maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ding-Dong, tehdään listahistoriaa


Margaret Thatcherin poismeno nosti siis brittilistan kakkoseksi Wizard of Oz -elokuvassa kuullun Ding-Dong the Witch Is Dead -kappaleen. Se on historian lyhyin top ten -sävelmä ja myös vanhin listalla koskaan debytoinut biisi. Pituutta on 51 sekuntia ja ikää 73 vuotta.

Music Weekin mukaan aiempi lyhyysennätys oli Elvis Presleyn Partyn (#2, 1958) 1 minuutti 28 sekuntia. Tätä ennen iäkkäin uutuus puolestaan oli ollut Winifred Shaw’n The Lullaby of Broadway, joka oli 41-vuotias yltäessään listan sijalle 42 vuonna 1976. Se on siis vielä vanhempi musiikkiesitys kuin Ding-Dong.

Ison lukeman saa kirjoittaa myös seuraavan trivianpoikasen yhteyteen: Orchestral Manoeuvres in the Dark eli OMD saavutti English Electric -albumillaan 12. tilan, joka on heidän parhaansa 22 vuoteen. Saavutusta tosin edesauttoi varsin heikko myyntiviikko kaikin puolin, sillä esimerkiksi kahdeksantena debytoinut James Blaken Overgrown kelpasi vain 9600 ostajalle. Kolmanneksi noussut Pinkin The Truth About Lovekin myi vähemmän kuin viisi viikkoa sitten, jolloin se oli sijalla kymmenen.

Ei kommentteja: