tiistai 9. toukokuuta 2023

Kaipuu auton kyytiin

Tracy Chapmanin klassikkohitti Fast Car (1988) on viimeisten kymmenen vuoden aikana noussut suureen suosioon uuden hitintekijäsukupolven keskuudessa. Sen eri versioiden listamenestys on mielenkiintoista, etenkin Britanniassa.  

Fast Car ylsi brittilistalla viidenneksi kesällä 1988, mutta se sai uuden elämän, kun Michael Collings -niminen artisti esitti sen Britain’s Got Talent -ohjelmassa vuonna 2011. Sen jälkeen tuli nelossija. 

Kenties tuon uudelleensyntymisen myötä Jonas Bluen tanssipopversio eteni jopa kakkoseksi vuonna 2016 ja nyt listoilla näkyy molemmin puolin Atlanttia kantritähti Luke Combsin alkuperäiselle melko uskollinen näkemys. Brittilistalla se pääsi 54:nneksi ja on tällä hetkellä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla sijalla 14.

 

Chapmanin Fast Car on Rolling Stonen seuratulla “kaikkien aikojen parhaat kappaleet” -listalla sijalla 71. Sillä on 675 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa.

 

Chapmanilla ei ole muita merkittäviä brittihittejä, sillä Boyzonen versiona myöhemmin kakkoseksi päässyt Baby Can I Hold You (1988) ylsi ainoastaan sijalle 94 ja Hot 100 -listan kolmoseksi edennyt Give Me One Reason (1996) 95:nneksi.

Ei kommentteja: