sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Listakatsaus, vko 7

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Ke$ha – TiK ToK
2. (4.) The Black Eyed Peas – Imma Be
3. (8.) Lady Antebellum – Need You Now
4. (3.) Young Money featuring Lloyd – BedRock
5. (2.) Lady Gaga – Bad Romance
6. (5.) David Guetta featuring Akon – Sexy Chick
7. (9.) Train – Hey, Soul Sister
8. (6.) Ludacris – How Low
9. (16.) The Black Eyed Peas – I Gotta Feeling
10. (7.) Iyaz – Replay

Kahdeksas viikko saattaa jäädä TiK ToKin viimeiseksi ykkösviikoksi, sillä Imma Ben vauhti on kiihtymässä. Tosin se ja Need You Now saivat lisänostetta viikon takaisesta Grammy-juhlasta, aivan kuten taas Top 10:iin noussut I Gotta Feeling, joka ylitti juuri viiden miljoonan ostetun singlen rajapyykin. Pinkin Grammy-numero Glitter in the Air debytoi 18:ntena, mutta tuskin viettää Top 40:ssä kovin montaa viikkoa. Uusi albumi kirvoitti Hot 100 -listalle muutaman Lil Waynen kappaleen. Olympialaisten avajaisten yhteydessä esitelty We Are the World 25 saattaa ehtiä jo ensi viikon kärkipaikoille.


USA:n albumit Top 10

1. (1.) Lady Antebellum – Need You Now
2. (-) Lil Wayne – Rebirth
3. (-) Nick Jonas & The Administration – Who I Am
4. (3.) Lady Gaga – The Fame
5. (8.) Various Artists – 2010 Grammy Nominees
6. (10.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.
7. (13.) Taylor Swift – Fearless
8. (-) Rob Zombie – Hellbilly Deluxe 2
9. (4.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
10. (22.) Zac Brown Band – The Foundation

Lady Antebellum onnistui pitämään edellisellä Tha Carter III -albumillaan miljoonan viikkomyynnin netonneen Lil Waynen takanaan, mikä kertoo tosin enemmän Waynen albumin kehnosta vastaanotosta kuin Need You Now’n ylisuoriutumisesta. Rob Zombien neljä sooloa ovat keränneet tasaisesti sijat 5, 8, 5 ja 8. Parhaan uuden artistin Grammyn voittanut kantriyhtye Zac Brown Band on ensimmäistä kertaa Top 10:ssä. Viime vuonna Comprehensive Albums -listan 12:ntenä käynyt The Foundation on ylittänyt jo 1,5 miljoonan myydyn levyn rajapyykin. Muita Grammy-illan hedelmiä nauttineita: Beyoncén I Am…Sasha Fierce (14), Pinkin Funhouse (15) ja Kings of Leonin Only By the Night (24). Haiti unohtui Grammy-juhlien tieltä nopeasti: Hope for Haiti Now romahti sijalta kaksi sijalle 19. Se ei kuitenkaan ollut mitään Barry Manilow'n luisuun verrattuna: 5->40. Bob Marley & The Wailersin Legend-kokoelma on taas Top 100:ssa, sijalla 59.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Helping Haiti – Everybody Hurts
2. (1.) Owl City – Fireflies
3. (3.) Timbaland featuring Katy Perry – If We Ever Meet Again
4. (5.) Alicia Keys – Empire State of Mind (Part II)
5. (4.) Glee Cast – Don't Stop Believin'
6. (7.) 3OH!3 featuring Katy Perry – Starstrukk
7. (8.) JLS – One Shot
8. (6.) Iyaz – Replay
9. (-) Glee Cast – Halo/Walking on Sunshine
10. (20.) Rihanna – Rude Boy

Hyvää tekevä yhteislaulantaversio R.E.M.-hitistä Everybody Hurts löysi ensimmäisellä viikollaan 453 000 ostajaa. Glee-sarja on poikinut jo kaksi Top 10 -hittiä, joista uudempi on potpuri Beyoncén Halosta ja Katrina & The Wavesin Walking on Sunshinesta. Lisäksi sijalla 14 näyttäytyy vastaavanlainen viritelmä It's My Life/Confessions Pt II. Cheryl Colen kolmas single Parachute nousee Top 40:iin sijalle 26. Toistaiseksi yhden albumin Mercury Prize -ihmeeksi jäänyt Ms. Dynamite on yhä voimissaan ja laulaa Zincin singlellä Wile Out (38).


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Alicia Keys – The Element of Freedom
2. (2.) André Rieu – Forever Vienna
3. (3.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
4. (-) Sade – Soldier of Love
5. (6.) Lady Gaga – The Fame
6. (-) Massive Attack – Heligoland
7. (9.) Peter Andre – Unconditional: Love Songs
8. (15.) Michael Bublé – Crazy Love
9. (4.) Florence & The Machine – Lungs
10. (13.) Black Eyed Peas – The E.N.D.

André Rieu näyttäytyi viikon mittaan kärjessäkin, mutta halutuin Valentinuksen päivän lahja-albumi oli The Element of Freedom. Sadella on yksi albumilistan ykkönen Britanniassa, Promise (1985), nyt Soldier of Love ei yltänyt aivan kärkikolmikkoon. Se on silti Saden korkeimmalle noussut albumi sitten Stronger Than Priden (1988). Massive Attackin suunta on harmi kyllä päinvastainen, sillä lähes päivälleen seitsemän vuoden takainen 100th Window kävi kärjessä. Single Paradise Circus on suorastaan jumalainen kappale. Muista uutuuksista vastaavat ulkonäölläänkin joitakin hurmaava tenori Rolando Villazón (18), UB40 (24), Barry Manilow (26), Seasick Steven kokoelma (33) ja Gil Scott-Heron (39). Tietä Valentinuksen päivän suosikeille tekivät muun muassa Ke$ha (8->32) ja Hot Chip (11->36). HIMin Screamworks: Love in Theory and Practicen kysyntä keskittyi alkuviikkoon: silloin Top 20:n tuntumassakin näyttäytynyt albumi romahti viikon mittaan sijalle 50. Valon ja kumppaneiden brittilistatrendi on ollut laskeva: 55, 18, 31 ja 50.

2 kommenttia:

Pete P. kirjoitti...

Onko Paradise Circus single? Oli miten oli, Heligoland on huippukova albumi. Itseä lämmittää eniten Flat Of The Blade, joka on ihan kaikkien aikojen parhaita MA-biisejä.

Kiva, että olet listannut listat näin!

Markus kirjoitti...

Kiitos kommentista!

Molemmista on video, mutta kumpikaan ei kai ole myynnissä cd- tai vinyylimuodossa singlenä. Paradise Circusista on ainakin Amazonissa virallisia remiksauksia.

Paradise Circus
http://vimeo.com/8195617

Flat of the Blade
http://www.youtube.com/watch?v=YcPbnDpoHYg