torstai 18. huhtikuuta 2013

Videopalvelun herrasmies

Youtube näyttää taas voimaansa Hot 100 -listalla, kun Psyn Gentleman debytoi 12:ntena käytännössä ainoastaan kahden päivän Youtube-katseluiden ansiosta. Ensi torstaina sillä on takanaan kokonainen viikko ja aika paljon saa tapahtua, ellei biisi loikkaa ihan kärkipäähän asti, kenties ykköseksi.

Listafoorumeilla on arvuuteltu kiivasti, kuinka monta viikkoa Psyn Gangnam Style olisi hallinnut Hot 100 -listaa, jos Youtube-katselut olisi laskettu mukaan jo viime syksynä. Arviot vaihtelevat yhdeksästä pitkälle ylöspäin, mutta tuo yhdeksän olisi ollut aika saletti.

Jos-sana ei sinänsä kuulu listamaailmaan, sillä asioita voi spekuloida loputtomiin. Etenkin Hot 100 -listan kohdalla. Mutta ihan mielenkiintoinen ajatusleikki kuitenkin.

Pinkin ja Nate Ruessin Just Give Me a Reason nousi kolmannelta sijalta Hot 100 -listan kärkeen ja Pinkin neljänneksi Hot 100 -listan ykköseksi. Ne kolme aiempaa ovat Lady Marmalade (2001), So What (2008) ja Raise Your Glass (2010). Funin keulakuvalle Ruessille ykkössija on kaikkiaan toinen ja ensimmäinen ilman yhtyeen tukea.

Miranda Lambertin Mama’s Broken Heartia (35–20) voisi kutsua yllätyshitiksi, sillä se on jo neljäs single Lambertin toissavuotiselta Four the Record -albumilta. Mama’s Broken Heartin kannoilla nousee Darius Ruckerin soolouran suurin hitti Wagon Wheel (24–21).

Miranda Lambert laulaa Pistol Annies -ryhmän riveissä aviomiehensä Blake Sheltonin uudella singlellä Boys ’Round Here (55–40). Tim McGraw’n ja Taylor Swiftin Highway Don’t Care loikkasi 42–25. Kaikki mainitut hyötyivät Academy of Country Music Awards -gaalasta.

Albumilistalla Paramore saavutti ensimmäisen ykköstilansa nimettömän nelosalbumin debytoitua kärjessä. Brad Paisleyn Wheelhouse joutui tyytymään kakkossijaan. ”Joutui” siksi, koska hopea on miehelle jo neljäs eikä ykkösiä vielä ole. Se on sarjassaan ennätys, jonka Paisley jakaa Sheryl Crow’n kanssa. Crow’n kakkoset tulivat putkeen viime vuosikymmenellä. Top ten -albumeita Paisleyltä löytyy nyt kahdeksan.

Keskityin tässä postauksessa jenkkilistoihin tarkemmin, koska katsaus jää työkiireiden vuoksi väliin sunnuntaina.

Ei kommentteja: