sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Listakatsaus, vko 18


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
2. (5.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
3. (2.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
4. (3.) Bruno Mars – When I Was Your Man
5. (12.) Psy – Gentleman
6. (4.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
7. (7.) Justin Timberlake – Mirrors
8. (6.) Justin Timberlake featuring Jay-Z – Suit and Tie
9. (8.) Pitbull featuring Christina Aguilera – Feel This Moment
10. (9.) Drake – Started from the Bottom

Pinkillä on jo neljä Hot 100 -listan ykköstä, mutta tätä ennen vain Lady Marmalade (2001) oli pystynyt sinnittelemään huipulla kauemmin kuin viikon. Nyt Nate Ruessin kanssa duetoitu Just Give Me a Reason sai ainakin toisen ykkösviikkonsa. Sen takana sijoilla 2 ja 3 keikkuvat Macklemoren ja Ryan Lewisin megahitit siten, että Can’t Hold Us ohitti jo pitkälti kuudetta miljoonaa myyneen Thrift Shopin.
Psyn Gentleman ei Youtube-sukseestaan huolimatta pystynyt nousemaan kuin viidenneksi. Kaksi top ten -hittiä ei silti ole huono saavutus korealaiselle tähdelle. Mutta siinä, missä Gangnam Style menestyi joka osa-alueella, Gentlemania ei juuri soiteta radiossa eikä osteta läheskään edeltäjänsä tahtiin.
Fall Out Boy sai kuudennen top 20 -hittinsä My Songs Know What You Did in the Dark (Light Em Up) -kappaleen loikattua 30–15. Darius Ruckerille Wagon Wheel on ensimmäinen top 20 -merkintä, J. Cole ja Miguel hakevat toista yhteisvedollaan Power Trip (26–21).
Daft Punk saavutti pitkän mutta harvan levytysuransa suurimman hitin Get Luckyn debytoitua 19:ntenä. Tätä ennen he olivat yltäneet parhaimmillaan 61:nneksi, jopa kahteen otteeseen (Around the World ja One More Time). Get Luckyn laulavalle Pharrell Williamsille top 20 -visiitti on ensimmäinen lähes seitsemään vuoteen, sitten Ludacrisin melko unohdetun Money Maker -hitin (#1, 2006). Money Maker on viimeisin Hot 100 -listan ykkönen, jota ei ole koskaan nähty Britannian singlelistalla.
Selena Gomezin Come and Get It loikkasi toisella listaviikollaan 45–22.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Fall Out Boy – Save Rock and Roll
2. (-) Kid Cudi – Indicud
3. (3.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
4. (4.) Blake Shelton – Based on a True Story
5. (-) Yeah Yeah Yeahs – Mosquito
6. (6.) The Band Perry – Pioneer
7. (2.) Brad Paisley – Wheelhouse
8. (8.) Lil Wayne – I Am Not a Human Being II
9. (16.) Macklemore and Ryan Lewis – The Heist
10. (14.) Pink – The Truth About Love

Fall Out Boyn Save Rock and Roll ja Kid Cudin Indicud kävivät melko tiukan kamppailun albumilistan ykkössijasta. Molempia ostettiin pitkälti toistasataatuhatta ja Fall Out Boy vei voiton lukemin 154 000–136 000. Ykkössija on rockyhtyeen toinen, se ensimmäinen oli Infinity on High (2007).
Yeah Yeah Yeahs saavutti ensimmäisen top ten -albuminsa Mosquiton debytoitua viidentenä. Tätä ennen heidän parhaansa oli Show Your Bonesin (2006) 11. sija. Show Your Bones myi julkaisuviikollaan kuitenkin Mosquitoa enemmän.
Can’t Hold Us nosti Macklemoren ja Ryan Lewisin The Heistin (#2, 2012) taas top teniin sijalle yhdeksän. Levy kasvatti myyntiään 14 prosenttia edellisviikosta.
Kristillinen hip hop -artisti Andy Mineo nappasi 11:nnen tilan albumillaan Heroes for Sale. Sen taakse 12:nneksi luisui viime viikon ykkönen Paramore. Nimetön neljäs albumi on vaarassa jäädä paalustaan huolimatta yhtyeen heikoimmin myyväksi.
Dreamchaser, Sarah Brightmanin ensimmäinen oikea studioalbumi viiteen vuoteen, debytoi 17:ntenä. Hänellä ei ole vielä yhtään top ten -merkintää, paras on Symphonyn (2008) 13. tila. Sen sijaan 26:nneksi ilmaantunut Iron and Wine pääsi edellisellä studioalbumillaan peräti kakkoseksi.
Olly Mursin Right Place Right Time ylsi 19:nneksi. Mieshän sai hiljattain uransa ensimmäisen Hot 100 -listan top 40 -hitin singlestä Troublemaker.
Yllättävän alas jäivät Iron and Winen lisäksi Flaming Lips (21) sekä Ghostface Killah (27). Lipsit ovat näyttäytyneet parhaimmillaan kahdeksantena ja Ghostface peräti neljästi top tenissä.


Britannian singlet, Top 10

1. (3.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
2. (1.) Rudimental featuring Ella Eyre – Waiting All Night
3. (2.) will.i.am featuring Justin Bieber – #thatPOWER
4. (7.) Calvin Harris featuring Ellie Goulding – I Need Your Love
5. (12.) Macklemore and Ryan Lewis featuring Ray Dalton – Can’t Hold Us
6. (4.) Duke Dumont featuring A*M*E – Need U (100 %)
7. (5.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
8. (6.) Nelly – Hey Porsche
9. (-) Loveable Rogues – What a Night
10. (8.) Pitbull featuring Christina Aguilera – Feel This Moment

Daft Punkin neljäs top ten -sinkku Get Lucky eteni heidän ensimmäiseksi ykkösekseen ja myi ennakkotietojen mukaan peräti 155 000 kappaletta. Tätä ennen ranskalaiset olivat käyneet parhaimmillaan kakkosena (One More Time, 2001). Get Luckyn laulavalle Pharrell Williamsille paalu on myös ensimmäinen esittäjänä. Gwen Stefanin kanssa luikautettu Can I Have It Like That (2005) kävi kolmantena.
Viime viikon ykkönen Rudimentalin Waiting All Night antautui kakkoseksi, mutta siitä tuli siis joka tapauksessa drum and bass -kvartetin toinen paalu.
Macklemoren ja Ryan Lewisin Can’t Hold Us loikkasi 12–5. Se on heidän toinen top ten -hittinsä ja Thrift Shophan ylsi ykköseksi asti. Koko kärkiseitsikon esittäjänimet on varustettu sanalla “featuring”.
Brittien Talentissa esiintynyt Loveable Rogues -niminen trio sujautti listadebyyttinsä What a Night suoraan yhdeksänneksi. Mike Rosenbergin eli Passengerin kansainvälinen megahitti Let Her Go on viimein menestys myös artistin kotimaassa. Se hypähti 44–11 ja on ensi viikolla varmasti top ten -kamaa. Passenger on top 75 -listan ensikertalainen, mutta joku saattaa muistaa Walk You Home -nimisen kappaleen vuodelta 2007.
AlunaGeorgen Attracting Flies loikkasi 30–19 ja Play Hard, aika mones hittisingle David Guettan Nothing But the Beat -albumin eri painoksilta, palasi listalle sijalle 21. Siitä on tehty uusi versio.
Talvella ykkösenäkin piipahtaneen Nicky Romeron uusi single Like Home debytoi 33:ntenä. Sillä avustaa Nervo-niminen duo. Carly Rae Jepsen karistaa hiljalleen yhden hitin ihmeen viittaa harteiltaan: Tonight I’m Getting Over You eteni 55–35.
Goo Goo Dollsin Iris on taas versioitu kykykisassa ja se palasi 39:nneksi. Amelia Lilyn sinkkujen suunta on vahvasti laskeva: You Bring Me Joy (2012) ylsi kakkoseksi, mutta seuraaja jäi 11:nneksi ja nyt Party Over limbosi 40:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Michael Bublé – To Be Loved
2. (-) Frank Turner – Tape Deck Heart
3. (-) will.i.am – #willpower
4. (4.) Pink – The Truth About Love
5. (3.) Emeli Sandé – Our Version of Events
6. (5.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
7. (7.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
8. (13.) Calvin Harris – 18 Months
9. (8.) Bastille – Bad Blood
10. (2.) Fall Out Boy – Save Rock and Roll

Michael Bublén kahdeksas studioalbumi ja kolmas perättäinen brittiykkönen To Be Loved nappasi viime viikolla ylivoimaisen paalun ja piti nyt odotetusti asemansa.
Sen taakse kakkoseksi ja kolmanneksi ilmaantuivat viikon kovimmat uutuudet. Frank Turner on nostanut profiiliaan jokaisella julkaisullaan ja nyt Tape Deck Heartista tuli hänen ensimmäinen top ten -albuminsa. England Keep My Bones (2011) ylsi 12:nneksi.
Will.i.am on Black Eyed Peasin jäsenenä saanut nauttia miljoonamyynnistä, mutta vasta nyt hän sai ensimmäisen top 40 -merkintänsä sooloartistina #willpowerin napattua kolmannen sijan. Levyltä on lohkaistu jo useampikin iso singlehitti, viimeisimpänä Justin Bieberin tähdittämä #thatpower.
Emeli Sandén Our Version of Events (#1, 2012) on roikkunut top tenissä nyt 63 viikkoa putkeen. Se on pidempään kuin mikään esikoisalbumi koskaan. Aiempaa ennätystä piti hallussaan The Beatlesin Please Please Me (#1, 1962). Our Version of Eventsiä on ostettu 1,82 miljoonaa kappaletta ja se on kerännyt kymmenen ykkösviikkoakin.
Mainittu ennätys pätee siis vain esikoisalbumeihin. Esimerkiksi Adelen 21 (#1, 2011) keikkui top tenissä 71 viikkoa.
Phoenixin Bankrupt debytoi 14:ntenä. Se on komeasti heidän paras sijoituksensa, aiempi enkka oli Wolfgang Amadeus Phoenixin (2009) melko vaatimaton 54. tila.
Daft Punkin Discovery (#2, 2001) palasi top 40:iin sijalle 23. Passengerin All the Little Lights nousi viime viikolla ensimmäistä kertaa top 75:een ja eteni nyt 25:nneksi. Sama suunta on Macklemoren ja Ryan Lewisin The Heistilla (31), joka tarvitsi toisen hittilohkaisun ylittääkseen top 40 -kynnyksen.
Rob Zombien Venomous Rat Regenation Vendor debytoi 33:ntena ja Snoop Lionin (ent. Dogg) Reincarnated 34:ntenä.

Ei kommentteja: