tiistai 23. huhtikuuta 2013

Muutamia paluita

En pystynyt työkiireiltäni tekemään sunnuntain listakatsausta, mikä harmittaa, koska viikko oli hyvin mielenkiintoinen brittilistoilla. Rudimentalin toinen singleykkönen (Waiting All Night) ei ollut mikään yllätys, eikä Will.i.amin ja Justin Bieberin kakkossijakaan, mutta kolmanneksi jyräsi vain kahden päivän myynnillä rytmimusiikin megatähdet Daft Punk.

Get Lucky on vasta neljäs Daft Punkin top ten -single ja ensi viikolla siitä tulee heidän ensimmäinen ykkösensä. Edelliseltä varsinaiselta studioalbumilta Human After All (2005) lohkaistiin vain kaksi top 40 -listan jämäsijoille päätynyttä singleä Robot Rock ja Technologic.

Missy Elliottin edellisestä top 40 -käynnistä ehti kulua yli neljä vuotta (Pussycat Dollsin kanssa vedetty Whatcha Think About That, #9, 2009) ja nyt hän on mukana Little Mixin kappaleella How Ya Doin’, joka nousi 23:nneksi.

Wizard of Ozin Ding-Dong the Witch Is Dead putosi odotetusti kakkossijalta kauas, mutta en ikinä olisi kuvitellut sen romahtavan aina sijalle 65. Se on historian jyrkin romahdus noin korkealta.

Albumilistalla Michael Bublén To Be Lovedin rehvakas debyytti ykkösenä ei yllätä, mutta Fall Out Boyn uran paras sijoitus eli Save Rock and Rollin kakkossija sitäkin enemmän, sillä vuonna 2008 ilmestynyt Folie à Deux pääsi vain 39:nneksi. Tätä ennen bändillä oli yksi kolmostila (Infinity on High, 2007).

Toinen viime vuosikymmenellä läpi lyönyt suosikki Yeah Yeah Yeahs saavutti kolmannen top ten -albuminsa Mosquiton debytoitua yhdeksäntenä. Heidän parhaansa on Show Your Bonesin (2006) seitsemäs tila.

Ei kommentteja: