sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Listakatsaus, vko 15

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
2. (4.) Bruno Mars – When I Was Your Man
3. (3.) Justin Timberlake featuring Jay-Z – Suit and Tie
4. (2.) Baauer – Harlem Shake
5. (6.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
6. (5.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
7. (15.) Imagine Dragons – Radioactive
8. (7.) Drake – Started from the Bottom
9. (8.) Pitbull featuring Christina Aguilera – Feel This Moment
10. (-) Ariana Grande featuring Mac Miller – The Way

Macklemoren, Ryan Lewisin ja Wanzin Thrift Shop sai ainakin kuudennen viikon Hot 100 -listan huipulla, mutta sen radiosoitto on jo hiipumaan päin, kuten myös myynti, joten hauskasti tällä hetkellä sen pitää kärjessä osaltaan Youtube-suosio – sama, jonka ansiosta Baauerin Harlem Shake peittosi biisin viiden viikon ajan.
Radiosoiton ykkönen on Bruno Marsin When I Was Your Man -balladi, joka kipusi nyt Hot 100 -listalla kakkoseksi. Marsin edellinen single Locked Out of Heaven ylsi kärkeen asti.
Imagine Dragonsin Radioactivesta (15–7) on tulossa melkoinen menestys, sillä sen radiosoitto on yhä melko pientä verrattuna moneen sen edellä keikkuvaan. Biisi on bändin ensimmäinen top ten -hitti. Se auttoi myös Night Visions -albumia (#2, 2012) pysymään tahollaan kärkikymmenikössä kuuden kovan uutuuden puristuksissa. Radioactivella on jo 31 listaviikkoa.
Nickelodeonin tähti Ariana Grande aloitti pop-uransa mainiosti debytoimalla kymmenentenä kappaleellaan The Way. Se on myös vierailevan räppärin Mac Millerin ensimmäinen top ten -saavutus, mutta hän on yltänyt jo albumilistan kärkeen (Blue Slide Park, 2011).
Macklemoren, Ryan Lewisin ja Ray Daltonin Can’t Hold Us nousi 27–15. Se on Daltonin ensimmäinen listahitti.
J. Dash -nimisen räppärin iäkäs Wop debytoi viime viikolla 82:ntena ja loikkasi nyt rehvakkaasti sijalle 52. Hadoukenin ensimmäinen isompi jenkkihitti Levitate ponnahti 100–69.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
2. (-) Lil Wayne – I Am Not a Human Being II
3. (-) Blake Shelton – Based on a True Story
4. (-) OneRepublic – Native
5. (-) Alan Jackson – Precious Memories: Vol. II
6. (-) Depeche Mode – Delta Machine
7. (5.) Pink – The Truth About Love
8. (6.) Imagine Dragons – Night Visions
9. (3.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
10. (-) The Strokes – Comedown Machine

Justin Timberlaken The 20/20 Experiencea ostettiin toisellakin viikolla mainiosti noin 318 000 kpl. Kakkosena debytoinut Lil Waynen I Am Not a Human Being 2 jäi reilun sadan tuhannen päähän. Waynen I Am Not a Human Being (2010) aloitti niin ikään kakkospaikalta, mutta silloin sen avausviikko käsitti ainoastaan digimyynnin. Waynellä on kolme ykköstä ja jo 11 top ten -merkintää.
Muutenkin kärkipäähän päätyi monta uutuutta. Blake Shelton saavutti uransa parhaan yksittäisen myyntiviikon Based on a True Storyn päädyttyä lähes 200 000 ostajalle, mutta joutui silti tyytymään kolmanteen tilaan. Se on hänen neljäs top ten -albuminsa, edellinen Red River Blue (2011) pääsi kärkeen asti ja myi platinaa. Räppäri 2 Chainz vei lähes samannimisen albumin ykköseksi asti viime syksynä. Sen nimessä ”true” oli kirjoitettu ”T.R.U.”.
One Republicin suurimmat hitit ovat jo muutaman vuoden takaa, mutta Nativesta tuli yllättäen heidän ensimmäinen top ten -albuminsa ja sekin myi aiempiin nähden mainiosti avausviikollaan. Alan Jackson levytti jatko-osan hengelliselle Precious Memories -albumilleen (#4, 2006) ja se nappasi viidennen tilan. Kantrikuninkaalla on jo huimat 13 top ten -albumia.
Viiden kovan uutuuden putkesta heikoimpaan avaukseen joutui tyytymään Depeche Mode, mutta Delta Machinen kuudes tila on ihan hyvä – se on bändin seitsemäs perättäinen top ten -lätty. Ykkösiäkin on yksi, Songs of Faith and Devotion (1993).
The Strokesin Comedown Machine ylsi sekin top teniin, mutta kymmenettä sijaa voidaan pitää pienenä pettymyksenä, koska kaikki kolme aiempaa Is This Itin (#33, 2001) seuraajaa kävivät neljäntenä.
Kantriryhmä Thompson Squaren toinen albumi Just Feels Good nappasi 13. tilan. Nimetön esikoinen ylsi 15:nneksi. Sevendust sai jo seitsemännen top 20 -merkintänsä Black Out the Sunin napattua 18. sijan.
Shake It Up -leffasarjan kolmannen osan soundtrack nousi neljännellä listaviikollaan parhaalle sijalleen 26:nneksi. Didon Girl Who Got Away debytoi keskinkertaisesti 32:ntena.
Kacey Musgravesin Same Trailer Different Park valahti 2–31 ja Bon Jovin What About Now on sukeltanut kolmessa viikossa kärjestä 34:nneksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Duke Dumont featuring A*M*E – Need U (100 %)
2. (2.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
3. (4.) Justin Timberlake – Mirrors
4. (3.) The Saturdays featuring Sean Paul – What About Us
5. (5.) Bastille – Pompeii
6. (1.) PJ and Duncan – Let’s Get Ready to Rhumble
7. (9.) Nelly – Hey Porsche
8. (11.) Pitbull featuring Christina Aguilera – Feel This Moment
9. (6.) Bruno Mars – When I Was Your Man
10. (-) Michael Bublé – It’s a Beautiful Day

House näyttää juuri nyt olevan suosituin tanssimusiikkityyli. Melko perinteiseltä house-hitiltä kuulostava Duke Dumontin Need U (100 %) nappasi melko selvästi Britannian sinkkulistan ykkössijan. Sen lauluosuudet hoitaa A*M*E, joka yrittää breikata myös itsekseen – Play the Game Boy -single on soinut Suomenkin radiossa. Kummatkaan eivät ennen tätä olleet käyneet edes top 75:ssä, mutta Dumont on remiksannut useita hittejä.
Bastillen Pompeii jumittaa viidentenä jo neljättä viikkoa. Seitsemänneksi noussut Hey Porsche on Nellyn suurin hitti sitten viime vuosikymmenen puolivälin. Pitbullin ja Christina Aguileran Feel This Moment eteni 11–8. Se on Pitbullin kymmenes ja Aguileran 16. top ten -sinkku. Nelly ja Aguilera duetoivat vuonna 2004 Tilt Ya Head Back -singlen sijalle viisi.
Michael Bublén viimeisimpiä studioalbumeita on myyty Britanniassa ihan hirvittäviä määriä, joten It’s a Beautiful Day -paluusinkun debyytti kymmenentenä oli odotettu. Se on hänen toinen top ten -merkintänsä, se ensimmäinen oli Crazy Love -albumia (#1, 2009) edeltänyt Haven’t Met You Yet (#5, 2009).
Imagine Dragonsin Radioactive nousi albumijulkaisun ansiosta ensimmäistä kertaa top 20:iin (32–18) ja On Top of the World sekä It’s Time debytoivat sijoilla 34 ja 40.
Chris Brownin Fine China debytoi 29:ntena. Sisarusbändi Haim sai toisen top 40 -singlensä Fallingin kivuttua 55–30. Australialaisen Iggy Azalean Work nousi 53–36 ja Macklemoren, Ryan Lewisin sekä Ray Daltonin Can’t Hold Us 46–38.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
2. (-) Imagine Dragons – Night Visions
3. (-) Bring Me the Horizon – Sempiternal
4. (3.) David Bowie – The Next Day
5. (6.) Pink – The Truth About Love
6. (5.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
7. (4.) Emeli Sandé – Our Version of Events
8. (7.) Bastille – Bad Blood
9. (re) Meat Loaf – Bat Out of Hell
10. (24.) Rihanna – Unapologetic

Imagine Dragons on toistaiseksi ollut isompi nimi kotimaassaan, mutta nyt Night Visions -albumi on viimein julkaistu Euroopassa ja se meni suoraan brittilistan kakkoseksi. Levy ei aivan pystynyt syrjäyttämään The 20/20 Experienceä, joka sai kolmannen ykkösviikkonsa.
Sheffieldiläisyhtye Bring Me the Horizon saavutti ensimmäisen top ten -albuminsa Sempiternalin debytoitua jopa kolmantena. Tätä ennen heidän ainoa top 40 -merkintänsä oli There Is a Hell Believe Me I’ve Seen It, There Is a Heaven Let’s Keep It a Secretin (2010) 13. tila. Se albumi putosi suoraan pois top 75:stä, saa nähdä miten nopeasti uutuus antaa periksi.
Meat Loafin yli kolme miljoonaa myyneen Bat Out of Hell -klassikkoalbumin (1977) uusi painos tupsahti yhdeksänneksi. Levy ei ole koskaan käynyt viidettä sijaa ylempänä.
Killswitch Engage ei ollut pitkähköstä urastaan huolimatta vielä päässyt 29. tilaa korkeammalle, kunnes nyt Disarm the Descent nappasi peräti 15. paikan. Myös Tyler the Creator paransi Wolfilla (17) omaa parastaan, joka oli Goblinin (2011) 21. sija.
British Sea Power sen sijaan on joskus yltänyt top teniinkin, tosi vain juuri ja juuri kymmenenneksi Do You Like Rock Music? -albumillaan (2008). Machineries of Joyn 19. sija on ihan hyvää jatkoa Valhalla Dancehallille (#22, 2011).
Sitten viikon alisuoriutujat. Wileyn The Ascent ei sinkkuhiteistä huolimatta päässyt 26. sijaa korkeammalle. Toki hänen uransa paraskin sijoitus on vain 13:s (See Clear Now, 2008). The Flaming Lipsin The Terror jäi kokonaan ulos top 40:stä. At War with the Mystics (#6, 2006) myi kultaa, mutta sen jälkeen bändin kaupallinen menestys on kyllä ollutkin aika vaisua.
Jimi Hendrixin People, Hell and Angels palasi 30:nneksi. Brittiartisti Bonobon The North Borders (34) on killunut albumilistan häntäpäässä parisen viikkoa ja kipusi nyt ensimmäistä kertaa top 40:iin – kiitos fyysisen julkaisun. Levyllä vierailee muun muassa Erykah Badu.

Ei kommentteja: