sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Listakatsaus, vko 48

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Jay-Z + Alicia Keys – Empire State of Mind
2. (1.) Owl City – Fireflies
3. (3.) Jason DeRulo – Whatcha Say
4. (4.) Iyaz – Replay
5. (22.) Lady Antebellum – Need You Now
6. (8.) Britney Spears – 3
7. (5.) Jay Sean featuring Lil Wayne – Down
8. (6.) Miley Cyrus – Party in the U.S.A.
9. (7.) Lady Gaga – Paparazzi
10. (14.) Ke$ha – TiK ToK

Empire State of Mind on Jay-Z:n ensimmäinen oma ykkönen, eli tässä tapauksessa kappale, joka on merkitty ”Jay-Z featuring xx” eikä toisin päin. Britanniassa tapahtui samoin, kun Run This Town nousi kärkeen. Lady Antebellum on nimestään huolimatta yhtye ja menestyy kantriyhtyeeksi harvinaisen hyvin. Samoille sijoille eivät sitten Lonestarin ykköshitin Amazed (2000) ole yltäneet kuin Dixie Chicks ja Rascal Flatts. Kantrisinglet saavat muutenkin nostetta CMA-gaalasta, esimerkiksi Kenny Chesneyn ja Dave Matthewsin duetto I'm Alive etenee 46->32. Rihannan Russian Roulette sukeltaa 9->16, ja r&b-radioasemille onkin tarjottu jo uutta singleä Hard.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Bon Jovi – The Circle
2. (3.) Andrea Bocelli – My Christmas
3. (1.) Carrie Underwood – Play On
4. (2.) Michael Jackson – Michael Jackson's This Is It (Soundtrack)
5. (6.) Taylor Swift - Fearless
6. (5.) Various Artists – NOW 32
7. (8.) Michael Bublé – Crazy Love
8. (-) Flyleaf – Memento Mori
9. (4.) Soundtrack – Glee: Season One: The Music Volume 1
10. (10.) Soundtrack – The Twilight Saga: New Moon

Bon Jovi ”palasi” (kuten Hesari otsikoi) listakärkeen heille melko köykäisellä 165 000 myydyn levyn viikkosaldolla. Andrea Bocellin joululevy vaikuttaa varteenotettavalta ehdokkaalta loppuvuoden myydyimmäksi albumiksi, ja myös muita joululevyjä kärkkyy top 40:ssä – kaikki joko viimevuotisia tai vanhempia: kristillisen rockyhtyeen Casting Crownsin Peace on Earth (11), Taylor Swiftin joulu-ep (12) ja Josh Grobanin jättimenestys Noël (31). Britney Spearsin singlekokoelman yhden levyn normaali painos ei liikkunut mihinkään (25), eikä AC/DC:n paketti Backtracks yltänyt edes top 40:iin. Kantritähdillä meni hyvin myös albumipuolella, esimerkiksi Jamey Johnson hyppäsi 184->46.


Britannian singlet Top 10

1. (-) The X Factor Finalists – You Are Not Alone
2. (1.) The Black Eyed Peas – Meet Me Halfway
3. (-) Jason DeRulo – Whatcha Say
4. (2.) Leona Lewis – Happy
5. (4.) Cheryl Cole – Fight for This Love
6. (3.) JLS – Everybody in Love
7. (6.) Ke$ha – TiK ToK
8. (11.) Lady Gaga – Bad Romance
9. (5.) N-Dubz – I Need You
10. (7.) Britney Spears – 3

Tähdenteko-ohjelman parhaat hoilasivat tallenteelle Michael Jacksonin hitin kärkipaikan arvoisesti. Muuten merkittävät listatapahtumat jäivät vähiin. Alesha Dixon nousi Suomenkin radiosuosikiksi sinkullaan The Boy Does Nothing – voin vaikka vannoa, ettei Gary Barlow'n kirjoittama To Love Again (15) yllä samaan. Uutuuksia myös Children in Need -hyväntekeväisyyssingle (18), 50 Centin ja Ne-Yon Baby By Me (23), Shakiran Did It Again (26), Taken By Treesin ihan kiva näkemys kuluneesta Sweet Child O'Minesta (38) ja ruotsalaisen Agnesin alisuoriutuja I Need You Now (40).


Britannian albumit Top 10

1. (-) Leona Lewis – Echo
2. (1.) JLS – JLS
3. (-) Queen – Absolute Greatest
4. (2.) Robbie Williams – Reality Killed the Video Star
5. (5.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.
6. (-) N-Dubz - Against All Odds
7. (3.) Snow Patrol – Up to Now
8. (6.) Michael Bublé – Crazy Love
9. (-) Will Young - The Hits
10. (4.) The Soldiers – Coming Home

Jahas, Queen rahastaa jälleen. Levyn biisilistahan on kyllä vallan mainio, ei siinä mitään, mutta hieman käy mielessä, että kokoelma julkaistiin vain, koska Paul Rodgersin kanssa tehty The Cosmos Rocks floppasi pahasti. N-Dubz petraa debyyttinsä 11:nnestä sijasta kymppikärkeen. Will Youngin uusi laimea single Hopes & Fears on saanut ansaitsemansa vastaanoton, joten kokoelmakaan ei yllä studiolevyjen listasijoituksiin. Pettymys on myös Stereophonicsin uuden levyn sijoitus (11). Odotusten mukaisesti sen sijaan sujuu Them Crooked Vulturesin esiinmarssi. Nimetön albumi aloittaa sijalta 13 lyöden muun muassa 50 Centin (22) ja aiemmin pelkkiä ykkösiä netonneen Norah Jonesin (24).

Ei kommentteja: