalla Steve Aokin kanssa. Silloin en hoksannut nimen takana olevan Black Eyed Peas -miehen.


Britannian albumit Top 10

1. (3.) Boyzone – Brother
2. (1.) Lady Gaga – The Fame
3. (33.) Justin Bieber – My World
4. (-) Laura Marling – I Speak Because I Can
5. (2.) Glee Cast – Glee: The Music Season 1: Vol. 2
6. (-) Goldfrapp – Head First
7. (7.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
8. (5.) Alicia Keys – The Element of Freedom
9. (8.) Florence & The Machine – Lungs
10. (9.) Mumford & Sons – Sigh No More

Boyzone palasi ykköseksi miljoonia katsojia keränneen, Stephen Gatelyyn keskittyneen tv-ohjelman suosiollisella avustuksella. Lisäksi kokoelma Back Again...No Matter What on tällä viikolla sijalla 18. Justin Bieberin lyhykäiset albumit on yhdistetty, kuten The Famen tapauksessa, ja tuloksena komea loikka ylemmäksi kuin My Worldin ykkösosa pääsi ilmestyessään. Kuhina folk-lahjakkuus Laura Marlingin ympärillä toi nelossijan. Goldfrappin ympärillä kuhina ei ole ollut kummoista, eikä Rocket-singlen jääminen Top 40:n ulkopuolelle ainakaan auttanut. Muita uutuuksia: Joe Bonamassan Black Rock (14) sekä Gabriella Cilmin ja Mary J. Bligen alisuorittajat Ten (28) ja Stronger with Each Tear (33).

Ei kommentteja: