sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Listakatsaus, vko 16

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Bruno Mars – When I Was Your Man
2. (1.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
3. (5.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
4. (6.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
5. (3.) Justin Timberlake featuring Jay-Z – Suit and Tie
6. (4.) Baauer – Harlem Shake
7. (15.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
8. (re) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise
9. (8.) Drake – Started from the Bottom
10. (9.) Pitbull featuring Christina Aguilera – Feel This Moment

Bruno Marsin When I Was Your Man -balladi oli viikon ostetuin biisi ja nousi myös Hot 100 -listan kärkeen ohi kaikkiaan kuusi viikkoa pätkissä hallinneen Thrift Shopin. Se on siis Marsin viides ykkönen, mikä on kunnioitettava saavutus vasta kolmisen vuotta pinnalla keikkuneelle laulajalle.
Pinkin ja Nate Ruessin Just Give Me a Reason saattaa haastaa Marsin lähiaikoina. Biisi nousi jo kolmanneksi.
Macklemore ja Ryan Lewis menettivät ykköspaikan, mutta vastapainoksi Can’t Hold Us loikkasi 15–7. Siitä tuli parivaljakon toinen top ten -hitti. Florida Georgia Linen Cruise ehti jo pudota ulos listalta, mutta mahtava markkinointi palautti sen mukaan ja ensimmäistä kertaa jopa top teniin, sijalle kahdeksan. Mahtava markkinointi tarkoittaa esiintymistä Academy Country Music Awards -gaalassa ja remiksausta, jolla vierailee Nelly. Nellyhän on tehnyt aiemminkin yhteistyötä kantritähtien kanssa: Tim McGraw lauloi miehen isolla hitillä Over and Over (#3, 2004).
Florida Georgia Line sai tällä viikolla myös lyhyen uransa toisen top 40 -hitin Get Your Shine Onin edettyä 42–39. Icona Popin ja Charli XCX:n I Love It loikkasi 24–17. Darius Rucker merkkautti uransa korkeimman sijoituksen Wagon Wheelin noustua 24:nneksi. Tätä ennen hän oli käynyt 30:ntena (Alright, 2009).
Krewellan tanssipophiti Alive pääsi jo top 40 -tasolle (45–40). Jonas Brothersin paluusingle Pom Poms debytoi 60:ntena. Heillä on tilillään seitsemän top 40 -merkintää, joista kaksi top tenistä.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
2. (-) The Band Perry – Pioneer
3. (-) Tyler, the Creator – Wolf
4. (3.) Blake Shelton – Based on a True Story
5. (2.) Lil Wayne – I Am Not a Human Being II
6. (-) New Kids on the Block – 10
7. (-) Killswitch Engage – Disarm the Descent
8. (8.) Imagine Dragons – Night Visions
9. (7.) Pink – The Truth About Love
10. (9.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox

Justin Timberlaken The 20/20 Experience nappasi kolmannen viikon albumilistan kärjessä, vaikka The Band Perryn kakkosalbumi Pioneer pääsi myynnissä aika lähelle. Kantriyhtyeellä on nyt kaksi top viisi -albumia, neljänneksi yltänyt esikoinen myi platinaa.
Tyler the Creatorin Wolf debytoi kolmantena, sekin kaksi sijaa edeltäjäänsä ylempänä. New Kids on the Block kiinnostaa edelleen hämmästyttävän paljon, sillä 10 nappasi kuudennen tilan. Se on heidän viides top ten -albuminsa – kuudes, jos Backstreet Boysin kanssa nimellä NKOTBSB tehty lasketaan mukaan. Ykkösiä löytyy kaksi, Hangin’ Tough (1988) ja Step by Step (1990).
Killswitch Engage on toista kertaa top tenissä, kun Disarm the Descent nappasi edeltäjänsä tavoin seitsemännen sijan. Bring Me the Horizon ei vielä ole yltänyt kärkikymppiin, mutta Sempiternalin 11. tila on jo lähellä.
Alkaline Triolla on kolme top 20 -albumia, parhaana This Addictionin (2010) 11. sija, mutta My Shame Is True joutui nyt tyytymään 24. tilaan. The Beatlesin Let It Be…Naked (#5, 2003) palasi iTunes-julkaisun ansiosta 32:nneksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Duke Dumont featuring A*M*E – Need U (100 %)
2. (-) The Wizard of Oz Film Cast – Ding-Dong the Witch Is Dead
3. (2.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
4. (5.) Bastille – Pompeii
5. (8.) Pitbull featuring Christina Aguilera – Feel This Moment
6. (7.) Nelly – Hey Porsche
7. (3.) Justin Timberlake – Mirrors
8. (4.) The Saturdays featuring Sean Paul – What About Us
9. (12.) Taylor Swift – 22
10. (9.) Bruno Mars – When I Was Your Man

Duke Dumontin ja A*M*E:n Need U (100 %) jatkoi Britannian sinkkulistan ykkösenä, mutta sijalle kaksi ilmaantui Margaret Thatcherin poismenon innoittamana Wizard of Oz Castin Ding-Dong the Witch Is Dead. Kappale on uutuus, vaikka se julkaistiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1939. Tuolloin ei virallisesta listasta ollut tietoakaan. Ding-Dong on paitsi kenties historian iäkkäin niin myös lyhyin top teniin päässyt biisi. Wizard of Oz Castin tulkinta kestää vain 51 sekuntia.
Kappale itsessään ei tietenkään liity mitenkään Thatcheriin, olihan hän sen ilmestymishetkellä vain 14-vuotias, mutta se otettiin hämmästyttävän nopeasti esiin hänen menehdyttyään. Muitakin Thatcher-sidonnaisia biisejä ostettiin, merkittävimpänä NotSensiblesin (I’m in Love with) Margaret Thatcher (35).
Pitbullin ja Nellyn tuoreimmat nousivat top tenin sisällä omille parhaille sijoilleen. Taylor Swift sai neljännen top ten -singlensä, kun 22 nousi 12–9.
Iggy Azalean Work hyppäsi odotetusti 36–20. Tuollaisella biisillä ei voi olla tulematta huomatuksi. Nina Nesbittin Stay Out debytoi 21:ntenä. Nesbittiä voisi pitää jonkilaisena uutena Amy Macdonaldina.
Paramoren Still Into You palasi listalle ja 26:nneksi. Se oli aiemmin käynyt vain 56:ntenä. AlunaGeorgen Attracting Flies loikkasi 51–29. Hehän esiintyvät Disclosuren isolla hitillä White Noise (#2, 2013).
Nicki Minajin ja Lil Waynen High School nousi 65–31 sekä Jakwobin ja Maidayn Fade 56–37. Toiseen suuntaan liikahti PJ and Duncanin Let’s Get Ready to Rhumble (6–32), jolle ei tosin voinutkaan ennakoida kovin pitkää listaikää tällä kertaa.
Sellaisen on saavuttanut The Lumineersin parhaimmillaan kahdeksantena käynyt Ho Hey, joka on seilannut sijoilla 11–20 jo 19 viikon ajan. Sitä on ostettu puolisen miljoonaa kappaletta.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Paramore – Paramore
2. (1.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
3. (5.) Pink – The Truth About Love
4. (7.) Emeli Sandé – Our Version of Events
5. (2.) Imagine Dragons – Night Visions
6. (6.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
7. (8.) Bastille – Bad Blood
8. (-) James Blake – Overgrown
9. (9.) Meat Loaf – Bat Out of Hell
10. (4.) David Bowie – The Next Day

Paramore saavutti uransa toisen Britannian ykkösalbumin nimettömän neljännen levyn debytoitua kärjessä. Ensimmäinen ykkönen oli Brand New Eyes (2009) ja muita top ten -merkintöjä ei löydykään.
Pinkin The Truth About Love on hittiensä myötä edennyt jo takaisin kolmanneksi. Se debytoi aikoinaan kakkosena The Killersin Battle Bornin takana, mutta on myynyt huomattavasti enemmän.
James Blaken Overgrownin olisi voinut veikata yltävän korkeammallekin kuin kahdeksanneksi, myihän hänen esikoisensa (#9, 2011) ihan hyvin ja saavutti Mercury-ehdokkuuden. Stone Sourin House of Gold and Bones Part 2 nappasi 11. tilan. Audio Secrecyn kuudes sija syksyltä 2010 on heidän parhaansa.
Orchestral Manoeuvres in the Dark eli OMD palasi parrasvaloihin History of Modern -albumillaan (#28, 2010) ja nyt English Electric debytoi peräti 12:ntena. Heillä on kuusi top ten -albumia, muttei yhtään ykköstä.
Hollantilaisen Caro Emeraldin Deleted Scenes from the Cutting Room Floor (#4, 2011) palasi jopa 13:nneksi vahvan medianäkyvyyden myötä. Häneltä ilmestyy pian uusi albumi.
The Knife ei ollut tätä ennen käynyt ollenkaan Britannian albumilistalla, joten Shaking the Habitualin 31. tila on tavallaan ihan hyvä.

Ei kommentteja: