lauantai 14. marraskuuta 2009

Parempi myöhään...

Michael Jacksonin ja The Beatlesin ynnä muiden vanhempien albumien menestys on saanut Billboardin viimein muuttamaan sääntöjään albumilistan suhteen. Täten parin viikon päästä mikä tahansa kahdensadan myydyimmän joukkoon yltävä albumiksi katsottava julkaisu on listakelpoinen virallisella Billboard 200 -listalla. Toisin sanoen vanhasta Comprehensive Albums -listasta tulee virallinen Top 200 ja nykyinen Billboard Top 200 nimetään Top Current Albums -listaksi. Muutos ajoittuu Billboardin listavuodenvaihteeseen.

Muutos on hyvin tervetullut, sanoisinko jopa välttämätön listan uskottavuuden säilyttämiseksi. Monet mediat ympäri maailmaa käyttävät Billboard 200 -listaa uutisoinnissa. Itse olen pyrkinyt aina kertomaan katsauksessani Comprehensive Albums -listan kymppikärjen, sillä se on saattanut poiketa pelkästään uusien albumien listasta paljonkin. Kohta sitä ongelmaa ei siis ole. Vanhat aiemmin vain Comprehensive-listalle yltäneet levyt merkitään todennäköisesti uutuuksiksi. Aiemmin Billboard 200 -listalla käyneet varmaankin listapalaajiksi.

Myös muita muutoksia listoihin on tulossa, mutta ne eivät näin suomalaisen näkökulmasta ole kovin merkittäviä, vaan koskevat lähinnä genrelistoja.

Uutinen on luettavissa täältä.

Ei kommentteja: