tiistai 3. marraskuuta 2009

Tuotteliaita poikia

2000-luvun ensimmäinen vuosikymmen(luku) on pian pulkassa. Irlantilainen aikuisten kantri- ja easy listening -suosikki Daniel O'Donnell on tänä aikana saanut 12 top 20 -albumia brittilistalle, mikä tekee hänestä vuosikymmenen tuotteliaimman hittialbumien tekijän. Uusi Peace in the Valley aloitti listauransa tällä viikolla sijalta kahdeksan.

Top 40 on ollut vahvasti katolilaiselle O'Donnellille tuttu vuodesta 1991. Ihan ensimmäinen listoille noussut levy oli vuoden 1988 From the Heart. Singlelistan kymmenen kärkeen O'Donnell on yltänyt kerran, seiskaksi kappaleella Give a Little Love (1998). Kaikkiaan hän on julkaissut 25 neljänkymmenen myydyimmän joukkoon noussutta levyä.

Yhdysvalloissa eniten albumeita top 20:iin tällä vuosikymmenellä lienee saanut Jay-Z, kymmenen, mutta tämä ei ole tarkistettu fakta. Kaikki kymmenen ovat nousseet listaykkösiksi tai -kakkosiksi.

Mutta saattaisiko määrä korvata laadun? Silloin O'Donnell ja Jay-Z eivät ole mitään gospeltähti Bill Gaitheriin ja hänen eri kokoonpanoihinsa verrattuna. Gaither on julkaissut eri nimillä ja kokoonpanoilla tällä vuosikymmenellä toistaiseksi suurin piirtein kahdeksankymmentä albumia, joista Billboardin albumilistallekin on yltänyt suuri osa. Korkein sijoitus on viidestoista.

Daniel O'Donnell (Allmusic)
Bill Gaither (Allmusic)

Lähteet: Music Week, Allmusic
Kuva: danielodonnell.co.uk

Ei kommentteja: