torstai 18. toukokuuta 2023

Listaklassikko: Drake featuring Wizkid & Kyla – One Dance (2016)


Kanadalaisräppäri Drake on ollut etenkin Yhdysvalloissa todellinen Hot 100 -listahirmu. Koska striimiaikana albumiraidoistakin tulee helposti suosituimmille artisteille listamerkintöjä, Drake on kerännyt jo ennätykselliset 294 Hot 100 -käyntiä, joista 11 on yltänyt kärkeen.

Myös nigerialaiselle Wizkidille ja filippiiniläiselle Kylalle kreditoitua One Dancea voi pitää yhtenä Draken suurimmista hiteistä, vaikka Billboardin mukaan Hot 100 -laskennassa se titteli kuuluu God’s Planille (#1, 2018). One Dance oli kuitenkin globaalisti suurempi menestys ja yksi suosituimmista kappaleista Spotifyssa ”kautta aikojen” (eli noin viimeisen 15 vuoden ajalta). Sillä on seitsemänneksi eniten kuunteluita (2,64 miljardia).

Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkösenä One Dance vietti kymmenen viikkoa kesällä 2016. Britanniassa se pisti jopa paremmaksi: 15 viikkoa! Se on sekä Wizkidin että Kylan ainoa jenkkiykkönen, mutta Wizkid on päässyt top teniin myös omalla hitillään Essence (#9, 2021).

Vaikka Drake tekee jatkuvasti hittejä, hänen tuoreimmasta ykkössijastaan brittilistalla alkaa olla jo tovi aikaa – noin kolme vuotta (Toosie Slide, 2020). Hot 100 -listan kärkeen hän pääsi vielä viime vuonna kappaleella Jimmy Cooks.

Spotify-lukemat tulikin jo mainittua. Virallista videota ei ole Draken Youtube-kanavalla, mutta suosituin pätkä toisaalla on kerännyt 65 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: