torstai 25. toukokuuta 2023

Listaklassikko: Oasis – Lyla (2005)

Brittimediassa on huhuiltu 1990-luvun megayhtyeen Oasiksen paluusta, mutta vielä se ei ainakaan ole toteutumassa – mikäli Gallagherin veljeksiä on uskominen.

Mutta hetkinen, miksi kirjoitin ”1990-luvun megayhtyeen”? Puolethan Oasiksen kahdeksasta Britannian sinkkulistan ykkösestä on nimittäin 2000-luvulta. Bändin sinkkulistaura jakaantui melko tasan puoliksi noille vuosikymmenille, ja heikoiten sinkkulistalla menestyivät listasijoitusten perusteella esikoinen Definitely Maybe (#1, 1994) ja toistaiseksi viimeiseksi jäänyt levy Dig Out Your Soul (#1, 2008).

Lyla oli yhtyeen seitsemäs ykkönen ja ensimmäinen single Don’t Believe the Truth -levyltä (2005). Kappale debytoi ykkösenä toukokuun lopussa 2005 pysyen huipulla viikon ja top kympissä vain kaksi viikkoa. Se oli tuohon aikaan suunnilleen sitä, mitä bändiltä odotettiinkin.

Lyla ei missään nimessä ole yhtyeen suurimpia hittejä, mutta silläkin on oma jalansijansa bändin diskografiassa. Spotify-kuunteluja on kerääntynyt 32 miljoonaa. Virallisella videolla on vain 3,4 miljoonaa katselua Youtubessa.

Ei kommentteja: