torstai 11. toukokuuta 2023

Listaklassikko: Olive – You’re Not Alone (1997)

Triphop-huumasta muistetaan muun muassa Massive Attack ja Portishead, mutta Britannian singlelistan ykköseksi ne eivät koskaan päässeet. Vuonna 1997 triphop-trendi oli jo vaihtunut breakbeatiin ja drum and bassiin, mikä sen sijaan vei kärkeen Oliven, jonka Extra Virgin -esikoisalbumi (#15, 1996) naitti triphopin hieman tarttuvampiin melodioihin. 

Kuten tanssihitit usein, Oliven läpimurtohitti You’re Not Alone ilmestyi ensin ilman suurempaa kohinaa. Se ylsi Britannian sinkkulistan sijalle 42 jo syksyllä 1996, mutta remiksattuna ja uudelleen julkaistuna jopa kärkeen toukokuussa 1997 kahdeksi viikoksi.

 

Monen muun dance-projektin tavoin Olive jäi melko lyhytikäiseksi. He tekivät vain kolme merkittävää hittiä (Outlaw ylsi 14:nneksi You’re Not Alonen myötätuulessa) ja julkaisivat kaksi albumia. Trickle (2000) ei yltänyt albumilistalle. Laulaja Ruth-Ann Boyle on esiintynyt Oliven lisäksi Enigman albumeilla. 

 

You’re Not Alone ylsi Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla sijalle 56. Kappaleella on 27 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Video on kerännyt 3,7 miljoonaa katselua Youtubessa.


 

Ei kommentteja: