maanantai 8. helmikuuta 2010

Viikon listanimi: Lady Antebellum

Tiedän, mitä monet eurooppalaiset ajattelevat. "Taas yksi haukotuttavan tylsä kantribändi". Tuollaisenaan lause kertoo vähättelevästä suhtautumisesta Yhdysvalloissa valtavan suosittuun musiikkilajiin. Ikään kuin eurooppalaiset pop- tai rockbändit olisivat jotenkin kiinnostavampia. Toisaalta, en pitäisi ihmeenä, vaikka erinomaisesta kantripopballadista Need You Now (alla) tulisi pophitti myös vanhalla mantereella. Suorastaan toivon sitä.

Nimestään huolimatta Lady Antebellum on siis yhtye, tarkemmin sanottuna trio. Nelisen vuotta kasassa ollut kolmikko Charles Kelley, Hillary Scott ja Dave Haywood on tyypillinen moderni kantriyhtye – vaikutteita napataan monesta suunnasta, mutta tärkein kohdeyleisö on kantrin ystävät. He ovatkin ottaneet Lady Antebellumin avosylin vastaan, sillä jo ensisingle Love Don't Live Here nousi Billboardin kantrilistan kolmoseksi, ja nimetön debyyttialbumi Billboard 200:n neloseksi ja on sittemmin roikkunut listalla pitkälti toista vuotta. Ensimmäinen Hot 100 -listan Top 40 -hitti I Run to You takasi paikan Grammy-gaalassa ja myös pystin parhaasta duon tai yhtyeen esittämästä kantrikappaleesta. Yhtyeen vahvuudeksi on mainittava erityisesti mies-nainen -duettoasetelma, jota käytetään ainakin hiteissä hyvällä maulla.

Toinen albumi Need You Now starttasi vakuuttavasti myyden noin puoli miljoonaa kappaletta viikossa. Se nousi myös Kanadan listakakkoseksi. Nimikappaleesta tuli yhtyeen ensimmäinen Top 10 -hitti, ja se kamppailee toden teolla paikasta ensi viikon Top 3:ssa. Jää nähtäväksi, onko Need You Now -albumista Taylor Swiftin kahden ensimmäisen levyn kaltaiseksi megasukseeksi.

Ei kommentteja: