maanantai 9. marraskuuta 2009

Listakatsaus, vko 46

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Jason DeRulo – Whatcha Say
2. (1.) Owl City – Fireflies
3. (13.) Jay-Z + Alicia Keys – Empire State of Mind
4. (3.) Jay Sean featuring Lil Wayne – Down
5. (4.) Miley Cyrus – Party in the U.S.A.
6. (6.) Lady Gaga – Paparazzi
7. (5.) Jay-Z, Rihanna & Kanye West – Run This Town
8. (8.) Britney Spears – 3
9. (-) Lady Gaga – Bad Romance
10. (-) Taylor Swift – Jump Then Fall

DeRulo sai ykkösviikkonsa ja saattaa saada toisenkin, sillä Rihannan Russian Rouletten myynti on odotettua vaisumpaa. Ensi viikolla pahin uhka lieneekin Fireflies. Jay-Z:n ja Alicia Keysin duetto on nosteessa sekä myynnissä että radiosoitossa – nyt jännitetään, miten Alicia Keysin popradioihin suunnattu Try Sleeping with a Broken Heart menestyy. Doesn't Mean Anything ei ole Keysin standardeilla saanut aikaiseksi juuri mitään. Top 50:ssä on kahdeksan Taylor Swiftin kappaletta, kiitos Fearlessin uuden painoksen. Kuusi niistä on uutuuksia. 50 Centin uusi levy Before I Self Destruct on mallia "helpompaa voittaa lotossa kuin arvata julkaisupäivä". Sen single Baby By Me debytoi 33:ntena.


USA:n albumit top 10

1. (-) Michael Jackson – Michael Jackson's This Is It (Soundtrack)
2. (-) Creed – Full Circle
3. (7.) Taylor Swift – Fearless
4. (-) Rod Stewart – Soulbook
5. (-) Trans-Siberian Orchestra – Night Castle
6. (-) Sting – If on a Winter's Night...
7. (3.) Michael Bublé – Crazy Love
8. (1.) Soundtrack – The Twilight Saga: New Moon
9. (2.) Tim McGraw – Southern Voice
10. (4.) Jay-Z – The Blueprint 3

Jacksonin soundtrack myi 378 000 kpl, eli ilmiön kysyntä on edelleen kovaa. Maailmanlaajuisesti This Is It -soundtrackia meni viikossa kaupaksi noin 800 000 kappaletta. Creedin paluu ei kiinnosta yhtyeen huippuvuosien malliin, mutta ei sitä ihan flopiksikaan uskalla sanoa. Joulunalusaika nostaa esiin Trans-Siberian Orchestran, Rod Stewartin ja Mannheim Steamrollerin kaltaisia sesonkituotteita, ja samaan sarjaan voi laskea myös Stingin talvisen teemalevyn.


Britannian singlet Top 10

1. (-) JLS – Everybody in Love
2. (1.) Cheryl Cole – Fight for This Love
3. (6.) The Black Eyed Peas – Meet Me Halfway
4. (3.) Jay Sean featuring Lil Wayne – Down
5. (4.) Alexandra Burke featuring Flo Rida – Bad Boys
6. (-) Ke$ha – TiK ToK
7. (5.) Michael Bublé – Haven't Met You Yet
8. (2.) Westlife – What about Now
9. (-) Chase & Status featuring Plan B – End Credits
10. (14.) Lady Gaga – Bad Romance

X Factor -dominanssi jatkuu, vuorossa poikabändi JLS toisella ykkösellään Everybody in Love. Meet Me Halfwaylla on rohkaisevampi suunta kuin Yhdysvalloissa, jossa se on ehtinyt kääntyä (kenties väliaikaiseen) laskuun jo sekä myynnissä että radiosoitossa. Ke$han Lady Gaga -henkinen viritelmä on musiikillisesti tasan tämän päivän hittituote, sen sijaan Chase & Statuksen yltäminen top 10:iin on jonkin sortin yllätys. Sijalla 19 on Journeyn Don't Stop Believin', josta olen kirjoittanut aiemminkin. Kasarihitti ei ikinä yltänyt Top 40:iin, ennen kuin tällä viikolla X Factorin avustuksella. Listaviikkoja Top 200:ssa on kertynyt jo 89 sitten vuoden 2005 digivallankumouksen.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Cheryl Cole – 3 Words
2. (-) Bon Jovi – The Circle
3. (2.) Michael Bublé – Crazy Love
4. (-) Foo Fighters – Greatest Hits
5. (4.) The Soldiers – Coming Home
6. (3.) Michael Jackson – Michael Jackson's This Is It
7. (5.) Alexandra Burke – Overcome
8. (53.) Beyoncé – I Am...Sasha Fierce
9. (-) Katherine Jenkins – The Ultimate Collection
10. (11.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.

Vanha kunnon Bon Jovi kamppaili ykköspaikasta loppuun asti ollen Colen edellä pitkin viikkoa. Mutta, kuten odottaa saattaa, yhden viikonlopun X Factor -mainos ei riitä jatkuvaa esilläoloa vastaan. The Circle on neljäs kakkoseksi yltänyt (tai jäänyt) Bon Jovi -studioalbumi putkeen, mutta onneksi ykkösiäkin on samoin neljä perättäistä. Beyoncén nousu selittyy uudella versiolla. Katherine Jenkinsin vanhan levy-yhtiön tyyli julkaista kokoelma heti uuden levy-yhtiön julkaiseman studiolevyn perään muistuttaa eräästä r:llä alkavasta sanasta. Slayerin World Painted Blood missaa top 40:n pykälällä, ja suuruuden päivät vaikuttavat olevan luetut myös sijoilla 74 (Skunk Anansien kokoelma) ja 75 (uusi Joss Stone), puhumattakaan Brett Andersonin uudesta soololevystä, jonka listasijan etsimiseen tarvitaan jo kunnollista vierityspalkin hallintaa.

Ei kommentteja: