maanantai 29. huhtikuuta 2013

Eri esittäjien kulta-aika

Luulisi, että nettiaikana ei tarvittaisi eri esittäjien hittikokoelmia, mutta ainakin Britanniassa ne ovat suositumpia kuin aikoihin. OCC:n mukaan viime vuonna kokoelma-albumeiden yhteenlaskettu myynti kasvoi yli seitsemän prosenttia verrattuna vuoteen 2011 ja alkuvuodesta ollaan vielä yli kymmenen prosenttia edellä viimevuotista tahtia.

Vuonna 2012 kaikesta albumimyynnistä yli viidennes tuli eri esittäjien kokoelmista. Kolme myydyintä kokoelmaa olivat passelisti juuri 30 vuotta täyttäneen Now That's What I Call Music -sarjan osat 83, 82 ja 81. Tässä järjestyksessä. Sijalla kymmenen on kokoelmalistalle aikoinaan syrjäytetty Swedish House Mafian Until Now.
Now-sarjan 84. osa pitää hallussaan tämän vuoden ylipäätään myydyimmän albumin titteliä. Sitä ostettiin heti ensimmäisellä viikolla järisyttävät 262 000 kpl. Nytkin se oli Britannian toiseksi myydyin albumi heti Michael Bublén To Be Lovedin takana.

Muuten tällä viikolla ostettiin Britanniassa vähemmän albumeita kuin kertaakaan sitten elokuun 1995. Silloin ykkösenä oli Black Grapen It's Great When You're Straight...Yeah, jota ostettiin vajaat 19 000 kpl.

Ei kommentteja: