maanantai 16. marraskuuta 2009

Merkittävä ennätys?


Music Week kertoi viikottaisessa brittilista-analyysissään tällä viikolla albumilistalle nousseen The Performance -levyn julkaisseesta Dame Shirley Basseystä hieman tarkemmin. 72-vuotias Bassey on vanhin uudella materiaalilla Britannian albumilistalle noussut nainen. Itse asiassa hän oli sitä jo edellisen albuminsa ilmestyttyä vuonna 2007. Ja vielä alleviivatakseen ikäänsä ja asemaansa Bassey on painattanut arvonimensä levyn kanteenkin. No, onhan hänellä CV:ssään jo 48 vuotta pitkä levytysura ja 38 albumia.

Olen vahvasti sukupuolten erottelua vastaan. Miksi ihmeessä naisten ja miesten ennätykset pitää noteerata erikseen? Kun lykätään vielä yhtyeet omaan karsinaansa, on meillä kolmet eri ennätykset, jotka voisi aivan hyvin niputtaa yhteen. Okei, yhtyeet eivät riko ikäennätyksiä, mutta tajuatte varmaan pointin.

Listafanaatikkojen mielestä kaikki trivia on aina tervetullutta ja kiinnostavaa, mutta sukupuolten erotteleminen 2000-luvulla ei niinkään. Ja vanhuusennätyksistä: Kunhan isot tähdet vanhenevat vuosikymmenen tai pari, 80-vuotias listamenestyjä lienee melkein arkipäivää.

Kuva: amazon.com

Ei kommentteja: