keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Listanimi: Sarah Brightman

Sopraano Sarah Brightman julkaisi juuri Dreamchaserin, ensimmäisen studioalbuminsa viiteen vuoteen.  Se debytoi Britannian albumilistalla vain 58:ntenä, mutta tarkastellaan silti hänen listauraansa.

Brightmanin listadebyytti tapahtui jo 18-vuotiaana vuonna 1978 Hot Gossipin ainoalla hittisinglellä I Lost My Heart to a Starship Trooper, joka ylsi brittilistan kuudenneksi ja myi puolisen miljoonaa. Seuraavaa kunnon hittiä Brightman saikin odottaa musikaalivuosiinsa asti: Andrew Lloyd Webberin versio Pie Jesusta ylsi peräti kolmanneksi vuonna 1985 ja sen jälkeen hittejä tuli The Phantom of the Operasta (1987) jopa kolmen top ten -merkinnän verran.

Sitten Brightmanille osui taas muutaman vuoden tauko, kunnes José Carrerasin kanssa Barcelonan olympialaisia varten levytetty Amigos Para Siempre (1992) ylsi 11:nneksi. Hänen uransa suurimmaksi hitiksi, ja toistaiseksi viimeiseksi isoksi menestykseksi, kohosi sitten Andrea Bocelli -duetto Time to Say Goodbye (Con Te Partiro), joka vietti kaksi viikkoa listakakkosena kevätkesällä 1997.

Albumilistoilta Brightmanin ensimmäinen soolomerkintä on vasta vuodelta 1997, jolloin Time to Say Goodbye (muualla Euroopassa Timeless) pääsi neljänneksi. Hänen albumimyyntinsä on ollut Britanniassa melko vaisua: top ten -merkintöjä on vain tuo yksi ja top 40 -kynnys on ylittynyt neljästi – viimeksi Symphonyllä (#13, 2008). Toki The Phantom of the Opera (1987) myi yli miljoona kappaletta, mutta sitä ei kelpuutettu artistivetoiselle albumilistalle.

Yhdysvalloissa Brightmanilla on niin ikään neljä top 40 -merkintää eikä yhtään top ten -albumia. Symphony on parhaana yltänyt 13:nneksi. Hot 100 -listalla hän ei ole käynyt koskaan, mikä ei tietenkään ole iso yllätys.

Ei kommentteja: