keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Maailmanvalloitus suomalaisittain

Fantastista. "Anna Abreu jätti taakseen Robbie Williamsin ja Whitney Houstonin", uutisoi Ilta-Sanomat. Ensimmäinen kysymykseni oli tietenkin, että millä listalla. Arvatkaapa. Commercial Pop Club -listalla, jota ylläpitää Music Week! Vinegar on listan sijalla 21.

Luen Music Weekin nettiversiota säännöllisesti ja täytyy myöntää, että ihan ensimmäisenä ei tule katsottua Commercial Pop -listaa, joka kootaan tiskijukkien soittomäärien ja klubimusiikkiin keskittyneiden levykauppojen raporttien perusteella. Kyseessä on kaiken lisäksi jokin sortin genrelista, kuten nimikin kertoo. IS:n mukaan "Anna on ensimmäinen suomalainen naisartisti, joka on koskaan noussut kyseiselle listalle näin korkealle." Tässä kohtaa repesin.

Abreun yläpuolella on hurjan menestyneitä artisteja kuten Jessica Clemmons, Cadence ja Michael Menance. Abreuta julkaisevan levy-yhtiö Upsiden tallista taakse jäi sentään ruotsalainen Darin. Kas kun sitä ei mainita IS:n uutisessa. Päihitimme ruotsalaiset (paitsi Basshunterin)! Ja Robbie Williamsin (joka muuten ei ole edes koko listalla).

Tsemppiä Annalle, huutia journalismille. Palattaisiinko asiaan, jos Vinegar yltää joskus sinkkulistan top sataan? Tai edes iTunesin kahdensadan myydyimmän joukkoon?

Kuva: Tune.fi

2 kommenttia:

Tarkko kirjoitti...

Kaikki, mitä on lehteen painettu, on totta!

Markus kirjoitti...

Tai ainakin jokaisessa jutussa piilee totuuden siemen. (Piilee on avainsana.)

Uutinenhan sinänsä on totta, tiedotus- ja toimituskoneistot ainoastaan muokkaavat sen aivan uusiin sfääreihin.