perjantai 27. marraskuuta 2009

Uusi ja vanha kohtaavat

Tästä viikosta eteenpäin Billboard laskee kaikki albumeiksi luettavat julkaisut samalle viralliselle Billboard 200 -listalle. Vanhojen, catalog-tuotteiksi luettavien levyjen viime viikon sarakkeeseen merkittiin "re-entry", listaviikkosarakkeeseen Billboardin Top 200 Albums -listalla vietetty viikkomäärä (eli Comprehensive Albums -listaviikkoja ei lasketa) ja korkein sijoitus määräytyy tietenkin myös aiemman Top 200 Albums -listan mukaan. Ensimmäisen virallisen uuden Billboard 200 -listan ykkönen on John Mayerin Battle Studies.

Tilanne aiheuttaa luonnollisesti pientä sekaannusta. Esimerkiksi Michael Jacksonin The Essential Michael Jackson -kokoelma oli viime kesänä Comprehensive Albums -listan kakkosena, nyt sen korkein sijoitus on tämän viikon 70. RIAA:n sertifiointisarake näyttää tuplaplatinaa. Thriller viettää 123. listaviikkonsa sijalla 85. Sen korkein sijoitus on taas ykkönen, Comprehensive -listalla se ylsi aikoinaan kakkoseksi.
Casting Crownsin Peace on Earth ilmaantui listapalaajana sijalle 15, joka on albumin paras noteeraus Top 200 Albums -rankkauksessa. Comprehensive Albums -listalla se oli viime viikolla sijalla 11.

Muutos on ehkä parasta, mitä Billboard on tämän vuoden uudistusvimmassaan saanut aikaan. Nyt virallinen lista kertoo oikeasti myydyimpien levyjen järjestyksen ja siirtymävaiheen informaatiosekaannuksesta päästään nopeasti eroon.

Lopuksi tiedoksi, että lomailen ensi viikon, joten blogiin tulee pieni, mutta ehkä tervetullut tauko.

Ei kommentteja: