tiistai 30. toukokuuta 2023

Listaklassikko: Brandy & Monica – The Boy Is Mine (1998)

Kun puhutaan lista- ja popklassikoista, Brandyn ja Monican duettoa The Boy Is Mine on vaikea sivuuttaa. Kappale oli vuoden 1998 suurin hitti Yhdysvalloissa ja vietti Hot 100 -listan huipulla muhkeat 13 viikkoa tuona kesänä.

The Boy Is Mine oli alun perin ajateltu Brandyn soolosinkuksi, mutta Michael Jacksonin ja Paul McCartneyn The Girl Is Minen (#2, 1982) inspiroimana sille päätettiin etsiä myös toinen ääni korostamaan tekstin kolmiodramaa. Tuolloin vielä teini-ikäinen Monica oli Brandyn idea ja iloksemme hän suostui tekemään dueton.

Upea r&b-hitti oli menestys lähes kaikkialla yltäen esimerkiksi Britannian sinkkulistan kakkoseksi. Se oli molempien ensimmäinen Hot 100 -listan ykkönen ja kumpikin olivat ennen sitä päässeet kakkoseksi, Brandy sinkulla Sittin' Up in My Room (1995) ja Monica läpimurtohitillään Don't Take It Personal (Just One of Dem Days) (1995).

Monica keräsi lopulta enemmän Hot 100 -ykkösiä, kaikkiaan kolme, mutta Brandy enemmän Britannian sinkkulistan top ten -hittejä (kuusi). On makuasia, kumpi muistetaan nykyään paremmin. Tuoreimmat albumit saavuttivat sijat 12 (Brandy) ja 27 (Monica). Monican tuoreimmasta studiolevystä on kyllä jo kahdeksan vuotta.

The Boy Is Mine on keränny Spotifyssa 181 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa videota on katsottu 83 miljoonaa kertaa.

Ei kommentteja: