sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Listakatsaus, vko 9

Billboard Hot 100, Top 10

1. (3.) The Black Eyed Peas – Imma Be
2. (1.) Ke$ha – TiK ToK
3. (4.) Young Money featuring Lloyd – BedRock
4. (5.) Lady Gaga – Bad Romance
5. (6.) Lady Antebellum – Need You Now
6. (2.) Artists for Haiti – We Are the World 25: For Haiti
7. (7.) Train – Hey, Soul Sister
8. (8.) Ludacris – How Low
9. (9.) Jason Derulo – In My Head
10. (12.) Trey Songz featuring Fabolous – Say Aah

TiK ToK joutui viimein nöyrtymään – yhdeksän viikon putken jälkeen. Imma Be on Black Eyed Peasin listauran ja The E.N.D. -levyn kolmas ykkönen. Paljon parempi Meet Me Halfway jäi välissä mystisesti seitsemänneksi.
The Scriptin Breakeven on jo sijalla 22. Rihanna suoltaa hittejä nopeaan tahtiin: vain muutama viikko Hardin Top 10 -visiitin jälkeen Rude Boy nousi 23:nneksi. K.d. langin Vancouverin olympialaisten avajaisissa pysäyttävästi esittämä, ja tiedätte-kyllä-kenen kirjoittama, Hallelujah debytoi sijalla 61 vain muutama viikko sen jälkeen, kun Justin Timberlaken, Matt Morrisin ja Charlie Sextonin Haiti-versio kävi Top 10:n tuntumassa. Kanadalaisen Langin suurin ja tätä ennen ainoa Hot 100 -hitti Constant Craving ylsi 38:nneksi vuonna 1992. Mariah Careyn Up Out My Face pinnisti sijalle 100, mutta emoalbumi Memoirs of an Imperfect Angel on ollut kolmesta Hot 100 -hitistä huolimatta melkoinen pannukakku.


USA:n albumit Top 10

1. (1.) Sade – Soldier of Love
2. (2.) Lady Antebellum – Need You Now
3. (8.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.
4. (7.) Lady Gaga – The Fame
5. (4.) Lil Wayne – Rebirth
6. (9.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
7. (12.) Alicia Keys – The Element of Freedom
8. (3.) Jaheim – Another Round
9. (5.) Josh Turner – Haywire
10. (10.) Taylor Swift – Fearless

Paul Grein mainitsi Chart Watch -blogissaan, että tällä viikolla Top 3:ssa on ensimmäistä kertaa kolme yhtyettä, jossa on sekä mies- että naisjäseniä. Jokaisessa naisjäseniä on vain yksi, ja hän on myös yhtyeen keulakuva: Sade Adu, Hillary Scott ja Fergie. Kaikkien aikojen menestynein molempien sukupuolten muodostaman yhtyeen albumi on Fleetwood Macin hämmästyttävät 31 viikkoa kärjessä kestänyt Rumours. Grein menee myös syvemmälle aiheeseen juuri julkaistussa Chart Watch Extra -kirjoituksessaan.
Viikon korkein uutuus on Story of the Year -yhtyeen Constant (42). HIMin uusin levy kokee melko odotetun 72 prosentin pudotuksen myynnissä, mikä tarkoittaa sijoituksissa 25->86.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Jason Derulo – In My Head
2. (2.) Florence & The Machine feat. Dizzee Rascal - You Got the Dirtee Love
3. (6.) Rihanna – Rude Boy
4. (-) Ellie Goulding – Starry Eyed
5. (5.) Alicia Keys – Empire State of Mind (Part II)
6. (4.) Timbaland featuring Katy Perry – If We Ever Meet Again
7. (-) Sugababes – Wear My Kiss
8. (3.) Owl City – Fireflies
9. (1.) Helping Haiti – Everybody Hurts
10. (14.) JLS – One Shot

Hyväntekeväisyysulina ei kantanut enää kolmatta viikkoa. Jason Derulon In My Head tuli hieman puskista kärkeen ohi Florence Welchin ja Dizzee Rascalin. Itse en ainakaan uskonut kappaleeseen, vaikka se olikin iTunesin kärkitaistossa koko viikon. Sitä paitsi se on aika kehno Just Dance -kopio. Derulon ensimmäinen single Whatcha Say ylsi Yhdysvalloissa kärkeen ja Britanniassa kolmanneksi. Brit Awards -gaalassa kriitikoiden vuoden kuumimmaksi tulokkaaksi valitsema Ellie Goulding debytoi hienosti neljäntenä. Sugababesin Wear My Kiss on jo kolmas single tulevalta Sweet 7 -albumilta, jonka julkaisua on pantattu kuukausitolkulla. Sijalla 12 debytoi Chiddy Bangin The Opposite of Adults, joka kierrättää MGMT:n kappaletta Kids. Tanskalainen Alphabeat sai Top 10 -menestystä esikoisalbuminsa myötä, mutta kakkosalbumia pohjustava Hole in the Heart joutui tyytymään sijaan 29. Musen Resistance (38) menestyi yllättäen paremmin kuin edellinen single Undisclosed Desires (49) – tai sanotaan pikemmin niin, että viimeksi mainittu oli hämmästyttävä floppi Britanniassa.


Britannian albumit Top 10

1. (2.) Lady Gaga – The Fame
2. (1.) Glee Cast – Glee: The Music Season 1: Volume 1
3. (4.) Alicia Keys – The Element of Freedom
4. (3.) Florence & The Machine – Lungs
5. (-) Marina & The Diamonds – Family Jewels
6. (-) The Courteeners – Falcon
7. (5.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
8. (17.) JLS – JLS
9. (-) Johnny Cash – American VI: Ain't No Grave
10. (18.) Mumford & Sons – Sigh No More

Ensin oli Florence Welch, nyt tulee Marina Diamandis. Molemmat ovat käytännössä sooloartisteja, jotka ovat naamioineet artistiminänsä yhtyemuotoon. Hollywood-single ei yltänyt Top 10:iin, mutta Family Jewels ylsi, ja luulenpa, että sen jalat kantavat melko pitkälle. Mistään mestariteoksesta ei tosin ole kyse. The Courteeners missasi Top 5:n, jossa kävi edellisellä albumillaan St. Jude. Johnny Cashin American-sarja lienee päätöksessään kuudennen osan myötä. Se alkoi kiinnostaa ihmisiä listasijoitusten veroisesti vasta Cashin kuoltua: nelososa nousi 40:nneksi ja viides sijalle yhdeksän, kuten nyt siis myös kutonen. Kaikenlaista kokoelmaa on myös rekisteröitynyt listoille miehen poismenon jälkeen. Cashin korkeimmalle yltänyt albumi on livelevy At San Quentin (2, 1969). Muita uutuuksia ja palaajia: Holliesin kokoelma (23), Michael Jacksonin This Is It (24) ja Gracie Fields -kokoelma (29). Timbalandin Shock Value II elpyy pikkuhiljaa sinkkuhitin ansiosta (25). Ja mainitaanpa vielä, että The Fame nousi ensimmäistä kertaa kärkeen sitten viime toukokuun. Taidan ensi viikolla tutkia, mikä on sen saran ennätys.

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Taitaa tuo pisimmältä tauolta ykköseksi -ennätys kuulua Abban Gold-kokoelmalle. Mutta kannattaa toki tutkia rauhassa.