Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (3.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
3. (2.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
4. (5.) Nicki Minaj – Super Bass
5. (4.) Adele – Rolling in the Deep
6. (6.) Lil Wayne – How to Love
7. (9.) Hot Chelle Rae – Tonight Tonight
8. (7.) Lady Gaga – The Edge of Glory
9. (8.) OneRepublic – Good Life
10. (17.) Bad Meets Evil featuring Bruno Mars – Lighters
Neljä viikkoa johtaneen Party Rock Anthemin kaula Last Friday Nightiin on yhä merkittävä, mutta Katy Perryn levy-yhtiö tehnee kaikkensa, jotta tähtönen saisi viidennen ykkösensä Teenage Dreamiltä (ja kuudennen kaikkiaan). Tulossa on ainakin Dr. Luken remiksaus.
Bad Meets Evilin (eli Eminemin ja Royce da 5’9”:n) sekä Bruno Marsin Lighters nousi kymmenenneksi. Se on duon ensimmäinen top 10 -sinkku ja Marsin kuudes. Kaikki viisi aiempaa ovat käyneet top viidessä ja sinne on matkalla myös Lighters.
The Band Perryn If I Die Young (15) saavutti uuden parhaansa (aiempi 19:s) yli vuosi julkaisunsa jälkeen ja Knee Deep (18) toi Zac Brown Bandille uran korkeimman sijoituksen ja toisen top 20 -merkinnän. Jimmy Buffett kävi vielä pykälää ylempänä Alan Jacksonin kanssa vuonna 2005. 64-vuotias Buffett on eräs viime vuosien vanhimpia top 20 -vieraita.
Red Hot Chili Peppersin The Adventures of Rain Dance Maggie on uutuus sijalla 38. Bändillä on taskussaan kolme top ten -noteerausta, joista Under the Bridge (1992) ylsi kakkoseksi asti. Edellisalbumin single Dani California (2006) oli niin ikään top ten -hitti.
Jo vuodesta 1967 manan majoilla viihtynyt Otis Redding teki jo aiemmin mainitsemani Hot 100 -comebackin yli 42 vuoden tauolta Kanye Westin ja Jay-Z:n avulla. Se ei aivan ole Hot 100 -listan ennätys, sillä The Chipmunks piti taukoa peräti 46 vuoden ajan 1962-2008. Oravien ääninä olivat toki eri ihmiset.
USA:n albumit, Top 10
1. (3.) Adele – 21
2. (-) Kidz Bop Kidz – Kidz Bop 20
3. (-) 3 Doors Down – Time of My Life
4. (5.) Beyoncé – 4
5. (-) DJ Khaled – We the Best Forever
6. (1.) Blake Shelton – Red River Blue
7. (-) 311 – Universal Pulse
8. (7.) Jason Aldean – My Kinda Party
9. (re) Amy Winehouse – Back to Black
10. (10.) Selena Gomez & the Scene – When the Sun Goes Down
Kovien kilpailijoiden puute toi Adelen 21:lle sen 11. ykkösviikon, vaikka levyn myynti kasvoi ainoastaan marginaalisesti edellisviikosta.
Musiikillisesti on tietenkin hyvä, että 21 peittosi Kidz Bop -sarjan 20. osan, mutta toisaalta noinkin pitkään (lähes kymmenen vuotta) kestänyt jatkumo ansaitsisi ehkä ykkössijankin. Kakkonen on sarjan kolmas, edellinenkin osa kävi hopeapallilla, ja top ten -merkintöjä löytyy jo 13. Konseptissa studioon kiikutetut lapset versioivat päivän hittejä – siivottuina versioina tietty.
Rockyhtye 3 Doors Down kelpaa meidän radiolistallemme ja yhä jenkkiyleisölle. Heidän viides studioalbuminsa Time of My Life jatkoi top 3 -perinnettä kahden edellisen debytoitua kärjessä.
Fat Joen Terror Squadissa läpi lyöneellä DJ Khaledilla on käsissään uransa suurin oma singlehitti I’m on One, minkä ansiosta We the Best Forever ylsi hänen henkilökohtaiseen parhaaseensa albumilistalla. We Global (2008) käväisi seitsemäntenä.
Aikoinaan Grammy-juhlien seurauksena kakkosena käynyt Amy Winehousen Back to Black (2006) palasi peräti yhdeksänneksi ja esikoisalbumi Frank (2003) saavutti tähän asti parhaan sijoituksensa (57). Back to Blackia on myyty 2,4 miljoonaa kappaletta Yhdysvalloissa.
Bon Iverin toinen varsinainen albumi debytoi taannoin kakkosena, mutta on osoittautumassa indie-mittakaavassa varsin kestäväksi. Se paransi sijoitustaan neljä pykälää 17:nneksi ja myyntiään peräti 24 prosenttia.
They Might Be Giants ei ehkä ole rockin jättiläisiä, mutta Join Us ylsi ylemmäksi (32) kuin yksikään bändin aiempi tuotos.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) JLS featuring Dev – She Makes Me Wanna
2. (1.) The Wanted – Glad You Came
3. (2.) DJ Fresh featuring Sian Evans – Louder
4. (3.) Ed Sheeran – The A Team
5. (4.) Beyoncé – Best Thing I Never Had
6. (5.) Loick Essien featuring Tanya Lacey – How We Roll
7. (6.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
8. (re) Amy Winehouse – Back to Black
9. (10.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
10. (12.) Nicki Minaj – Super Bass
Perinteisiä poikabändejä ei ole näkynyt Suomen listojen kärkipaikoilla hetkeen, mutta Britanniassa ainakin kahdella menee hyvin. The Wanted vietti juuri pari viikkoa ykkösenä ja nyt tilalle tuli JLS, joka ylsi kärkeen viidettä kertaa. She Makes Me Wannalla esiintyy myös Dev, joka sai kolmannen top ten -hittinsä ja ensimmäisen ykkösensä.
Winehousen Back to Black kävi väliaikatiedoissa neljäntenä, mutta joutui tyytymään lopulta kahdeksanteen tilaan. Se on silti rutkasti parempi kuin singlen vuonna 2007 saavuttama 25. sija. Muista Winehousen kappaleista top 40:iin punnersivat Tears Dry on Their Own (27), Rehab (29), Love Is a Losing Game (33, uusi paras) ja You Know I’m No Good (37) – kaikki kiinnostavasti siis Back to Black -albumilta. Valerie-megahitin pudotti pois se, että myynti jakautui Mark Ronsonin kanssa tehdyn version ja ainoastaan Winehouselle merkityn kesken. Valeriehan on alun perin The Zutonsin kappale ja toinen heidän kahdesta top ten -sinkustaan.
Katy Perryn Last Friday Night ei ole yltänyt aivan neidon aiempien sinkkujen top 3 -kyytiin, mutta viettänyt jo viisi viikkoa top tenissä joko sijalla 9 tai 10.
Musiikillisesti Cee Lo Greenin vesillä lipuva r&b-laulaja Maverick Sabre panttasi ensimmäistä omaa singleään yllättävänkin kauan, mutta tulos on rohkaiseva: Let Me Go aloitti 16. sijalta. Biisin kertosäettä on maustettu Portisheadin Glory Boxilla (#13, 1995).
Nuorisoryhmä Six D:n debyyttisingle Best Damn Night on uutuus sijalla 34.
Britannian albumit Top 10
1. (59.) Amy Winehouse – Back to Black
2. (1.) Adele – 21
3. (2.) Beyoncé – 4
4. (3.) Adele – 19
5. (re) Amy Winehouse – Frank
6. (4.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
7. (5.) Lady Gaga – Born This Way
8. (6.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
9. (9.) Chase & Status – No More Idols
10. (-) Amy Winehouse – Frank/Back to Black
Back to Black kykeni kuin kykenikin syrjäyttämään Adelen 21:n albumilistan kärjestä, vaikka oli keskiviikon väliaikatiedoissa vielä kakkosena. Ykkösviikko on sen viides. Aiemmasta neljästä kolme merkittiin alkuperäiselle versiolle ja yksi deluxe-painokselle. Listalaatija erotteli painokset aikoinaan, mutta parin vuoden takaisen sääntömuutoksen ansiosta niiden myynti laskettiin nyt yhteen.
Back to Blackin hyppy sijalta 59 kärkeen on iso, muttei ennätyksellinen. Ensimmäinen Glee-kooste merkkautti 68-1 viime vuoden helmikuussa.
Winehousen esikoisalbumi Frank ylsi Back to Blackin peesissä aikoinaan 13:nneksi ja paransi nyt huippusijoitustaan viidenneksi. Sitä on myyty yli miljoona kappaletta. Albumit voi hankkia myös kimpassa – paketti on uutuus sijalla kymmenen.
Ruotsalaisen Little Dragonin kolmas albumi Ritual Union (22) on heidän ensimmäinen brittilistajulkaisunsa. Sopraano Laura Wright aloitti uransa All Angelsin jäsenenä ja yrittää nyt soolona. The Last Rose debytoi 24:ntenä.
Joss Stone on hyljätty kotimaassaan täysin, mutta USA:ssa LP1:n (36) tie vienee aina top teniin tai sen kynnykselle asti. Stonen sijoitusrivi on ennen tätä 4, 1, 12 ja Colour Me Freen (2009) musertava 75, mutta se julkaistiinkin joulumarkkinoiden pahimpaan ryysikseen.
Nicki Minaj sai Super Bassista uransa ensimmäisen ikioman top 10 -sinkkunsa ja Pink Friday paransi nyt listahuippuaan pykälän 31:nneksi. Melko korkeassa kurssissa liitelevän Examplen kakkosalbumi Won't Go Quietly palasi top 40:iin sijalle 37.
Blogi, jonka sisältö koostuu miltei sataprosenttisesti jenkki- ja brittilistanörtteilystä.
sunnuntai 31. heinäkuuta 2011
perjantai 29. heinäkuuta 2011
Listanimi: 311
Monet jenkkirockyhtyeet on imetty Suomenkin listoille, mutta 311:iä ei milloinkaan. Nebraskalaisyhtyeen musiikki yhdistelee metallia, rappia ja reggeaeta tavalla, joka ei ole juuri kelvannut laajalti radioihin, mutta poikinut uskollisen fanikannan.
Yhtyeen 12 lista-albumista peräti kahdeksan on yltänyt USA:n albumilistan top kymppiin, paras sijoitus on Uplifterin (2009) kolmas sija. Tuore Universal Pulse debytoi tällä viikolla seitsemäntenä.
311 perustettiin vuonna 1990, mutta merkittävä kaupallinen menestys antoi odottaa itseään useamman vuoden. Toinen albumi Grassroots (1993) aiheutti jo pientä kuhinaa, mutta vasta kolmas, nimetön lätty (1995) aukaisi sulkuportin: se ylsi USA:n albumilistan 12:nneksi ja myi triplaplatinaa. All Mixed Up -biisi pääsi soittoon myös mainstream-asemilla, mutta myyntisinglen puuttuminen eväsi paikan Hot 100 -listalla.
Tähän mennessä bändille on siunaantunut vain yksi Hot 100 -merkintä, cover The Curen Love Songista (#59, 2004). Se irrotettiin 311:n ensimmäiseltä kokoelmalta Greatest Hits '93-'03, joka ylsi albumilistan seiskaksi ja myi kultaa.
Kaikkiaan 311:lle on myönnetty albumeistaan viisi kultalevyä, yksi platinalevy ja tuo mainittu triplaplatina. Brittilistalta ei löydy yhtään merkintää, kuten ei siis Suomenkaan listoilta. Tuore single Sunset in July sopisi kyllä ihan hyvin ainakin Radio Rockin voimasoittoon.
Yhtyeen 12 lista-albumista peräti kahdeksan on yltänyt USA:n albumilistan top kymppiin, paras sijoitus on Uplifterin (2009) kolmas sija. Tuore Universal Pulse debytoi tällä viikolla seitsemäntenä.
311 perustettiin vuonna 1990, mutta merkittävä kaupallinen menestys antoi odottaa itseään useamman vuoden. Toinen albumi Grassroots (1993) aiheutti jo pientä kuhinaa, mutta vasta kolmas, nimetön lätty (1995) aukaisi sulkuportin: se ylsi USA:n albumilistan 12:nneksi ja myi triplaplatinaa. All Mixed Up -biisi pääsi soittoon myös mainstream-asemilla, mutta myyntisinglen puuttuminen eväsi paikan Hot 100 -listalla.
Tähän mennessä bändille on siunaantunut vain yksi Hot 100 -merkintä, cover The Curen Love Songista (#59, 2004). Se irrotettiin 311:n ensimmäiseltä kokoelmalta Greatest Hits '93-'03, joka ylsi albumilistan seiskaksi ja myi kultaa.
Kaikkiaan 311:lle on myönnetty albumeistaan viisi kultalevyä, yksi platinalevy ja tuo mainittu triplaplatina. Brittilistalta ei löydy yhtään merkintää, kuten ei siis Suomenkaan listoilta. Tuore single Sunset in July sopisi kyllä ihan hyvin ainakin Radio Rockin voimasoittoon.
keskiviikko 27. heinäkuuta 2011
Paluu haudan takaa
Jatketaan tuttujen teemojen, yhtäältä vainajien ja toisaalta taukojen merkeissä. Jo vuodesta 1967 manan majoilla viihtynyt Otis Redding tekee torstaina Hot 100 -comebackin yli 42 vuoden tauolta, sillä hänet on kreditoitu mukaan Jay-Z:n ja Kanye Westin Otis -biisille, joka ilmestyi juuri singlenä. Sillä käytetään Reddingin versiota Try a Little Tenderness -kappaleesta, joka ylsi 25:nneksi vuonna 1967.
Saavutus ei sämplejen aikakaudella sinänsä ole hämmästyttävä, mutta kuitenkin ennätys. Kukaan, elävä tai kuollut, ei ole pitänyt yhtä pitkää paussia. Jos ja kun Otis yltää top 40:iin, Redding peittoaa jokin aika sitten mainitsemani The Contoursin ennätyksen melkoisella 16 vuoden marginaalilla.
Tapaus Redding on kiinnostava lisäksi, koska hitit on harvoin nimetty esittäjänsä mukaan. Olen maalla eikä käsissäni juuri nyt ole alan kirjallisuutta, mutta mieleen tulevat ainakin Eminemin The Real Slim Shady sekä Princen My Name Is Prince. Niitä on varmasti muitakin.
Saavutus ei sämplejen aikakaudella sinänsä ole hämmästyttävä, mutta kuitenkin ennätys. Kukaan, elävä tai kuollut, ei ole pitänyt yhtä pitkää paussia. Jos ja kun Otis yltää top 40:iin, Redding peittoaa jokin aika sitten mainitsemani The Contoursin ennätyksen melkoisella 16 vuoden marginaalilla.
Tapaus Redding on kiinnostava lisäksi, koska hitit on harvoin nimetty esittäjänsä mukaan. Olen maalla eikä käsissäni juuri nyt ole alan kirjallisuutta, mutta mieleen tulevat ainakin Eminemin The Real Slim Shady sekä Princen My Name Is Prince. Niitä on varmasti muitakin.
Tunnisteet:
Billboard Hot 100,
Jay-Z,
Kanye West,
listatrivia,
Otis Redding
maanantai 25. heinäkuuta 2011
Vainajia ja veteraaneja
Viime viikolla kirjoitin John Otwaystä, joka joutui odottamaan toista brittilistan top 40 -singleään 22 vuotta. Se on kuitenkin kaukana ennätyksestä, jota hallitsee Pérez Prado. Hänen singlensä Patricia ylsi kahdeksanneksi vuonna 1958 ja musertavat 37 vuotta myöhemmin kesällä 1995 Guaglione nousi postuumisti peräti kakkoseksi Guinness-mainoksen avittamana. Kyseessä oli siis vieläpä kaksi top 10 -singleä. Pradon Mambo No. 5:han valloitti listoja vuosituhannen lopulla saksalaisen Lou Began tulkintana.
Amy Winehouse ehti ennen kuolemaansa levyttää dueton Tony Bennettin kanssa jälkimmäisen syksyllä ilmestyvälle Duets II -albumille. Bennettillä voisi sen avulla olla mahdollisuuksia lyödä Pradon ennätys – ja pari muutakin –, sillä hänen edellisestä top 40 -sinkustaan on yli 45 vuotta (The Very Thought of You, #21). Bennett siis porskuttaa edelleen, mutta Prado on maannut mullassa jo pitkään, 22 vuotta.
Ujutetaan tähän pari huomiota tämän viikon brittilistoilta. Adelen 21:n 18. ykkösviikko tuli jo mainittua, saldo on huimaavin sitten Simon & Garfunkelin Bridge Over Troubled Waterin (1970), joka hallitsi 25 viikon ajan.
Snow Patrolin klassikko Chasing Cars (57) nettosi 101. listaviikkonsa top 75:ssä, mutta aikoinaan vain kuudenneksi yltänyt biisi on myynyt koko listauransa aikana vähemmän kuin esimerkiksi tämän vuoden suurimmat hitit.
Albumilistalta osuu silmään parin nousevan Mercury Prize -ehdokkaan (Elbow, PJ Harvey) lisäksi Spinefarm. Briteissäkin toimiva helsinkiläisfirma vastaa taannoin isojakin hittejä saaneen 3 Doors Downin jakelusta saarivaltakunnassa. Bändin viides studioalbumi Time of My Life debytoi sijalla 65.
Amy Winehouse ehti ennen kuolemaansa levyttää dueton Tony Bennettin kanssa jälkimmäisen syksyllä ilmestyvälle Duets II -albumille. Bennettillä voisi sen avulla olla mahdollisuuksia lyödä Pradon ennätys – ja pari muutakin –, sillä hänen edellisestä top 40 -sinkustaan on yli 45 vuotta (The Very Thought of You, #21). Bennett siis porskuttaa edelleen, mutta Prado on maannut mullassa jo pitkään, 22 vuotta.
Ujutetaan tähän pari huomiota tämän viikon brittilistoilta. Adelen 21:n 18. ykkösviikko tuli jo mainittua, saldo on huimaavin sitten Simon & Garfunkelin Bridge Over Troubled Waterin (1970), joka hallitsi 25 viikon ajan.
Snow Patrolin klassikko Chasing Cars (57) nettosi 101. listaviikkonsa top 75:ssä, mutta aikoinaan vain kuudenneksi yltänyt biisi on myynyt koko listauransa aikana vähemmän kuin esimerkiksi tämän vuoden suurimmat hitit.
Albumilistalta osuu silmään parin nousevan Mercury Prize -ehdokkaan (Elbow, PJ Harvey) lisäksi Spinefarm. Briteissäkin toimiva helsinkiläisfirma vastaa taannoin isojakin hittejä saaneen 3 Doors Downin jakelusta saarivaltakunnassa. Bändin viides studioalbumi Time of My Life debytoi sijalla 65.
Tunnisteet:
3 Doors Down,
Adele,
Amy Winehouse,
Pérez Prado,
Simon and Garfunkel,
Snow Patrol,
Tony Bennett
sunnuntai 24. heinäkuuta 2011
Listakatsaus, vko 30
Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (2.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
3. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
4. (3.) Adele – Rolling in the Deep
5. (5.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (7.) Lil Wayne – How to Love
7. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
8. (8.) OneRepublic – Good Life
9. (9.) Hot Chelle Rae – Tonight Tonight
10. (-) Demi Lovato – Skyscraper
Kolmatta ykkösviikkoaan juhliva LMFAO:n Party Rock Anthem on vielä reilusti edellä nyt kolmanneksi noussutta Katy Perryn Last Friday Nightia. Perry on menestynein Hot 100 -artisti vuosikausiin ja hakee siis jo viidettä perättäistä ykköstään, mutta tie on ohdakkeisempi kuin miltä näytti vielä kuukausi sitten. E.T. jätti top kympin 20 viikon jälkeen.
Disney-kasvatti Demi Lovato on nähty jo albumilistan kärkipäässä, mutta Skyscraper on hänen ensimmäinen top ten -hittinsä sooloartistina. Biisin radiosoitto on toistaiseksi olematonta, joten se menettää asemiaan tuntuvasti ensi viikolla. Lovato piipahti muutama vuosi sitten ysinäkin osana Camp Rock -leffan porukkaa.
Bad Meets Evilin ja Bruno Marsin Lighters (17) petrasi pykälän päähän debyyttiviikon sijoituksestaan. Nicole Scherzinger sai ensimmäisen top 40 -hittinsä pääroolissa, sillä Right There nousi 52-39.
T-Painin Booty Wurk (One Cheek at a Time) on viikon korkein uutuus sijalla 44. Auto-tunen uuden tulemisen airueeksi tituleerattu räppäri kävi kärjessä vuonna 2006 kappaleella Buy U a Drank (Shawty Snappin').
Blink-182:n paluuta on odotettu kahdeksan vuotta ja se nähdään tällä viikolla, kun Up All Night debytoi 85:ntenä. Bändillä on vain yksi top 40 -hitti, All the Small Things (2000), joka sitten etenikin aina kuudenneksi asti.
Romanian lahja tanssipopille Alexandra Stan sai luonnollisesti ensimmäisen Hot 100 -noteerauksensa Mr. Saxobeatin debytoitua sijalla 92.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Blake Shelton – Red River Blue
2. (-) Incubus – If Not Now, When?
3. (2.) Adele – 21
4. (-) Chris Young – Neon
5. (1.) Beyoncé – 4
6. (-) Colbie Caillat – All of You
7. (4.) Jason Aldean – My Kinda Party
8. (-) Theory of a Deadman – The Truth Is…
9. (-) Sublime with Rome – Yours Truly
10. (3.) Selena Gomez & the Scene – When the Sun Goes Down
The Voice -kykykisan tuomarina supertähteyden kynnykselle punnertanut Blake Shelton sai ensimmäisen USA:n albumilistan ykkösensä Red River Bluen peitottua Incubusin vuosia kypsytellyn If Not Now, When -albumin. Incubusilla on ykkösalbumikin, Light Grenades (2006), joka pitää hallussaan erästä listaennätystä – se nimittäin romahti toisella viikollaan 37:nneksi, mikä on sijoituksissa mitaten jyrkin sukellus. Silloin vanhoja catalog-albumeita ei huolittu mukaan, joten itse asiassa Light Grenades oli toisella viikollaan 40:nneksi myydyin. Nyt saavutettu kakkossija on Brandon Boydin bändille jo kolmas.
Shelton puolestaan on ehtinyt käydä aiemmin kolmantena. Hän on pärjännyt sijoituksissa mitaten paremmin kuin vaimonsa Miranda Lambert, joka taas on myynyt viime vuosina enemmän levyjä.
Kantria laulelee myös Chris Young. Neon on miehen kolmas kokopitkä ja ensimmäinen top 10 -albumi. Colbie Caillat sen sijaan joutuu tyytymään ykkösen jälkeen kuudenteen sijaan eikä I Do ole kohonnut kummoiseksikaan hitiksi, vaikka kävi taannoin myynnin turvin Hot 100 -listan 23:ntena.
Top tenin vilkkaan uutuusviikon täydensivät Theory of a Deadmanin ensimmäinen top 10 -lätty The Truth Is sekä alternative-piirien kovasti hypettämä Sublime with Rome -projektin esikoisalbumi Yours Truly. Sublimen nimetön neljäs albumi ylsi 13:nneksi vuonna 1996 vain kuukausia yhtyeen nokkamiehen Bradley Nowellin menehdyttyä heroiinin yliannostukseen. Albumi myi viisinkertaista platinaa, mutta nyt saavutettu top ten -visiitti on siis Sublimen ensimmäinen missään yhteydessä. Tai sen, mikä Sublimesta on jäljellä eli Eric Wilsonin ja Bud Gaugh’n. Rome viittaa Rome Ramireziin, joka hoitaa laulupuolen.
Britannian singlet, Top 10
1. (1.) The Wanted – Glad You Came
2. (2.) DJ Fresh featuring Sian Evans – Louder
3. (3.) Ed Sheeran – The A Team
4. (4.) Beyoncé – Best Thing I Never Had
5. (5.) Loick Essien featuring Tanya Lacey – How We Roll
6. (9.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
7. (6.) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
8. (8.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
9. (7.) Example – Changed the Way You Kiss Me
10. (10.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
The Wantedin romanialaisten tutuksi tekemää hittisoundia mukaileva Glad You Came jatkoi singlelistan ykkösenä. Ensi viikolla uhaksi ilmaantuu toisen poikabändin JLS:n uusi single She Makes Me Wanna.
Vaikka ei parantanutkaan kolmatta sijaansa, Ed Sheeranin The A Team kannattaa nostaa esiin. Se on viettänyt listalla nyt kuusi viikkoa ja rivi on komea 3-5-6-3-3-3. Veikkaanpa, että syksyllä aika moni suomalainenkin on kuullut Sheeranista.
Enrique Iglesiaksen tutun geneerinen, mutta tarttuvahko Dirty Dancer petrasi tähän asti parhaalle sijalleen 21:nneksi. Sillä on mukana myös Usher, jonka taannoinen More oli iso hitti meillä, mutta jäi brittilistalla vain 23:nneksi. Dirty Dancer oli iTunes-alessa, joka kasvatti myös I Need a Dollarin (21-13) ja Beautiful Peoplen (33-23) menekkiä.
Indie-hopiksi luokitellun Rizzle Kicks -kaksikon Down with the Trumpets nousi 44-22. Se on heidän ensimmäinen listamerkintänsä. Puhallinsoittimilla menee hyvin, sillä saksofoniahan on kuultu viime vuosina lukuisilla hiteillä.
Tinie Tempah sai puserrettua itselleen kaksi uutta top 40 -merkintää: yllättävän nihkeästi vastaanotettu Till I’m Gone nousi 43-35 ja albumimenestyjäksi kehittyneen Chase & Statusin viimeisin single Hitz 57-39.
Rockilla ei vieläkään ole helppoa singlelistalla: Red Hot Chili Peppersin ja Blink-182:n tuoreimmat jäivät molemmat top 40:n alapuolelle. Tosin Pippureiden The Adventures of Rain Dance Maggie (44) tuli myyntiin keskellä viikkoa, mutta omapa on häpeänsä.
Amy Winehousen Back to Black valikoitui surullisten uutisten taustalle samalla tavalla kuin Michael Jacksonin Man in the Mirror pari vuotta sitten, mutta ei yltäne aivan kärkeen ensi viikon listalla.
Britannian albumit Top 10
1. (1.) Adele – 21
2. (2.) Beyoncé – 4
3. (3.) Adele – 19
4. (6.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
5. (4.) Lady Gaga – Born This Way
6. (7.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
7. (10.) Rihanna – Loud
8. (-) LMFAO – Sorry for Party Rocking
9. (11.) Chase & Status – No More Idols
10. (8.) Foo Fighters – Wasting Light
Adelen 21 on viettänyt kärjessä nyt 18 viikkoa, mikä ohittaa yhdellä The Carpentersin The Singles 1969-1973 -kokoelman saavutuksen vuodelta 1974. Seuraava tavoite lienee sopivasti 21.
Caro Emeraldin Deleted Scenes from the Cutting Room Floor paransi jälleen pienintä numeroaan, nyt neloseksi.
Viikon ainoa merkittävä uutuus on kahdeksantena debytoiva LMFAO:n Sorry for Party Rocking, joka ylsi USA:ssa 12:nneksi muutama viikko sitten ja on duon ensimmäinen albumimerkintä saarivaltakunnassa.
Selena Gomez & The Scenen When the Sun Goes Down petrasi kolmannella listaviikollaan 38-23 ja The Piercesin neljäntenäkin piipahtanut You & I nousi 50-24.
Kylie Minoguen viiden lätyn boksi, joka käsittää neidon kaikki 2000-luvun albumit, debytoi 37:ntena. Amy Winehousen Back to Black -albumi ehti nettiostojen avulla 59:nneksi. Siitä lisää ensi viikolla.
1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (2.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
3. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
4. (3.) Adele – Rolling in the Deep
5. (5.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (7.) Lil Wayne – How to Love
7. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
8. (8.) OneRepublic – Good Life
9. (9.) Hot Chelle Rae – Tonight Tonight
10. (-) Demi Lovato – Skyscraper
Kolmatta ykkösviikkoaan juhliva LMFAO:n Party Rock Anthem on vielä reilusti edellä nyt kolmanneksi noussutta Katy Perryn Last Friday Nightia. Perry on menestynein Hot 100 -artisti vuosikausiin ja hakee siis jo viidettä perättäistä ykköstään, mutta tie on ohdakkeisempi kuin miltä näytti vielä kuukausi sitten. E.T. jätti top kympin 20 viikon jälkeen.
Disney-kasvatti Demi Lovato on nähty jo albumilistan kärkipäässä, mutta Skyscraper on hänen ensimmäinen top ten -hittinsä sooloartistina. Biisin radiosoitto on toistaiseksi olematonta, joten se menettää asemiaan tuntuvasti ensi viikolla. Lovato piipahti muutama vuosi sitten ysinäkin osana Camp Rock -leffan porukkaa.
Bad Meets Evilin ja Bruno Marsin Lighters (17) petrasi pykälän päähän debyyttiviikon sijoituksestaan. Nicole Scherzinger sai ensimmäisen top 40 -hittinsä pääroolissa, sillä Right There nousi 52-39.
T-Painin Booty Wurk (One Cheek at a Time) on viikon korkein uutuus sijalla 44. Auto-tunen uuden tulemisen airueeksi tituleerattu räppäri kävi kärjessä vuonna 2006 kappaleella Buy U a Drank (Shawty Snappin').
Blink-182:n paluuta on odotettu kahdeksan vuotta ja se nähdään tällä viikolla, kun Up All Night debytoi 85:ntenä. Bändillä on vain yksi top 40 -hitti, All the Small Things (2000), joka sitten etenikin aina kuudenneksi asti.
Romanian lahja tanssipopille Alexandra Stan sai luonnollisesti ensimmäisen Hot 100 -noteerauksensa Mr. Saxobeatin debytoitua sijalla 92.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Blake Shelton – Red River Blue
2. (-) Incubus – If Not Now, When?
3. (2.) Adele – 21
4. (-) Chris Young – Neon
5. (1.) Beyoncé – 4
6. (-) Colbie Caillat – All of You
7. (4.) Jason Aldean – My Kinda Party
8. (-) Theory of a Deadman – The Truth Is…
9. (-) Sublime with Rome – Yours Truly
10. (3.) Selena Gomez & the Scene – When the Sun Goes Down
The Voice -kykykisan tuomarina supertähteyden kynnykselle punnertanut Blake Shelton sai ensimmäisen USA:n albumilistan ykkösensä Red River Bluen peitottua Incubusin vuosia kypsytellyn If Not Now, When -albumin. Incubusilla on ykkösalbumikin, Light Grenades (2006), joka pitää hallussaan erästä listaennätystä – se nimittäin romahti toisella viikollaan 37:nneksi, mikä on sijoituksissa mitaten jyrkin sukellus. Silloin vanhoja catalog-albumeita ei huolittu mukaan, joten itse asiassa Light Grenades oli toisella viikollaan 40:nneksi myydyin. Nyt saavutettu kakkossija on Brandon Boydin bändille jo kolmas.
Shelton puolestaan on ehtinyt käydä aiemmin kolmantena. Hän on pärjännyt sijoituksissa mitaten paremmin kuin vaimonsa Miranda Lambert, joka taas on myynyt viime vuosina enemmän levyjä.
Kantria laulelee myös Chris Young. Neon on miehen kolmas kokopitkä ja ensimmäinen top 10 -albumi. Colbie Caillat sen sijaan joutuu tyytymään ykkösen jälkeen kuudenteen sijaan eikä I Do ole kohonnut kummoiseksikaan hitiksi, vaikka kävi taannoin myynnin turvin Hot 100 -listan 23:ntena.
Top tenin vilkkaan uutuusviikon täydensivät Theory of a Deadmanin ensimmäinen top 10 -lätty The Truth Is sekä alternative-piirien kovasti hypettämä Sublime with Rome -projektin esikoisalbumi Yours Truly. Sublimen nimetön neljäs albumi ylsi 13:nneksi vuonna 1996 vain kuukausia yhtyeen nokkamiehen Bradley Nowellin menehdyttyä heroiinin yliannostukseen. Albumi myi viisinkertaista platinaa, mutta nyt saavutettu top ten -visiitti on siis Sublimen ensimmäinen missään yhteydessä. Tai sen, mikä Sublimesta on jäljellä eli Eric Wilsonin ja Bud Gaugh’n. Rome viittaa Rome Ramireziin, joka hoitaa laulupuolen.
Britannian singlet, Top 10
1. (1.) The Wanted – Glad You Came
2. (2.) DJ Fresh featuring Sian Evans – Louder
3. (3.) Ed Sheeran – The A Team
4. (4.) Beyoncé – Best Thing I Never Had
5. (5.) Loick Essien featuring Tanya Lacey – How We Roll
6. (9.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
7. (6.) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
8. (8.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
9. (7.) Example – Changed the Way You Kiss Me
10. (10.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
The Wantedin romanialaisten tutuksi tekemää hittisoundia mukaileva Glad You Came jatkoi singlelistan ykkösenä. Ensi viikolla uhaksi ilmaantuu toisen poikabändin JLS:n uusi single She Makes Me Wanna.
Vaikka ei parantanutkaan kolmatta sijaansa, Ed Sheeranin The A Team kannattaa nostaa esiin. Se on viettänyt listalla nyt kuusi viikkoa ja rivi on komea 3-5-6-3-3-3. Veikkaanpa, että syksyllä aika moni suomalainenkin on kuullut Sheeranista.
Enrique Iglesiaksen tutun geneerinen, mutta tarttuvahko Dirty Dancer petrasi tähän asti parhaalle sijalleen 21:nneksi. Sillä on mukana myös Usher, jonka taannoinen More oli iso hitti meillä, mutta jäi brittilistalla vain 23:nneksi. Dirty Dancer oli iTunes-alessa, joka kasvatti myös I Need a Dollarin (21-13) ja Beautiful Peoplen (33-23) menekkiä.
Indie-hopiksi luokitellun Rizzle Kicks -kaksikon Down with the Trumpets nousi 44-22. Se on heidän ensimmäinen listamerkintänsä. Puhallinsoittimilla menee hyvin, sillä saksofoniahan on kuultu viime vuosina lukuisilla hiteillä.
Tinie Tempah sai puserrettua itselleen kaksi uutta top 40 -merkintää: yllättävän nihkeästi vastaanotettu Till I’m Gone nousi 43-35 ja albumimenestyjäksi kehittyneen Chase & Statusin viimeisin single Hitz 57-39.
Rockilla ei vieläkään ole helppoa singlelistalla: Red Hot Chili Peppersin ja Blink-182:n tuoreimmat jäivät molemmat top 40:n alapuolelle. Tosin Pippureiden The Adventures of Rain Dance Maggie (44) tuli myyntiin keskellä viikkoa, mutta omapa on häpeänsä.
Amy Winehousen Back to Black valikoitui surullisten uutisten taustalle samalla tavalla kuin Michael Jacksonin Man in the Mirror pari vuotta sitten, mutta ei yltäne aivan kärkeen ensi viikon listalla.
Britannian albumit Top 10
1. (1.) Adele – 21
2. (2.) Beyoncé – 4
3. (3.) Adele – 19
4. (6.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
5. (4.) Lady Gaga – Born This Way
6. (7.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
7. (10.) Rihanna – Loud
8. (-) LMFAO – Sorry for Party Rocking
9. (11.) Chase & Status – No More Idols
10. (8.) Foo Fighters – Wasting Light
Adelen 21 on viettänyt kärjessä nyt 18 viikkoa, mikä ohittaa yhdellä The Carpentersin The Singles 1969-1973 -kokoelman saavutuksen vuodelta 1974. Seuraava tavoite lienee sopivasti 21.
Caro Emeraldin Deleted Scenes from the Cutting Room Floor paransi jälleen pienintä numeroaan, nyt neloseksi.
Viikon ainoa merkittävä uutuus on kahdeksantena debytoiva LMFAO:n Sorry for Party Rocking, joka ylsi USA:ssa 12:nneksi muutama viikko sitten ja on duon ensimmäinen albumimerkintä saarivaltakunnassa.
Selena Gomez & The Scenen When the Sun Goes Down petrasi kolmannella listaviikollaan 38-23 ja The Piercesin neljäntenäkin piipahtanut You & I nousi 50-24.
Kylie Minoguen viiden lätyn boksi, joka käsittää neidon kaikki 2000-luvun albumit, debytoi 37:ntena. Amy Winehousen Back to Black -albumi ehti nettiostojen avulla 59:nneksi. Siitä lisää ensi viikolla.
torstai 21. heinäkuuta 2011
Kristallipallo: Red Hot Chili Peppers – The Adventures of Raindance Maggie
Mikään ei ole niin varmaa kuin Red Hot Chili Peppersin tulevan I'm with You -albumin yltäminen albumilistan kärkeen aivan kaikkialla, myös Suomessa, joten on vähintään tsekattava miltä uusi RHCP-single kuulostaa. Ihan hyvältä, mutta ei se sentään Californicationin (1999) lohkaisujen tasolle yllä, vaikka siitä välittyykin samantyyppinen kesäinen fiilis.
Peppersit saivat yllättävänkin ison jenkkihitin edellisen Stadium Arcadium -albumin (2006) kappaleesta Dani California, joka ylsi Hot 100 -listan kuudenneksi. Sitä paremmin pärjäsi vain kakkosena käynyt Under the Bridge (1992). Brittilistalla bändillä on kaksi kakkosta, joista Dani California on toinen, toinen on By the Way (2002).
The Adventures of Raindance Maggien listapotentiaali selviää jo lähiviikkoina ja siitä tullee USA:ssa isompi radiohitti kuin Coldplayn uusimmasta. Myös singlelistoilla vaaka kääntynee jättiläisten kamppailussa pippureiden eduksi.
Peppersit saivat yllättävänkin ison jenkkihitin edellisen Stadium Arcadium -albumin (2006) kappaleesta Dani California, joka ylsi Hot 100 -listan kuudenneksi. Sitä paremmin pärjäsi vain kakkosena käynyt Under the Bridge (1992). Brittilistalla bändillä on kaksi kakkosta, joista Dani California on toinen, toinen on By the Way (2002).
The Adventures of Raindance Maggien listapotentiaali selviää jo lähiviikkoina ja siitä tullee USA:ssa isompi radiohitti kuin Coldplayn uusimmasta. Myös singlelistoilla vaaka kääntynee jättiläisten kamppailussa pippureiden eduksi.
tiistai 19. heinäkuuta 2011
Top ten -tason synttärilahja
Epämääräiset triviapostaukset jatkuvat. Folkpop-punkkari ja melkoinen humoristi John Otway ei liene kovinkaan tunnettu täällä Suomessa, mutta tallasi jälkensä brittilistahistoriaan vuonna 2002 varsin erikoisella tavalla. Otway nimittäin toivoi 50-vuotislahjaksi toista top 40 -brittihittiä vuonna 1977 27:nneksi yltäneen Really Freen jatkoksi. Hän sai sen, mitä komeimmalla tavalla, sillä Bunsen Burner piipahti peräti yhdeksäntenä ja vei miehen ensimmäistä kertaa Top of the Popsiin. Singlelistatauko venyi kaikkiaan noin 22 vuoden mittaiseksi.
Trammpsin Disco Infernoa kunnioittava Bunsen Burner ei viettänyt listalla kuin kolme viikkoa, mutta on silti Otwayn ylivoimaisesti merkittävin listasaavutus – hänellä ei ole yhtään top 40 -albumiakaan. Tempun taustalla oli Otwayn pieni, mutta aktiivinen faniporukka, joka oli aiemmin äänestänyt Beware of the Flowersin (1980) säkeen ”Beware of the flowers 'cause I'm sure they're going to get you yeah” BBC:n pollissa musiikkihistorian seitsemänneksi parhaaksi.
Mahtaako mies saada hitin myös 60-vuotisjuhlansa kunniaksi?
Trammpsin Disco Infernoa kunnioittava Bunsen Burner ei viettänyt listalla kuin kolme viikkoa, mutta on silti Otwayn ylivoimaisesti merkittävin listasaavutus – hänellä ei ole yhtään top 40 -albumiakaan. Tempun taustalla oli Otwayn pieni, mutta aktiivinen faniporukka, joka oli aiemmin äänestänyt Beware of the Flowersin (1980) säkeen ”Beware of the flowers 'cause I'm sure they're going to get you yeah” BBC:n pollissa musiikkihistorian seitsemänneksi parhaaksi.
Mahtaako mies saada hitin myös 60-vuotisjuhlansa kunniaksi?
sunnuntai 17. heinäkuuta 2011
Listakatsaus, vko 29
Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (2.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
3. (3.) Adele – Rolling in the Deep
4. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
5. (5.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
7. (8.) Lil Wayne – How to Love
8. (9.) OneRepublic – Good Life
9. (10.) Hot Chelle Rae – Tonight Tonight
10. (7.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
Hittilistalla vakiinnutettiin asemia, sillä top teniin ei mahtunut yhtään uutta nousijaa ja koko kärkikuusikko piti paikkansa. Viime viikolla jäi mainitsematta, että LMFAO on ensimmäinen duo sitten Pet Shop Boysin (1986), joka on yltänyt sekä brittilistan että Hot 100 -listan kärkeen. Gnarls Barkley ja Outkast pääsivät lähelle saavutusta viime vuosikymmenellä.
Britanniassa kummallisesti hiipunut Britney Spears sai jo kolmannen top 20 -hittinsä Femme Fatalelta. Viheltäminen on kovassa huudossa ja sitä hyödyntää myös I Wanna Go (17).
Kelly Rowlandin r&b-hitti Motivation nousi pari sijaa 19:nneksi ja on neidon ensimmäinen top 20 -merkintä sitten Trina-dueton Here We Go (#17, 2005) ja vasta kolmas kaikkiaan. Rowlandin kolmas sooloalbumi Here I Am ilmestyy kuun lopussa.
Zac Brown Band on portaan päässä toisesta top 20 -hitistään, sillä kesäinen Knee Deep eteni jo 21:nneksi. Muutenkin kantrilla kulkee: Brad Paisley saavutti pitkän uransa korkeimman sijoituksen Carrie Underwoodin avustuksella. Remind Me nousi 27:nneksi peitoten pykälällä Thenin (2009). The Band Perryn uutta kevättä elävä If I Die Young saattaa toisella kierroksellaan parantaa jopa tähän asti saavuttamaansa 19. tilaa. Se nousi nyt 31-24.
Suhteellisen rivoa tekstiä (”Fuck me good, fuck me long, fuck me numb”) sisältävä Frank Oceanin r&b-hitti Novocane on viikon korkein uutuus sijalla 82. Ocean on Tyler the Creatorin kotipesänä tunnetun OFWGKTA:n jäsenistöä. Uutuuksia ovat myös Avril Lavignen Smile (94) sekä Foo Fightersin Walk (100).
USA:n albumit, Top 10
1. (1.) Beyoncé – 4
2. (2.) Adele – 21
3. (4.) Selena Gomez & the Scene – When the Sun Goes Down
4. (6.) Jason Aldean – My Kinda Party
5. (9.) Bad Meets Evil – Hell: The Sequel (EP)
6. (8.) Jackie Evancho – Dream with Me
7. (5.) Jill Scott – The Light of the Sun
8. (12.) Lady Gaga – Born This Way
9. (3.) Big Sean – Finally Famous
10. (-) Lloyd – King of Hearts
USA:n albumilistalla on aneemista, sillä ainoa uutuus kärkikympissä on Lloydin King of Hearts. R&b-stara on käynyt kakkosenakin eikä uudelta albumilta ole vielä lohkaistu kummoisiakaan hittejä.
Kilpailun puute toi Beyoncélle ensimmäistä kertaa toisen ykkösviikon – kaikki kolme aiempaa joutuivat luopumaan kärkipaikasta heti toisella listaviikollaan.
Uutuuksien puute tarkoitti hyvää myös Selena Gomezille, sillä When the Sun Goes Down nousi myynnin putoamisesta huolimatta nyt ylemmäksi kuin mihin neito on aiemmin yltänyt.
Kesän kuumimmaksi popnimeksi nousseen Foster the Peoplen Torches käväisi taannoin kahdeksantena ja on Hot 100 -listalla etenevän Pumped Up Kicksin (60-46) tavoin hyvässä nosteessa 46-31. Se kasvatti myyntiään toistakymmentä prosenttia.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) The Wanted – Glad You Came
2. (1.) DJ Fresh featuring Sian Evans – Louder
3. (3.) Ed Sheeran – The A Team
4. (6.) Beyoncé – Best Thing I Never Had
5. (2.) Loick Essien featuring Tanya Lacey – How We Roll
6. (5.) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
7. (4.) Example – Changed the Way You Kiss Me
8. (7.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
9. (8.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
10. (9.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
Poikabändi The Wanted julkaisi esikoisalbuminsa vain kahdeksan kuukautta sitten, mutta on liikkeellä jo uudella materiaalilla. Glad You Came peittosi Louderin ja debytoi suoraan kärjessä. Ryhmän aiempi ykkönen All Time Low on vajaan vuoden takaa.
David Guettan juhlavin voittokulku näyttää pysähtyneen, sillä Where Them Girls atin kolmannen tilan jatkoksi Little Bad Girlin ensiaskeleet riittivät vain 16:nneksi. Biisillä on tuttuun tapaan pari vierailijaa, tällä kertaa Taio Cruz ja Ludacris. Uutta Guetta-albumia odotetaan kiihkeähkösti, sillä One Love palasi tällä viikolla albumilistan top 20:iin.
Edellisen albuminsa maistiaisella This Ain’t a Love Song ykköseksi ja Suomenkin radiolistalle päässyt Scouting for Girls julkaisee pian jo kolmannen kokopitkänsä. Sitä ennakoiva Love How It Hurts debytoi melko keskinkertaisesti 17:ntenä. Bändillä on yhteensä neljä top ten -singleä.
LMFAO:n uusi single Champagne Showers ylitti viimein top 40 -kynnyksen (37) usean viikon kärkkymisen jälkeen. Sillä vierailee Natalia Kills.
Britannian albumit Top 10
1. (2.) Adele – 21
2. (1.) Beyoncé – 4
3. (4.) Adele – 19
4. (3.) Lady Gaga – Born This Way
5. (-) The Horrors – Skying
6. (7.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
7. (6.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
8. (12.) Foo Fighters – Wasting Light
9. (5.) Take That – Progress
10. (8.) Rihanna – Loud
Adelen 21 ei osoita hyytymisen merkkejä, päinvastoin: Set Fire to the Rain on parin viikon ajan kasvattanut sen myyntiä. Platinasarakkeen viereen ilmaantui juuri kaksinumeroinen luku ja ykkösviikkoja on kertynyt nyt siis 17. Koko kärkikolmikko on numeraalinen.
Viikon korkeimmasta uutuudesta vastasi The Horrors, jonka kolmas albumi Skying petrasi huomattavasti kahden aiemman 37. ja 25. tilaa. Listaviikkoja on ehtinyt kertyä nyt yhteensä vain neljä, joten seuraava haaste lienee uutuuden listaiän pidentäminen vähintään lähemmäs kymmentä viikkoa.
Hollantilaislaulajatar Caro Emeraldin Deleted Scenes from the Cutting Room Floor nousi pykälän kuudenneksi, joka on albumin paras noteeraus.
Jenkkisarjassa koottu Big Time Rush debytoi yllättävän hyvin sijalla 14. USA:ssa albumi on myynyt kultaa käytyään kolmantena.
Andrea Bocellin Vivere-kokoelma vuodelta 2007 palasi 19:nneksi. Sen paras sijoitus on neljäs. Incubusin ensimmäinen albumi neljään ja puoleen vuoteen If Not Now, When täydensi top 20:n. Bändi oli suosionsa huipulla vuonna 2004, jolloin A Crow Left of the Murder piipahti kuudentena ja loistava Megalomaniac-single hätyytteli top 20:iä.
Juuri Porissa, ja viihdeuutisten mukaan forssalaisella huoltoasemalla, vieraillut Ricky Martin sai kokoelmansa niinkin ylös kuin 24:nneksi. Se on hyvä saavutus, sillä hän on koskenut albumilistaan viimeksi vuonna 2005, jolloin Life piipahti 40:ntenä.
Ruisrock-vieras Elbow’n Build a Rocket Boys nousi takaisin top 40:iin (48-34). Siltä on juuri lohkaistu kolmas single Lippy Kids.
1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (2.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
3. (3.) Adele – Rolling in the Deep
4. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
5. (5.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
7. (8.) Lil Wayne – How to Love
8. (9.) OneRepublic – Good Life
9. (10.) Hot Chelle Rae – Tonight Tonight
10. (7.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
Hittilistalla vakiinnutettiin asemia, sillä top teniin ei mahtunut yhtään uutta nousijaa ja koko kärkikuusikko piti paikkansa. Viime viikolla jäi mainitsematta, että LMFAO on ensimmäinen duo sitten Pet Shop Boysin (1986), joka on yltänyt sekä brittilistan että Hot 100 -listan kärkeen. Gnarls Barkley ja Outkast pääsivät lähelle saavutusta viime vuosikymmenellä.
Britanniassa kummallisesti hiipunut Britney Spears sai jo kolmannen top 20 -hittinsä Femme Fatalelta. Viheltäminen on kovassa huudossa ja sitä hyödyntää myös I Wanna Go (17).
Kelly Rowlandin r&b-hitti Motivation nousi pari sijaa 19:nneksi ja on neidon ensimmäinen top 20 -merkintä sitten Trina-dueton Here We Go (#17, 2005) ja vasta kolmas kaikkiaan. Rowlandin kolmas sooloalbumi Here I Am ilmestyy kuun lopussa.
Zac Brown Band on portaan päässä toisesta top 20 -hitistään, sillä kesäinen Knee Deep eteni jo 21:nneksi. Muutenkin kantrilla kulkee: Brad Paisley saavutti pitkän uransa korkeimman sijoituksen Carrie Underwoodin avustuksella. Remind Me nousi 27:nneksi peitoten pykälällä Thenin (2009). The Band Perryn uutta kevättä elävä If I Die Young saattaa toisella kierroksellaan parantaa jopa tähän asti saavuttamaansa 19. tilaa. Se nousi nyt 31-24.
Suhteellisen rivoa tekstiä (”Fuck me good, fuck me long, fuck me numb”) sisältävä Frank Oceanin r&b-hitti Novocane on viikon korkein uutuus sijalla 82. Ocean on Tyler the Creatorin kotipesänä tunnetun OFWGKTA:n jäsenistöä. Uutuuksia ovat myös Avril Lavignen Smile (94) sekä Foo Fightersin Walk (100).
USA:n albumit, Top 10
1. (1.) Beyoncé – 4
2. (2.) Adele – 21
3. (4.) Selena Gomez & the Scene – When the Sun Goes Down
4. (6.) Jason Aldean – My Kinda Party
5. (9.) Bad Meets Evil – Hell: The Sequel (EP)
6. (8.) Jackie Evancho – Dream with Me
7. (5.) Jill Scott – The Light of the Sun
8. (12.) Lady Gaga – Born This Way
9. (3.) Big Sean – Finally Famous
10. (-) Lloyd – King of Hearts
USA:n albumilistalla on aneemista, sillä ainoa uutuus kärkikympissä on Lloydin King of Hearts. R&b-stara on käynyt kakkosenakin eikä uudelta albumilta ole vielä lohkaistu kummoisiakaan hittejä.
Kilpailun puute toi Beyoncélle ensimmäistä kertaa toisen ykkösviikon – kaikki kolme aiempaa joutuivat luopumaan kärkipaikasta heti toisella listaviikollaan.
Uutuuksien puute tarkoitti hyvää myös Selena Gomezille, sillä When the Sun Goes Down nousi myynnin putoamisesta huolimatta nyt ylemmäksi kuin mihin neito on aiemmin yltänyt.
Kesän kuumimmaksi popnimeksi nousseen Foster the Peoplen Torches käväisi taannoin kahdeksantena ja on Hot 100 -listalla etenevän Pumped Up Kicksin (60-46) tavoin hyvässä nosteessa 46-31. Se kasvatti myyntiään toistakymmentä prosenttia.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) The Wanted – Glad You Came
2. (1.) DJ Fresh featuring Sian Evans – Louder
3. (3.) Ed Sheeran – The A Team
4. (6.) Beyoncé – Best Thing I Never Had
5. (2.) Loick Essien featuring Tanya Lacey – How We Roll
6. (5.) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
7. (4.) Example – Changed the Way You Kiss Me
8. (7.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
9. (8.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
10. (9.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
Poikabändi The Wanted julkaisi esikoisalbuminsa vain kahdeksan kuukautta sitten, mutta on liikkeellä jo uudella materiaalilla. Glad You Came peittosi Louderin ja debytoi suoraan kärjessä. Ryhmän aiempi ykkönen All Time Low on vajaan vuoden takaa.
David Guettan juhlavin voittokulku näyttää pysähtyneen, sillä Where Them Girls atin kolmannen tilan jatkoksi Little Bad Girlin ensiaskeleet riittivät vain 16:nneksi. Biisillä on tuttuun tapaan pari vierailijaa, tällä kertaa Taio Cruz ja Ludacris. Uutta Guetta-albumia odotetaan kiihkeähkösti, sillä One Love palasi tällä viikolla albumilistan top 20:iin.
Edellisen albuminsa maistiaisella This Ain’t a Love Song ykköseksi ja Suomenkin radiolistalle päässyt Scouting for Girls julkaisee pian jo kolmannen kokopitkänsä. Sitä ennakoiva Love How It Hurts debytoi melko keskinkertaisesti 17:ntenä. Bändillä on yhteensä neljä top ten -singleä.
LMFAO:n uusi single Champagne Showers ylitti viimein top 40 -kynnyksen (37) usean viikon kärkkymisen jälkeen. Sillä vierailee Natalia Kills.
Britannian albumit Top 10
1. (2.) Adele – 21
2. (1.) Beyoncé – 4
3. (4.) Adele – 19
4. (3.) Lady Gaga – Born This Way
5. (-) The Horrors – Skying
6. (7.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
7. (6.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
8. (12.) Foo Fighters – Wasting Light
9. (5.) Take That – Progress
10. (8.) Rihanna – Loud
Adelen 21 ei osoita hyytymisen merkkejä, päinvastoin: Set Fire to the Rain on parin viikon ajan kasvattanut sen myyntiä. Platinasarakkeen viereen ilmaantui juuri kaksinumeroinen luku ja ykkösviikkoja on kertynyt nyt siis 17. Koko kärkikolmikko on numeraalinen.
Viikon korkeimmasta uutuudesta vastasi The Horrors, jonka kolmas albumi Skying petrasi huomattavasti kahden aiemman 37. ja 25. tilaa. Listaviikkoja on ehtinyt kertyä nyt yhteensä vain neljä, joten seuraava haaste lienee uutuuden listaiän pidentäminen vähintään lähemmäs kymmentä viikkoa.
Hollantilaislaulajatar Caro Emeraldin Deleted Scenes from the Cutting Room Floor nousi pykälän kuudenneksi, joka on albumin paras noteeraus.
Jenkkisarjassa koottu Big Time Rush debytoi yllättävän hyvin sijalla 14. USA:ssa albumi on myynyt kultaa käytyään kolmantena.
Andrea Bocellin Vivere-kokoelma vuodelta 2007 palasi 19:nneksi. Sen paras sijoitus on neljäs. Incubusin ensimmäinen albumi neljään ja puoleen vuoteen If Not Now, When täydensi top 20:n. Bändi oli suosionsa huipulla vuonna 2004, jolloin A Crow Left of the Murder piipahti kuudentena ja loistava Megalomaniac-single hätyytteli top 20:iä.
Juuri Porissa, ja viihdeuutisten mukaan forssalaisella huoltoasemalla, vieraillut Ricky Martin sai kokoelmansa niinkin ylös kuin 24:nneksi. Se on hyvä saavutus, sillä hän on koskenut albumilistaan viimeksi vuonna 2005, jolloin Life piipahti 40:ntenä.
Ruisrock-vieras Elbow’n Build a Rocket Boys nousi takaisin top 40:iin (48-34). Siltä on juuri lohkaistu kolmas single Lippy Kids.
torstai 14. heinäkuuta 2011
Listanimi: Beyoncé
Beyoncé Knowles aloitti popuransa jo teini-ikäisenä Destiny's Childissa 1990-luvun loppupuolella ja oli alusta lähtien ensin kvartetin ja sittemmin trion näkyvin jäsen – tuskin vähiten siksi, että ryhmää manageroi hänen isänsä Mathew Knowles.
Knowles rykäisi soolouransa käyntiin Austin Powers -elokuvaan tehdyllä Neptunes-tuotoksella Work It Out (2002), joka jäi USA:ssa pieneksi flopiksi ja ylsi vain vaivoin brittilistan top teniin. Beyoncé ei tästä hätkähtänyt; seuraavana keväänä julkaistu Jay-Z-kollaboraatio Crazy in Love oli jättihitti jo syntyessään ja eräs 2000-luvun parhaita popsinkkuja. Sittemmin avioliiton satamaan purjehtinut pariskunta yritti toistaa temppua Deja Vulla (2006), joka oli déjà entendu. Siitäkin tuli kuitenkin brittiykkönen. Kaikkiaan Jay-Z:llä ja Beyoncélla on kolme kimppahittiä.
Crazy in Love hallitsi jenkkilistaa kahdeksan ja brittilistaa kolme viikkoa. Beyoncé oli samanaikaisesti kaikkien neljän ison listan ykkösenä, kun esikoisalbumi Dangerously in Love vyöryi kauppoihin. Sean Paul -duetto Baby Boy ylsi jopa yhdeksään ykkösviikkoon Hot 100 -listalla ja Dangerously in Lovelta lohkaistiin vielä kaksi muutakin top 5 -jenkkihittiä: Me, Myself and I sekä Naughty Girl. Ensin mainitun videon ohjasi Antti Jokinen.
Beyoncén listahistoriaan lukeutuu myös vahva ehdokas kaikkien aikojen unohdetuimmaksi jenkkiykköseksi. Pink Panther -rainassa kuultava Check on It nimittäin vietti paalupaikalla peräti viisi viikkoa alkuvuodesta 2006, mutta Beyoncésta puhuttaessa sitä ei mainita juuri koskaan.
Check on Itin viisi ykkösviikkoa on Beyoncé-asteikolla mitätön saldo – tässä hänen viiden sooloykkösensä viikkomäärät järjestyksessä: 8, 9, 5, 10 ja 4. Kaksi viimeisintä ovat radiosoittoennätyksiä rikkonut Irreplaceable (2006) sekä Single Ladies (2008).
Juuri ilmestynyt 4 on rouvan neljäs jenkkiykkösalbumi ja toinen brittiykkönen. Top 10 -singlejä hänellä on USA:ssa 13 ja Britanniassa 16, brittiykkösiä kaikkiaan viisi, joista peräti neljä kimppatuotosta: Crazy in Love, Deja Vu, Beautiful Liar (2008) Shakiran kanssa sekä Lady Gagan Telephone (2009). Se ainoa ikioma on If I Were a Boy (2008).
Loppukaneettina mainittakoon, että I Am...Sasha Fierce -albumilta (2008) lohkaistiin peräti yhdeksän top 75 -brittihittiä. Se sivuaa yksittäisten artistien ennätystä, joka on saavutettu kolmesti, Beyoncén lisäksi kahdesti Michael Jacksonin toimesta. Gleen Showstoppers-lätty saavutti 11 top 75 -merkintää.
Knowles rykäisi soolouransa käyntiin Austin Powers -elokuvaan tehdyllä Neptunes-tuotoksella Work It Out (2002), joka jäi USA:ssa pieneksi flopiksi ja ylsi vain vaivoin brittilistan top teniin. Beyoncé ei tästä hätkähtänyt; seuraavana keväänä julkaistu Jay-Z-kollaboraatio Crazy in Love oli jättihitti jo syntyessään ja eräs 2000-luvun parhaita popsinkkuja. Sittemmin avioliiton satamaan purjehtinut pariskunta yritti toistaa temppua Deja Vulla (2006), joka oli déjà entendu. Siitäkin tuli kuitenkin brittiykkönen. Kaikkiaan Jay-Z:llä ja Beyoncélla on kolme kimppahittiä.
Crazy in Love hallitsi jenkkilistaa kahdeksan ja brittilistaa kolme viikkoa. Beyoncé oli samanaikaisesti kaikkien neljän ison listan ykkösenä, kun esikoisalbumi Dangerously in Love vyöryi kauppoihin. Sean Paul -duetto Baby Boy ylsi jopa yhdeksään ykkösviikkoon Hot 100 -listalla ja Dangerously in Lovelta lohkaistiin vielä kaksi muutakin top 5 -jenkkihittiä: Me, Myself and I sekä Naughty Girl. Ensin mainitun videon ohjasi Antti Jokinen.
Beyoncén listahistoriaan lukeutuu myös vahva ehdokas kaikkien aikojen unohdetuimmaksi jenkkiykköseksi. Pink Panther -rainassa kuultava Check on It nimittäin vietti paalupaikalla peräti viisi viikkoa alkuvuodesta 2006, mutta Beyoncésta puhuttaessa sitä ei mainita juuri koskaan.
Check on Itin viisi ykkösviikkoa on Beyoncé-asteikolla mitätön saldo – tässä hänen viiden sooloykkösensä viikkomäärät järjestyksessä: 8, 9, 5, 10 ja 4. Kaksi viimeisintä ovat radiosoittoennätyksiä rikkonut Irreplaceable (2006) sekä Single Ladies (2008).
Juuri ilmestynyt 4 on rouvan neljäs jenkkiykkösalbumi ja toinen brittiykkönen. Top 10 -singlejä hänellä on USA:ssa 13 ja Britanniassa 16, brittiykkösiä kaikkiaan viisi, joista peräti neljä kimppatuotosta: Crazy in Love, Deja Vu, Beautiful Liar (2008) Shakiran kanssa sekä Lady Gagan Telephone (2009). Se ainoa ikioma on If I Were a Boy (2008).
Loppukaneettina mainittakoon, että I Am...Sasha Fierce -albumilta (2008) lohkaistiin peräti yhdeksän top 75 -brittihittiä. Se sivuaa yksittäisten artistien ennätystä, joka on saavutettu kolmesti, Beyoncén lisäksi kahdesti Michael Jacksonin toimesta. Gleen Showstoppers-lätty saavutti 11 top 75 -merkintää.
tiistai 12. heinäkuuta 2011
Viisi ykköstä ja putkaan
Jenkkilistojen ennätyksiä pitävät hallussaan monet meilläkin tutut nimet The Beatlesistä Mariah Careyyn ja Elvis Presleystä Stevie Wonderiin. Mutta tietäisittekö lunttaamatta kuka on ainoa viisi ensimmäistä albumiaan suoraan ykköseksi saanut artisti? Ei Britney Spears, Eminem tai Whitney Houston, vaan sittemmin pahasti skandaaleissa ryvettynyt räppäri DMX.
Kuuden vuoden sisään 1998-2003 julkaistut It's Dark and Hell Is Hot, Flesh of My Flesh Blood of My Blood, ...And Then There Was X, The Great Depression sekä The Grand Champ debytoivat kaikki paalupaikalla. Kaupan päälle Ruff Ryders -kollektiivin Ryde or Die, Vol. 1 -albumi (1999) kävi kärjessä. Year of the Dog...Again (2006) piipahti vanhasta muistista vielä kakkosena, mutta sen jälkeen ei olla saatu ainuttakaan uutta DMX-studioalbumia – paljon puhetta kylläkin, samoin vankilareissuja.
Siviilissä Earl Simmonsina tunnettu DMX on myynyt USA:ssa toistakymmentä miljoonaa albumia, muttei koskaan yltänyt Hot 100 -listan top 20:iin. Toiselta albumilta lohkaistun Party Up (Up in Here) -hitin 27. tila on hänen parhaansa.
Brittilistoilla DMX:n suosio oli myöhäisherännäistä. Soundtrack-hitti X Gon' Give It to Ya (2003) ylsi kuudenneksi ja seuraaja Where the Hood at vielä top 20:iin, mikä siivitti The Grand Champin albumilistan kuudenneksi.
Kuuden vuoden sisään 1998-2003 julkaistut It's Dark and Hell Is Hot, Flesh of My Flesh Blood of My Blood, ...And Then There Was X, The Great Depression sekä The Grand Champ debytoivat kaikki paalupaikalla. Kaupan päälle Ruff Ryders -kollektiivin Ryde or Die, Vol. 1 -albumi (1999) kävi kärjessä. Year of the Dog...Again (2006) piipahti vanhasta muistista vielä kakkosena, mutta sen jälkeen ei olla saatu ainuttakaan uutta DMX-studioalbumia – paljon puhetta kylläkin, samoin vankilareissuja.
Siviilissä Earl Simmonsina tunnettu DMX on myynyt USA:ssa toistakymmentä miljoonaa albumia, muttei koskaan yltänyt Hot 100 -listan top 20:iin. Toiselta albumilta lohkaistun Party Up (Up in Here) -hitin 27. tila on hänen parhaansa.
Brittilistoilla DMX:n suosio oli myöhäisherännäistä. Soundtrack-hitti X Gon' Give It to Ya (2003) ylsi kuudenneksi ja seuraaja Where the Hood at vielä top 20:iin, mikä siivitti The Grand Champin albumilistan kuudenneksi.
sunnuntai 10. heinäkuuta 2011
Listakatsaus, vko 28
Billboard Hot 100, Top 10
1. (3.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (1.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
3. (2.) Adele – Rolling in the Deep
4. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
5. (5.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
7. (7.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
8. (10.) Lil Wayne – How to Love
9. (18.) OneRepublic – Good Life
10. (13.) Hot Chelle Rae – Tonight Tonight
Give Me Everything ehti maistella Hot 100 -listan kärkipaikan huumaa vain viikon vaikka kasvatti pisteitään, sillä tällä viikolla sinne rynnivät, niin ikään ensimmäistä kertaa, LMFAO ja kumppanit. Party Rock Anthem on kaikkien asianosaisten ensimmäinen top ten -hitti.
LMFAO:n jäsenet Stefan ja Skylar Gordy ovat Motownin perustajan Berry Gordyn lapsi ja lapsenlapsi. Stefan on nuorin isä-Gordyn kahdeksasta lapsesta eli Stefan on Skylarin eno.
LMFAO on myös ensimmäinen duokokoonpano Hot 100 -listan kärkipaikalla sitten Outkastin (2004). Se ei sinänsä yllätä, sillä pysyvä duo alkaa olla melko harvinainen yksikkö poplistoilla.
OneRepublicin Good Lifea voidaan tituleerata yllätyshitiksi, sillä se on jo neljäs single Ryan Tedderin johtaman ryhmän kakkosalbumilta Waking Up. Bändi on käynyt top tenissä aiemmin vain kerran, Timbalandin Apologize-hitin vierailijana (#2, 2007).
Hot Chelle Rae tuo kaivattua rockimpaa otetta kärkikymmenikköön. Vaikka bändin ensimmäinen hitti Tonight Tonight on melko puhdas popralli, on se sentään kitaravetoinen.
The Voicen finalistit ylsivät tällä kertaa jopa top 20:iin, Javier Colon 17:nneksi ja Dia Frampton 20:nneksi. Myös muita aiheeseen liittyviä kappaleita debytoi listalla, muun muassa versio Michael Jacksonin Man in the Mirrorista (45) ja Christina Aguileran erään kilpailijan kanssa esittämä oma takavuosien listakakkosensa Beautiful (74).
Coldplayn Every Teardrop Is a Waterfall -ep:n kaksi muuta raitaa Moving to Mars ja Major Minus debytoivat sijoilla 90 ja 92. Niitä tuskin näemme mukana enää ensi viikolla.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Beyoncé – 4
2. (3.) Adele – 21
3. (-) Big Sean – Finally Famous: The Album
4. (-) Selena Gomez & the Scene – When the Sun Goes Down
5. (1.) Jill Scott – The Light of the Sun
6. (10.) Jason Aldean – My Kinda Party
7. (-) David Cook – This Loud Morning
8. (4.) Jackie Evancho – Dream with Me
9. (6.) Bad Meets Evil – Hell: The Sequel (EP)
10. (-) Scotty McCreery – American Idol Season 10 Highlights (EP)
Beyoncé Knowlesin sooloalbumien sijoitusrivi koostuu yhä pelkästään ykkösistä eli 4 on rouvan neljäs ykkösalbumi. Sitä ostettiin viikon mittaan 310 000 kpl. Destiny’s Child nettosi kaksi ykköstä: Survivorin (2001) ja #1′s -kokoelman (2005).
Rapartisti Big Seanin Finally Famous -esikoinen debytoi hienosti kolmantena My Last -hitin siivittämänä. Hänen kaikki kolme mixtapeaan kantavat myös nimeä Finally Famous. Sen minkä luovuudessa häviää, voittaa itseluottamuksessa?
Selena Gomez tunnetaan meillä lähinnä Justin Bieberin tyttöystävänä, mutta USA:ssa hän sai hittejä jo ennen Bieberiä. Selena Gomez & the Scenen kolmas studioalbumi jatkoi tasaista sijoitussarjaa: 9, 4 ja 4. Molemmat aiemmat ovat myyneet kultaa.
Jason Aldeanin My Kinda Party kasvatti jälleen myyntiään ja nousi kuudenneksi. Sen takana debytoi vaisuhkosti David Cookin kakkosalbumi This Loud Morning. Suomessa melko suositun Idol-voittajan esikoinen kävi kolmantena ja myi platinaa. Tämänvuotinen idoli Scotty McCreery sekä muut finalistit yritetään lypsää tyhjiin heti alkumetreillä: kymmenentenä debytoiva Highlights on jo McCreeryn toinen albumimerkintä.
Artisteille omistetut tribuuttilevyt eivät ole aivan jokaviikkoinen näky top 20:ssa, mutta tällä viikolla Buddy Hollyn musiikkia versioitiin 15:nneksi. Holly ei itse yltänyt koskaan top kymppiin, paras albumilistasijoitus on The Buddy Holly Storyn (1959) 11. tila.
Miranda Lambert saattaa pitää kotona mykkäkoulua, sillä hänen miehellään Blake Sheltonilla on juuri nyt isompi singlehitti (Honey Bee) kuin mitä Lambert on koskaan saavuttanut. Sheltonin vahvasti ykkössijaa tavoitteleva uusi studioalbumi ilmestyy ensi viikolla ja Loaded-kokoelma pohjusti sitä nousemalla ensimmäistä kertaa top 20:iin sijalle 18. Lambertilla ei vielä ole platinalevyistään huolimatta ainuttakaan top 5 -albumia, Sheltonilla se on jo taskussa.
Limp Bizkitin Gold Cobra jatkoi ihan siedettävästi bändin studiotuotosten riviä: 22, 1, 1, 3, 24 ja nyt siis 16.
Uskokaa tai älkää, mutta Gillian Welch jysäytti itsensä soolona vasta ensimmäistä kertaa top sataan ja suoraan 20:nneksi. Sen sijaan Dolly Partonin Better Day joutui tyytymään melko keskinkertaiseen 51. tilaan.
Albumimyynti kasvoi peräti 14 prosenttia vuoden takaisesta ja puolimatkassa vuotta ollaan ensimmäistä kertaa plussalla sitten vuoden 2004.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) DJ Fresh featuring Sian Evans – Louder
2. (-) Loick Essien featuring Tanya Lacey – How We Roll
3. (6.) Ed Sheeran – The A Team
4. (2.) Example – Changed the Way You Kiss Me
5. (1.) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
6. (3.) Beyoncé – Best Thing I Never Had
7. (4.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
8. (5.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
9. (9.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
10. (8.) Alexandra Stan – Mr. Saxobeat
Pari pikkuhittiä netonnut Daniel Stein alias DJ Fresh osui jättipottiin Kosheenin laulajan Sian Evansin avustuksella. Louder on viikon ylivoimainen ykkönen sekä Evansin ensimmäinen soolomerkintä. Kosheenin suurin menestys Hide U (2001) kävi kuudentena.
Sekä DJ Fresh että Example levyttävät Ministry of Soundille, joten perinteikkäällä tanssilafkalla on hallussaan sijat yksi ja neljä.
Räppäri Loick Essien sai helmikuussa top 40 -merkinnän kappaleella Stuttering (36), mutta tällä viikolla Tanya Laceyn kanssa levytetty How We Roll rynnisti suoraan kakkoseksi. Ed Sheeranin The A Team puolestaan palasi kolmanneksi eli sijalle, jolla se debytoi muutama viikko sitten.
Adelen Set Fire to the Rain spurttasi 12:nneksi. Sen edeltäjä Someone Like You ylitti siis juuri miljoonan myydyn singlen rajan (ks. edellinen teksti).
David Guettan ja ystävien taannoin kolmantena debytoinut Where Them Girls at sai viimein videon ja petrasi takaisin top 20:iin (26-17). Chris Brownin ja Justin Bieberin Next to You nousi 39-24.
Mann uhmasi todennäköisyyksiä ja hommasi ainakin yhden top 40 -hitin Buzzinin (#6, 2011) seuraksi. The Mackillä (42-28) vierailevat Snoop Dogg sekä Iyaz. Biisi mukailee melko suorasukaisesti Mark Morrisonin 15 vuoden takaista ykköshittiä Return of the Mack.
Britannian albumit Top 10
1. (1.) Beyoncé – 4
2. (2.) Adele – 21
3. (3.) Lady Gaga – Born This Way
4. (5.) Adele – 19
5. (4.) Take That – Progress
6. (8.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
7. (7.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
8. (11.) Rihanna – Loud
9. (13.) Cee Lo Green – The Lady Killer
10. (6.) Jessie J – Who You Are
Albumilistalla on melko hiljaista, joten 4 sai toisen ykkösviikon, vaikka ei myynyt mitenkään kummoisia määriä. Kärkiviisikon miehittivät samat albumit kuin viime viikolla.
21 on nyt viettänyt kärkikaksikossa 24 viikkoa. Sen mainitseminen alkaa jo tympiä, mutta parempi vain jatkaa, sillä se on listasijoituksissa mitaten menestynein albumi reilusti yli kolmeenkymmeneen vuoteen. 21 ja 19 ovat molemmat komeilleet top viidessä 21 viikkoa putkeen.
Soul-laulaja Beverley Knightin uralle mahtuu neljä top 10 -albumia, mutta yksikään niistä ei ole noussut seitsemättä sijaa korkeammalle. Singlelistalla meno on ollut samantyyppistä: kaksi top ten -singleä ja sijat 9 ja 10. Soul UK debytoi nyt 13:ntena, mikä on linjassa 100 %:n (2009) 17. tilan kanssa.
Selena Gomez and the Scene pääsi kahdella aiemmalla albumillaan sijoille 12 ja 14, joten When the Sun Goes Downin 15. tila jatkaa tasaista laskusuhdannetta. Kasvava mediahuomio ei siis aina välttämättä korreloi listamenestyksen kanssa.
Progesuuruus Yesin ensimmäinen studioalbumi kymmeneen vuoteen debytoi 30:ntena. Sen edeltäjä Magnification jäi listan hännille. Heillä on 11 top ten -albumia ja yksi ykkönen (Going for the One, 1977). Kaikkein kiinnostavinta Yesin kohdalla on kuitenkin se, että Owner of a Lonely Heart ylsi alkuperäisversiona singlelistalla vain 28:nneksi. Meckin tanssittavampi näkemys vei sen lopulta kymmenenneksi vuonna 2005.
22-vuotiaan Benjamin Francis Leftwichin esikoinen Last Smoke Before the Snowstorm näyttäytyy sijalla 35.
Euroopan-kiertueensa ja sen myötä Pori Jazzin keikkansa perunut Rumer palasi top 20:n tuntumaan albumilla Seasons of My Soul (40-21). Parhaimmillaan kolmantena käynyttä levyä on ostettu noin puoli miljoonaa kappaletta.
Mainen kunnia on katoavaista. Tämän ja muita lohduttavia latteuksia voi lausua Blondielle, jonka Panic of Girls limbosi sijalle 73. Edellinen comeback vuonna 1999 kulminoitui sentään ykkössingleen Maria.
1. (3.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (1.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
3. (2.) Adele – Rolling in the Deep
4. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
5. (5.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
7. (7.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
8. (10.) Lil Wayne – How to Love
9. (18.) OneRepublic – Good Life
10. (13.) Hot Chelle Rae – Tonight Tonight
Give Me Everything ehti maistella Hot 100 -listan kärkipaikan huumaa vain viikon vaikka kasvatti pisteitään, sillä tällä viikolla sinne rynnivät, niin ikään ensimmäistä kertaa, LMFAO ja kumppanit. Party Rock Anthem on kaikkien asianosaisten ensimmäinen top ten -hitti.
LMFAO:n jäsenet Stefan ja Skylar Gordy ovat Motownin perustajan Berry Gordyn lapsi ja lapsenlapsi. Stefan on nuorin isä-Gordyn kahdeksasta lapsesta eli Stefan on Skylarin eno.
LMFAO on myös ensimmäinen duokokoonpano Hot 100 -listan kärkipaikalla sitten Outkastin (2004). Se ei sinänsä yllätä, sillä pysyvä duo alkaa olla melko harvinainen yksikkö poplistoilla.
OneRepublicin Good Lifea voidaan tituleerata yllätyshitiksi, sillä se on jo neljäs single Ryan Tedderin johtaman ryhmän kakkosalbumilta Waking Up. Bändi on käynyt top tenissä aiemmin vain kerran, Timbalandin Apologize-hitin vierailijana (#2, 2007).
Hot Chelle Rae tuo kaivattua rockimpaa otetta kärkikymmenikköön. Vaikka bändin ensimmäinen hitti Tonight Tonight on melko puhdas popralli, on se sentään kitaravetoinen.
The Voicen finalistit ylsivät tällä kertaa jopa top 20:iin, Javier Colon 17:nneksi ja Dia Frampton 20:nneksi. Myös muita aiheeseen liittyviä kappaleita debytoi listalla, muun muassa versio Michael Jacksonin Man in the Mirrorista (45) ja Christina Aguileran erään kilpailijan kanssa esittämä oma takavuosien listakakkosensa Beautiful (74).
Coldplayn Every Teardrop Is a Waterfall -ep:n kaksi muuta raitaa Moving to Mars ja Major Minus debytoivat sijoilla 90 ja 92. Niitä tuskin näemme mukana enää ensi viikolla.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Beyoncé – 4
2. (3.) Adele – 21
3. (-) Big Sean – Finally Famous: The Album
4. (-) Selena Gomez & the Scene – When the Sun Goes Down
5. (1.) Jill Scott – The Light of the Sun
6. (10.) Jason Aldean – My Kinda Party
7. (-) David Cook – This Loud Morning
8. (4.) Jackie Evancho – Dream with Me
9. (6.) Bad Meets Evil – Hell: The Sequel (EP)
10. (-) Scotty McCreery – American Idol Season 10 Highlights (EP)
Beyoncé Knowlesin sooloalbumien sijoitusrivi koostuu yhä pelkästään ykkösistä eli 4 on rouvan neljäs ykkösalbumi. Sitä ostettiin viikon mittaan 310 000 kpl. Destiny’s Child nettosi kaksi ykköstä: Survivorin (2001) ja #1′s -kokoelman (2005).
Rapartisti Big Seanin Finally Famous -esikoinen debytoi hienosti kolmantena My Last -hitin siivittämänä. Hänen kaikki kolme mixtapeaan kantavat myös nimeä Finally Famous. Sen minkä luovuudessa häviää, voittaa itseluottamuksessa?
Selena Gomez tunnetaan meillä lähinnä Justin Bieberin tyttöystävänä, mutta USA:ssa hän sai hittejä jo ennen Bieberiä. Selena Gomez & the Scenen kolmas studioalbumi jatkoi tasaista sijoitussarjaa: 9, 4 ja 4. Molemmat aiemmat ovat myyneet kultaa.
Jason Aldeanin My Kinda Party kasvatti jälleen myyntiään ja nousi kuudenneksi. Sen takana debytoi vaisuhkosti David Cookin kakkosalbumi This Loud Morning. Suomessa melko suositun Idol-voittajan esikoinen kävi kolmantena ja myi platinaa. Tämänvuotinen idoli Scotty McCreery sekä muut finalistit yritetään lypsää tyhjiin heti alkumetreillä: kymmenentenä debytoiva Highlights on jo McCreeryn toinen albumimerkintä.
Artisteille omistetut tribuuttilevyt eivät ole aivan jokaviikkoinen näky top 20:ssa, mutta tällä viikolla Buddy Hollyn musiikkia versioitiin 15:nneksi. Holly ei itse yltänyt koskaan top kymppiin, paras albumilistasijoitus on The Buddy Holly Storyn (1959) 11. tila.
Miranda Lambert saattaa pitää kotona mykkäkoulua, sillä hänen miehellään Blake Sheltonilla on juuri nyt isompi singlehitti (Honey Bee) kuin mitä Lambert on koskaan saavuttanut. Sheltonin vahvasti ykkössijaa tavoitteleva uusi studioalbumi ilmestyy ensi viikolla ja Loaded-kokoelma pohjusti sitä nousemalla ensimmäistä kertaa top 20:iin sijalle 18. Lambertilla ei vielä ole platinalevyistään huolimatta ainuttakaan top 5 -albumia, Sheltonilla se on jo taskussa.
Limp Bizkitin Gold Cobra jatkoi ihan siedettävästi bändin studiotuotosten riviä: 22, 1, 1, 3, 24 ja nyt siis 16.
Uskokaa tai älkää, mutta Gillian Welch jysäytti itsensä soolona vasta ensimmäistä kertaa top sataan ja suoraan 20:nneksi. Sen sijaan Dolly Partonin Better Day joutui tyytymään melko keskinkertaiseen 51. tilaan.
Albumimyynti kasvoi peräti 14 prosenttia vuoden takaisesta ja puolimatkassa vuotta ollaan ensimmäistä kertaa plussalla sitten vuoden 2004.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) DJ Fresh featuring Sian Evans – Louder
2. (-) Loick Essien featuring Tanya Lacey – How We Roll
3. (6.) Ed Sheeran – The A Team
4. (2.) Example – Changed the Way You Kiss Me
5. (1.) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
6. (3.) Beyoncé – Best Thing I Never Had
7. (4.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
8. (5.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
9. (9.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
10. (8.) Alexandra Stan – Mr. Saxobeat
Pari pikkuhittiä netonnut Daniel Stein alias DJ Fresh osui jättipottiin Kosheenin laulajan Sian Evansin avustuksella. Louder on viikon ylivoimainen ykkönen sekä Evansin ensimmäinen soolomerkintä. Kosheenin suurin menestys Hide U (2001) kävi kuudentena.
Sekä DJ Fresh että Example levyttävät Ministry of Soundille, joten perinteikkäällä tanssilafkalla on hallussaan sijat yksi ja neljä.
Räppäri Loick Essien sai helmikuussa top 40 -merkinnän kappaleella Stuttering (36), mutta tällä viikolla Tanya Laceyn kanssa levytetty How We Roll rynnisti suoraan kakkoseksi. Ed Sheeranin The A Team puolestaan palasi kolmanneksi eli sijalle, jolla se debytoi muutama viikko sitten.
Adelen Set Fire to the Rain spurttasi 12:nneksi. Sen edeltäjä Someone Like You ylitti siis juuri miljoonan myydyn singlen rajan (ks. edellinen teksti).
David Guettan ja ystävien taannoin kolmantena debytoinut Where Them Girls at sai viimein videon ja petrasi takaisin top 20:iin (26-17). Chris Brownin ja Justin Bieberin Next to You nousi 39-24.
Mann uhmasi todennäköisyyksiä ja hommasi ainakin yhden top 40 -hitin Buzzinin (#6, 2011) seuraksi. The Mackillä (42-28) vierailevat Snoop Dogg sekä Iyaz. Biisi mukailee melko suorasukaisesti Mark Morrisonin 15 vuoden takaista ykköshittiä Return of the Mack.
Britannian albumit Top 10
1. (1.) Beyoncé – 4
2. (2.) Adele – 21
3. (3.) Lady Gaga – Born This Way
4. (5.) Adele – 19
5. (4.) Take That – Progress
6. (8.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
7. (7.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
8. (11.) Rihanna – Loud
9. (13.) Cee Lo Green – The Lady Killer
10. (6.) Jessie J – Who You Are
Albumilistalla on melko hiljaista, joten 4 sai toisen ykkösviikon, vaikka ei myynyt mitenkään kummoisia määriä. Kärkiviisikon miehittivät samat albumit kuin viime viikolla.
21 on nyt viettänyt kärkikaksikossa 24 viikkoa. Sen mainitseminen alkaa jo tympiä, mutta parempi vain jatkaa, sillä se on listasijoituksissa mitaten menestynein albumi reilusti yli kolmeenkymmeneen vuoteen. 21 ja 19 ovat molemmat komeilleet top viidessä 21 viikkoa putkeen.
Soul-laulaja Beverley Knightin uralle mahtuu neljä top 10 -albumia, mutta yksikään niistä ei ole noussut seitsemättä sijaa korkeammalle. Singlelistalla meno on ollut samantyyppistä: kaksi top ten -singleä ja sijat 9 ja 10. Soul UK debytoi nyt 13:ntena, mikä on linjassa 100 %:n (2009) 17. tilan kanssa.
Selena Gomez and the Scene pääsi kahdella aiemmalla albumillaan sijoille 12 ja 14, joten When the Sun Goes Downin 15. tila jatkaa tasaista laskusuhdannetta. Kasvava mediahuomio ei siis aina välttämättä korreloi listamenestyksen kanssa.
Progesuuruus Yesin ensimmäinen studioalbumi kymmeneen vuoteen debytoi 30:ntena. Sen edeltäjä Magnification jäi listan hännille. Heillä on 11 top ten -albumia ja yksi ykkönen (Going for the One, 1977). Kaikkein kiinnostavinta Yesin kohdalla on kuitenkin se, että Owner of a Lonely Heart ylsi alkuperäisversiona singlelistalla vain 28:nneksi. Meckin tanssittavampi näkemys vei sen lopulta kymmenenneksi vuonna 2005.
22-vuotiaan Benjamin Francis Leftwichin esikoinen Last Smoke Before the Snowstorm näyttäytyy sijalla 35.
Euroopan-kiertueensa ja sen myötä Pori Jazzin keikkansa perunut Rumer palasi top 20:n tuntumaan albumilla Seasons of My Soul (40-21). Parhaimmillaan kolmantena käynyttä levyä on ostettu noin puoli miljoonaa kappaletta.
Mainen kunnia on katoavaista. Tämän ja muita lohduttavia latteuksia voi lausua Blondielle, jonka Panic of Girls limbosi sijalle 73. Edellinen comeback vuonna 1999 kulminoitui sentään ykkössingleen Maria.
perjantai 8. heinäkuuta 2011
Kristallipallo: Björk – Crystalline
Björk on popmaailman kiinnostavimpia artisteja, sillä hän on outoudestaan huolimatta aito areenaluokan poptähti. Debut'n (1993) ja Postin (1995) menestys isoine hitteineen antaa hänelle vapaat kädet tehdä mitä huvittaa ja yleisöä kiinnostaa edes jonkin verran – varsinkin, kun mainittuja seuranneet Homogenic (1997) ja Vespertine (2001) saivat kriitikot polvilleen.
Debut'n kaltaiseen popmuottiin Björk tuskin enää asettuu, mutta syyskuista Biophilia-albumia ennakoiva Crystalline ei ole pudonnut kovin kauas Voltalla (2007) kuulluista r&b-rytmeistä.
Erinomainen kappale ei tietenkään kiinnosta hittiradioita ja nuorisoa vuonna 2011, mutta jatkaa hänen laadukkaiden ensisinkkujensa sarjaa. Kenellä toisella on esittää vastaava rimpsu: Human Behaviour, Army of Me, Bachelorette, Hidden Place, Oceania, Earth Intruders ja nyt Crystalline?
Eli siis singlelistahittiä tästä tuskin tulee, mutta albumi lienee takuuvarma top ten -menestys melkein kaikkialla – jälleen kerran. Björkillä on peräti 20 brittilistan top 40 -singleä, joista kärkikymppiin murtautui Postin kolmikko Army of Me, It's Oh So Quiet (hänen suurin hittinsä) sekä Hyperballad. Viimeisin top 40 -maininta on kuitenkin jo kuuden vuoden takaa. Hot 100 -merkintöjä löytyy vain kaksi: Big Time Sensuality ja Earth Intruders.
Debut'n kaltaiseen popmuottiin Björk tuskin enää asettuu, mutta syyskuista Biophilia-albumia ennakoiva Crystalline ei ole pudonnut kovin kauas Voltalla (2007) kuulluista r&b-rytmeistä.
Erinomainen kappale ei tietenkään kiinnosta hittiradioita ja nuorisoa vuonna 2011, mutta jatkaa hänen laadukkaiden ensisinkkujensa sarjaa. Kenellä toisella on esittää vastaava rimpsu: Human Behaviour, Army of Me, Bachelorette, Hidden Place, Oceania, Earth Intruders ja nyt Crystalline?
Eli siis singlelistahittiä tästä tuskin tulee, mutta albumi lienee takuuvarma top ten -menestys melkein kaikkialla – jälleen kerran. Björkillä on peräti 20 brittilistan top 40 -singleä, joista kärkikymppiin murtautui Postin kolmikko Army of Me, It's Oh So Quiet (hänen suurin hittinsä) sekä Hyperballad. Viimeisin top 40 -maininta on kuitenkin jo kuuden vuoden takaa. Hot 100 -merkintöjä löytyy vain kaksi: Big Time Sensuality ja Earth Intruders.
tiistai 5. heinäkuuta 2011
Yksi nainen, neljä ykköspaikkaa
Vuosi on jo puolessa, joten seuraavassa vuoden toistaiseksi menestyneimmät julkaisut USA:ssa ja Britanniassa. Ei liene iso yllätys, että Adelella on mennyt melko hyvin. Paul Grein on ystävällisesti julkaissut varmasti paikkansapitävän listan USA:n ostetuimmista singleistä, joten käytän sitä. Ja varmaan jo tiedätte, mitä tähti merkitsee – julkaisu on ilmestynyt viime vuonna tai aiemmin.
Britannia singlet
1. Adele – Someone Like You – 997 000
2. Jessie J featuring B.o.B – Price Tag – 851 000
3. Bruno Mars – Grenade – 775 000
4. LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem – 765 000
5. Adele – Rolling in the Deep – 649 000
6. Jennifer Lopez feat. Pitbull – On the Floor – 637 000
7. Rihanna – S&M – 583 000*
8. Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything – 566 000
9. Lady Gaga – Born This Way – 530 000
10. Bruno Mars – The Lazy Song – 458 000
Adelen Someone Like You on ylittämässä miljoonan rajaa juuri kirjoitushetkellä. Temppuun kului aikaa vain noin viisi kuukautta. Someone Like You ei kuitenkaan saavuttanut vuoden korkeimpia viikkomyyntilukemia, sillä Bruno Marsin Grenade hätyytteli 150 000 kpl:een korkeuksia alkuvuodesta. Someone Like Youn lisäksi Price Tag liittynee miljoonakerhoon vielä tämän vuoden aikana. Kumpikin on viikkolistoilla yhä top 40:n hujakoilla. Pitbullin huima nousu popkärkeen ilmenee kahdella isolla hitillä ja Jennifer Lopezin paluu on vuoden virkistävimpiä elpymisiä singlepuolella.
11. Snoop Dogg & David Guetta – Sweat – 454 000
12. Jessie J – Do It Like a Dude – 449 000*
13. Chris Brown – Yeah 3x – 434 000
14. Chris Brown feat. Benny Benassi – Beautiful People – 427 000
15. Nicole Scherzinger – Don't Hold Your Breath – 384 000
16. Chipmunk feat. Chris Brown – Champion – 384 000
17. Aloe Blacc – I Need a Dollar – 381 000
18. Katy Perry feat. Kanye West – E.T. – 354 000
19. Black Eyed Peas – Just Can't Get Enough – 351 000*
20. David Guetta feat. Rihanna - Who's That Chick – 332 000*
David Guettan supertähteyden osoituksena Snoop Dogg on saanut uransa ensimmäisen oman kultasinglensä Britanniasta. Chris Brownin singlesuksee ansaitsee niin ikään maininnan, samoin kuin ikuiseksi sooloflopiksi tuomittu Nicole Scherzinger. Aloe Blaccin I Need a Dollar tuli mannereurooppalaisille tutuksi jo viime vuonna. Vuosi sitten listalle päästiin 309 000 kpl:een myynnillä, asialla Cheryl Colen Parachute.
Britannia albumit
1. Adele – 21 – 2 631 000
2. Adele – 19 – 826 000*
3. Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans – 611 000*
4. Rihanna – Loud – 601 000*
5. Jessie J – Who You Are – 447 000
6. Lady Gaga – Born This Way – 438 000
7. Take That – Progress – 362 000*
8. Cee Lo Green – The Lady Killer – 362 000*
9. Plan B – The Defamation of Strickland Banks – 293 000*
10. Chase & Status – No More Idols – 279 000
21 on ollut viikkolistojen kahden parhaan joukossa 23 viikon ajan. Sen myynti 2,6 miljoonaa on jo nyt kalenterivuoden ennätys ja vuosi on vasta puolessa. Ykkösviikkoja on kertynyt kaikkiaan 16 – toistaiseksi, pitää lisätä. Olemme siis todistamassa historiallisia saavutuksia. Hassummin ei ole mennyt 19:llakaan, sillä jo vuonna 2008 julkaistu albumi on myynyt tänä vuonna enemmän kuin sitä edeltäneenä aikana. Lady Gagan Born This Way saattaa joidenkin mielestä olla yllättävän alhaalla, mutta se on viettänyt kuitenkin kolme viikkoa viikkolistojen kärjessä. Kärkikympin ehdoton yllättäjä on Chase and Statusin No More Idols, joka rikkoo platinarajan (300 000 kpl) aivan lähiviikkoina.
11. Foo Fighters – Wasting Light – 277 000
12. Mumford & Sons – Sigh No More – 259 000*
13. Tinie Tempah – Disc-overy – 245 000*
14. The Overtones – Good Ol' Fashioned Love – 233 000*
15. Rumer – Seasons of My Soul – 223 000*
16. Elbow – Build a Rocket Boys – 222 000
17. Ellie Goulding – Lights – 221 000*
18. Michael Bublé – Crazy Love – 206 000*
19. Lady Gaga – The Fame – 193 000*
20. Pink – Greatest Hits…So Far – 181 000*
Foo Fightersin Wasting Light jatkaa bändin hyvää albumimenestystä eikä Elbow'n Build a Rocket Boysinkaan menekkiä voi moittia siihen nähden, että albumilta ei ole lohkaistu One Day Like Thisin kaltaista joka paikkaan ulottuvaa hittiä. Pinkin kokoelma myi alkuvuonna pari tuhatta vähemmän kuin vuosi sitten 20. tilaa pitänyt JLS:n esikoisalbumi.
USA singlet
1. Adele – Rolling in the Deep – 4 070 000
2. Katy Perry feat. Kanye West – E.T. – 4 070 000*
3. Cee Lo Green – Fuck You – 3 200 000*
4. Lady Gaga – Born This Way – 3 010 000
5. Rihanna – S&M – 2 700 000*
6. Jennifer Lopez feat. Pitbull – On the Floor – 2 600 000
7. Black Eyed Peas – Just Can't Get Enough – 2 400 000*
8. Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes – Look at Me Now – 2 400 000
9. Bruno Mars – Grenade – 2 330 000*
10. Katy Perry – Firework – 2 250 000*
Kaikki tässä esitetyt luvut ovat arvioita perustuen Paul Greinin blogissa julkaistuihin viikon takaisiin saldoihin. Rolling in the Deepin ja E.T.:n voidaan sanoa olevan tällä hetkellä suurin piirtein tasoissa, mutta ensin mainitusta tulee todennäköisesti kalenterivuoden myydyin single. Chris Brownin Look at Me Now palautti Busta Rhymesin Hot 100 -listan kärkikymmenikköön. Brownin USA:n ykköseksi yltäneeltä F.A.M.E. -albumilta on julkaistu Euroopassa hieman eri singlet. Grenaden ja Fireworkin kunnioitettavista kokonaissaldoista noin puolet on tältä vuodelta.
11. Pink – Fuckin' Perfect – 2 170 000*
12. Ke$ha – Blow – 2 140 000*
13. Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything – 2 140 000
14. Dr. Dre feat. Eminem & Skylar Grey – I Need a Doctor – 2 060 000
15. Jeremih feat. 50 Cent – Down on Me – 2 020 000*
16. Bruno Mars – The Lazy Song – 2 010 000*
17. Lupe Fiasco – The Show Goes On – 2 000 000*
18. Britney Spears – Till the World Ends – 1 960 000
19. Wiz Khalifa – Black and Yellow – 1 950 000*
20. Diddy Dirty Money feat. Skylar Grey – Coming Home – 1 730 000*
Keshan Blow jäi brittilistoilla suutariksi ykkösenä piipahtaneen We R Who We R:n jälkeen, mutta ylsi Hot 100 -listan seiskaksi. Dr. Dre sai yhden uransa suurimmista hiteistä, mutta ei vielä uskaltanut julkaista Detox-albumiaan. Mahtaako sitä olla edes olemassa? Till the World Ends ylsi remixin avulla Hot 100 -listan kolmoseksi ja on myynyt enemmän kuin ykköshitti Hold It Against Me. Viime vuonna vastaavaan aikaan 20. sija irtosi noin 1,5 miljoonalla, joten kauppa käy.
USA albumit
1. Adele – 21 – 2 520 000
2. Lady Gaga – Born This Way – 1 550 000
3. Mumford & Sons – Sigh No More – 990 000*
4. Jason Aldean – My Kinda Party – 760 000*
5. Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans – 690 000*
6. Justin Bieber – Never Say Never: The Remixes (EP) – 680 000
7. Chris Brown – F.A.M.E. – 680 000
8. Various Artists – NOW 37 – 640 000
9. Nicki Minaj – Pink Friday – 615 000*
10. Rihanna – Loud – 600 000*
21 ei ole USA:ssa rikkonut toistaiseksi ennätyksiä, mutta sitä on myyty sadan tuhannen kappaleen vauhtia yli kymmenen viikkoa putkeen. Born This Way ylitti miljoonan jo julkaisuviikollaan, mutta on sittemmin hyytynyt melko nopeasti. Se yltänee silti kahteen miljoonaan vielä tämän vuoden aikana, mikä on erinomainen saavutus mille tahansa albumille. Jason Aldeanin My Kinda Party on vuoden toistaiseksi myydyin kantrialbumi – kiitos hittien Don't You Wanna Stay ja Dirt Road Anthem. NOW-sarja on yhä voimissaan.
11. Katy Perry – Teenage Dream – 600 000*
12. Britney Spears – Femme Fatale – 590 000
13. Taylor Swift – Speak Now – 552 000*
14. Pink – Greatest Hits...So Far – 529 000*
15. Justin Bieber – My World 2.0 – 520 000*
16. Eminem – Recovery – 510 000*
17. Foo Fighters – Wasting Light – 503 000
18. Wiz Khalifa – Rolling Papers – 480 000
19. Lady Antebellum – Need You Now – 476 000*
20. Various Artists – NOW 38 – 440 000
Britney Spearsin Femme Fatale romahti ykkösdebyytin jälkeen nopeasti ulos viikkolistojen top kympistä. Se on sertifioitu platinalevyksi eli sitä on ostettu sisään miljoona kappaletta, joten myymättä on vielä noin 400 000 kpl. Vuosi sitten vastaavan listan 20:ntena olleen Monican Still Standingin lukema oli 449 000.
Britannia singlet
1. Adele – Someone Like You – 997 000
2. Jessie J featuring B.o.B – Price Tag – 851 000
3. Bruno Mars – Grenade – 775 000
4. LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem – 765 000
5. Adele – Rolling in the Deep – 649 000
6. Jennifer Lopez feat. Pitbull – On the Floor – 637 000
7. Rihanna – S&M – 583 000*
8. Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything – 566 000
9. Lady Gaga – Born This Way – 530 000
10. Bruno Mars – The Lazy Song – 458 000
Adelen Someone Like You on ylittämässä miljoonan rajaa juuri kirjoitushetkellä. Temppuun kului aikaa vain noin viisi kuukautta. Someone Like You ei kuitenkaan saavuttanut vuoden korkeimpia viikkomyyntilukemia, sillä Bruno Marsin Grenade hätyytteli 150 000 kpl:een korkeuksia alkuvuodesta. Someone Like Youn lisäksi Price Tag liittynee miljoonakerhoon vielä tämän vuoden aikana. Kumpikin on viikkolistoilla yhä top 40:n hujakoilla. Pitbullin huima nousu popkärkeen ilmenee kahdella isolla hitillä ja Jennifer Lopezin paluu on vuoden virkistävimpiä elpymisiä singlepuolella.
11. Snoop Dogg & David Guetta – Sweat – 454 000
12. Jessie J – Do It Like a Dude – 449 000*
13. Chris Brown – Yeah 3x – 434 000
14. Chris Brown feat. Benny Benassi – Beautiful People – 427 000
15. Nicole Scherzinger – Don't Hold Your Breath – 384 000
16. Chipmunk feat. Chris Brown – Champion – 384 000
17. Aloe Blacc – I Need a Dollar – 381 000
18. Katy Perry feat. Kanye West – E.T. – 354 000
19. Black Eyed Peas – Just Can't Get Enough – 351 000*
20. David Guetta feat. Rihanna - Who's That Chick – 332 000*
David Guettan supertähteyden osoituksena Snoop Dogg on saanut uransa ensimmäisen oman kultasinglensä Britanniasta. Chris Brownin singlesuksee ansaitsee niin ikään maininnan, samoin kuin ikuiseksi sooloflopiksi tuomittu Nicole Scherzinger. Aloe Blaccin I Need a Dollar tuli mannereurooppalaisille tutuksi jo viime vuonna. Vuosi sitten listalle päästiin 309 000 kpl:een myynnillä, asialla Cheryl Colen Parachute.
Britannia albumit
1. Adele – 21 – 2 631 000
2. Adele – 19 – 826 000*
3. Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans – 611 000*
4. Rihanna – Loud – 601 000*
5. Jessie J – Who You Are – 447 000
6. Lady Gaga – Born This Way – 438 000
7. Take That – Progress – 362 000*
8. Cee Lo Green – The Lady Killer – 362 000*
9. Plan B – The Defamation of Strickland Banks – 293 000*
10. Chase & Status – No More Idols – 279 000
21 on ollut viikkolistojen kahden parhaan joukossa 23 viikon ajan. Sen myynti 2,6 miljoonaa on jo nyt kalenterivuoden ennätys ja vuosi on vasta puolessa. Ykkösviikkoja on kertynyt kaikkiaan 16 – toistaiseksi, pitää lisätä. Olemme siis todistamassa historiallisia saavutuksia. Hassummin ei ole mennyt 19:llakaan, sillä jo vuonna 2008 julkaistu albumi on myynyt tänä vuonna enemmän kuin sitä edeltäneenä aikana. Lady Gagan Born This Way saattaa joidenkin mielestä olla yllättävän alhaalla, mutta se on viettänyt kuitenkin kolme viikkoa viikkolistojen kärjessä. Kärkikympin ehdoton yllättäjä on Chase and Statusin No More Idols, joka rikkoo platinarajan (300 000 kpl) aivan lähiviikkoina.
11. Foo Fighters – Wasting Light – 277 000
12. Mumford & Sons – Sigh No More – 259 000*
13. Tinie Tempah – Disc-overy – 245 000*
14. The Overtones – Good Ol' Fashioned Love – 233 000*
15. Rumer – Seasons of My Soul – 223 000*
16. Elbow – Build a Rocket Boys – 222 000
17. Ellie Goulding – Lights – 221 000*
18. Michael Bublé – Crazy Love – 206 000*
19. Lady Gaga – The Fame – 193 000*
20. Pink – Greatest Hits…So Far – 181 000*
Foo Fightersin Wasting Light jatkaa bändin hyvää albumimenestystä eikä Elbow'n Build a Rocket Boysinkaan menekkiä voi moittia siihen nähden, että albumilta ei ole lohkaistu One Day Like Thisin kaltaista joka paikkaan ulottuvaa hittiä. Pinkin kokoelma myi alkuvuonna pari tuhatta vähemmän kuin vuosi sitten 20. tilaa pitänyt JLS:n esikoisalbumi.
USA singlet
1. Adele – Rolling in the Deep – 4 070 000
2. Katy Perry feat. Kanye West – E.T. – 4 070 000*
3. Cee Lo Green – Fuck You – 3 200 000*
4. Lady Gaga – Born This Way – 3 010 000
5. Rihanna – S&M – 2 700 000*
6. Jennifer Lopez feat. Pitbull – On the Floor – 2 600 000
7. Black Eyed Peas – Just Can't Get Enough – 2 400 000*
8. Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes – Look at Me Now – 2 400 000
9. Bruno Mars – Grenade – 2 330 000*
10. Katy Perry – Firework – 2 250 000*
Kaikki tässä esitetyt luvut ovat arvioita perustuen Paul Greinin blogissa julkaistuihin viikon takaisiin saldoihin. Rolling in the Deepin ja E.T.:n voidaan sanoa olevan tällä hetkellä suurin piirtein tasoissa, mutta ensin mainitusta tulee todennäköisesti kalenterivuoden myydyin single. Chris Brownin Look at Me Now palautti Busta Rhymesin Hot 100 -listan kärkikymmenikköön. Brownin USA:n ykköseksi yltäneeltä F.A.M.E. -albumilta on julkaistu Euroopassa hieman eri singlet. Grenaden ja Fireworkin kunnioitettavista kokonaissaldoista noin puolet on tältä vuodelta.
11. Pink – Fuckin' Perfect – 2 170 000*
12. Ke$ha – Blow – 2 140 000*
13. Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything – 2 140 000
14. Dr. Dre feat. Eminem & Skylar Grey – I Need a Doctor – 2 060 000
15. Jeremih feat. 50 Cent – Down on Me – 2 020 000*
16. Bruno Mars – The Lazy Song – 2 010 000*
17. Lupe Fiasco – The Show Goes On – 2 000 000*
18. Britney Spears – Till the World Ends – 1 960 000
19. Wiz Khalifa – Black and Yellow – 1 950 000*
20. Diddy Dirty Money feat. Skylar Grey – Coming Home – 1 730 000*
Keshan Blow jäi brittilistoilla suutariksi ykkösenä piipahtaneen We R Who We R:n jälkeen, mutta ylsi Hot 100 -listan seiskaksi. Dr. Dre sai yhden uransa suurimmista hiteistä, mutta ei vielä uskaltanut julkaista Detox-albumiaan. Mahtaako sitä olla edes olemassa? Till the World Ends ylsi remixin avulla Hot 100 -listan kolmoseksi ja on myynyt enemmän kuin ykköshitti Hold It Against Me. Viime vuonna vastaavaan aikaan 20. sija irtosi noin 1,5 miljoonalla, joten kauppa käy.
USA albumit
1. Adele – 21 – 2 520 000
2. Lady Gaga – Born This Way – 1 550 000
3. Mumford & Sons – Sigh No More – 990 000*
4. Jason Aldean – My Kinda Party – 760 000*
5. Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans – 690 000*
6. Justin Bieber – Never Say Never: The Remixes (EP) – 680 000
7. Chris Brown – F.A.M.E. – 680 000
8. Various Artists – NOW 37 – 640 000
9. Nicki Minaj – Pink Friday – 615 000*
10. Rihanna – Loud – 600 000*
21 ei ole USA:ssa rikkonut toistaiseksi ennätyksiä, mutta sitä on myyty sadan tuhannen kappaleen vauhtia yli kymmenen viikkoa putkeen. Born This Way ylitti miljoonan jo julkaisuviikollaan, mutta on sittemmin hyytynyt melko nopeasti. Se yltänee silti kahteen miljoonaan vielä tämän vuoden aikana, mikä on erinomainen saavutus mille tahansa albumille. Jason Aldeanin My Kinda Party on vuoden toistaiseksi myydyin kantrialbumi – kiitos hittien Don't You Wanna Stay ja Dirt Road Anthem. NOW-sarja on yhä voimissaan.
11. Katy Perry – Teenage Dream – 600 000*
12. Britney Spears – Femme Fatale – 590 000
13. Taylor Swift – Speak Now – 552 000*
14. Pink – Greatest Hits...So Far – 529 000*
15. Justin Bieber – My World 2.0 – 520 000*
16. Eminem – Recovery – 510 000*
17. Foo Fighters – Wasting Light – 503 000
18. Wiz Khalifa – Rolling Papers – 480 000
19. Lady Antebellum – Need You Now – 476 000*
20. Various Artists – NOW 38 – 440 000
Britney Spearsin Femme Fatale romahti ykkösdebyytin jälkeen nopeasti ulos viikkolistojen top kympistä. Se on sertifioitu platinalevyksi eli sitä on ostettu sisään miljoona kappaletta, joten myymättä on vielä noin 400 000 kpl. Vuosi sitten vastaavan listan 20:ntena olleen Monican Still Standingin lukema oli 449 000.
maanantai 4. heinäkuuta 2011
Listakatsaus, vko 27
Billboard Hot 100, Top 10
1. (2.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
2. (1.) Adele – Rolling in the Deep
3. (3.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
4. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
5. (8.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
7. (5.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
8. (-) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
9. (9.) Bruno Mars – The Lazy Song
10. (13.) Lil Wayne – How to Love
Pitbull on ollut kuvioissa jo vajaat kymmenen vuotta, mutta lyönyt itsensä todella läpi tänä keväänä, ensin vierailemalla Jennifer Lopezin On the Floorilla ja nyt omalla Give Me Everythingillään, josta tuli miehen ensimmäinen ykköshitti. Ne-Yollekin kärkipaikka on vasta toinen, kuparisen rikkoi jo So Sick (2006). Nayer ja hollantilainen Afrojack ovat untuvikkoja koko listalla, jälkimmäinen tosin sai juuri toisenkin merkinnän, kun eurohitti Take Over Control (89) ylitti listakynnyksen viikko sitten.
Sekä Maroon 5 että Christina Aguilera ehdittiin jo luokitella listamielessä auringonlaskuun ratsastajiksi, mutta niin vain The Voice -ohjelma ja yhteispeli toivat heille yhden top ten -hitin lisää kunniakkaisiin saldoihin. Moves Like Jaggerin myötä Maroon 5:lla on nyt neljä top ten -hittiä, joista yksi ykkönen (Makes Me Wonder, 2007). Aguileralla vastaavasti yhdeksän ja ykkösiä peräti neljä.
Maroon 5:n Adam Levine, Aguilera ja Blake Shelton ovat The Voice -ohjelman tuomareita. Sheltonin Honey Bee nousi takaisin top 20:iin 15:nneksi. Kilpailijoista korkeimman noteerauksen sai tällä viikolla Javier Colon, jonka tulkinta Coldplayn Fix Yousta debytoi 52:ntena.
Lil Waynen top ten -saldo kasvoi 16:een. Britney Spears on saamassa jälleen yhden kunnon hitin lisää, sillä I Wanna Go nousi 89-29.
Shania Twainille riitti tällä erää yksi listaviikko, mutta kantripuolelta voidaan poimia Brantley Gilbert -nimisen listatulokkaan upeasti nimetty Country Must Be Country Wide (100).
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Jill Scott – The Light of the Sun
2. (-) Bon Iver – Bon Iver
3. (3.) Adele – 21
4. (2.) Jackie Evancho – Dream with Me
5. (-) Justin Moore – Outlaws Like Me
6. (1.) Bad Meets Evil – Hell: The Sequel (EP)
7. (-) Pitbull – Planet Pit
8. (4.) Lady Gaga – Born This Way
9. (-) Weird Al Yankovic – Alpocalypse
10. (5.) Jason Aldean – My Kinda Party
Neosoul-buumin aikoihin vuosituhannen vaihteessa läpi lyönyt Jill Scott saavutti ensimmäisen ykkösalbuminsa The Light of the Sunin debytoitua kärjessä. Se on kuitenkin jo Scottin kolmas top 5 -julkaisu. Vuonna 2000 ilmestynyt Who Is Jill Scott on saanut RIAA:lta tuplaplatinastatuksen, vaikka ylsi albumilistalla vain 17:nneksi.
Melko reilusti Scottin takana kamppailivat Bon Iver ja Adelen 21. Taisto päätyi ensin mainitun eduksi. Bon Iver on top tenissä ensimmäistä kertaa: For Emma, Forever Ago (2008) ylsi 64:nneksi, mutta Blood Bank EP (2009) jo 16:nneksi.
21 on viettänyt kolmen parhaan joukossa nyt 18 viikkoa putkeen. Vastaavaa saadaan hakea 12 vuoden takaa, jolloin temppuun ylsi Backstreet Boysin Millennium.
27-vuotiaan kantristaran Justin Mooren siloteltu habitus ei ihan puolla Outlaws Like Me -albumin nimeä, mutta se ei haittaa levymyyntiä. Hänellä on nyt kaksi top ten -studioalbumia kahdesta yrittämästä.
Hot 100 -listan valloittanut Pitbull saavutti kuudennella studiolevyllään oman enkkansa vain vaivoin – tätä ennen paras oli Rebelutionin (2009) kahdeksas sija.
Weird Al Yankovic tulikin jo käsiteltyä edellisessä tekstissä. Rockyhtye August Burns Red (11), Matt Nathanson (17) sekä hittilistoilla pärjäävä LMFAO (12) saavuttivat kukin ensimmäisen top 20 -paikkansa. Florence & The Machinen Lungs nousi 61-23 ja lähestyy miljoonakerhoa.
Britannian singlet, Top 10
1. (1) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
2. (2.) Example – Changed the Way You Kiss Me
3. (-) Beyoncé – Best Thing I Never Had
4. (3.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
5. (4.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
6. (5.) Ed Sheeran – The A Team
7. (8.) Lady Gaga – The Edge of Glory
8. (6.) Alexandra Stan – Mr. Saxobeat
9. (11.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
10. (42.) Coldplay – Every Teardrop Is a Waterfall
Jason Derülon Don't Wanna Go Home onnistui pitämään takanaan sekä tasaisen hyvin myyvän Examplen Changed the Way You Kissed Men että Beyoncén Best Thing I Never Hadin. Beyoncélla on nyt 16 top 10 -sinkkua, joista kärkeen on yltänyt peräti viisi.
Glastonbury auttoi Beyoncéta, mutta eipä Coldplaykään jäänyt ilman huomiota. Every Teardrop Is a Waterfall ehti luisua kuin vesiputous ulos top 40:stä, mutta nousi tällä viikolla kymmenenneksi. Se käväisi kuudentena muutama viikko sitten. Yhdeksän vuoden takainen kakkonen In My Place palasi 40:nneksi ja muutama muukin Coldplay-biisi näyttäytyy top 75:ssä.
Chris Brownin ja Justin Bieberin Next to You ylsi ensimmäistä kertaa top 40:iin (39).
Britannian albumit Top 10
1. (-) Beyoncé – 4
2. (2.) Adele – 21
3. (1.) Lady Gaga – Born This Way
4. (3.) Take That – Progress
5. (5.) Adele – 19
6. (11.) Jessie J – Who You Are
7. (7.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
8. (8.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
9. (-) Biffy Clyro – Revolutions/Live at Wembley
10. (-) Kaiser Chiefs – The Future Is Medieval
Beyoncé sai odotetusti toisen albumiykkösensä ja piti samalla top 3 -tilinsä puhtaana. Neljä studioalbumia ovat saavuttaneet sijat 1, 3, 2 ja 1. Edeltäjä I Am...Sasha Fierce palasi 38:nneksi ja on myynyt noin 1,5 miljoonaa kappaletta.
Suomessa ei olla innostuttu Biffy Clyrosta aivan yhtä paljon kuin saarivaltakunnassa, mutta he pääsivät meilläkin sentään lämmittelemään Foo Fightersia. Ryhmän livealbumi debytoi yhdeksäntenä, pykälän Kaiser Chiefsin yläpuolella. Jälkimmäinen pystyi siis vain vaivoin pysymään top 10 -kannassa yhden ykkösen (Yours Truly Angry Mob, 2007) ja kahden kakkosen jälkeen.
Stevie Nicks ei ole käynyt top kympissä sitten The Other Side of the Mirrorin (#3, 1989), joten In Your Dreamsin 14. tila on ihan ookoo. Foster the Peoplen Torches debytoi 24:ntenä, Gillian Welchin The Harrow and the Harvest 25:ntenä, has-beenien kuningasyhtyeen Limp Bizkitin kauan odotettu (?) Gold Cobra 30:ntena ja taannoin singlelistalla piipahtaneen Ludovico Einaudin kokoelma 34:ntena.
1. (2.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
2. (1.) Adele – Rolling in the Deep
3. (3.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
4. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
5. (8.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
7. (5.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
8. (-) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
9. (9.) Bruno Mars – The Lazy Song
10. (13.) Lil Wayne – How to Love
Pitbull on ollut kuvioissa jo vajaat kymmenen vuotta, mutta lyönyt itsensä todella läpi tänä keväänä, ensin vierailemalla Jennifer Lopezin On the Floorilla ja nyt omalla Give Me Everythingillään, josta tuli miehen ensimmäinen ykköshitti. Ne-Yollekin kärkipaikka on vasta toinen, kuparisen rikkoi jo So Sick (2006). Nayer ja hollantilainen Afrojack ovat untuvikkoja koko listalla, jälkimmäinen tosin sai juuri toisenkin merkinnän, kun eurohitti Take Over Control (89) ylitti listakynnyksen viikko sitten.
Sekä Maroon 5 että Christina Aguilera ehdittiin jo luokitella listamielessä auringonlaskuun ratsastajiksi, mutta niin vain The Voice -ohjelma ja yhteispeli toivat heille yhden top ten -hitin lisää kunniakkaisiin saldoihin. Moves Like Jaggerin myötä Maroon 5:lla on nyt neljä top ten -hittiä, joista yksi ykkönen (Makes Me Wonder, 2007). Aguileralla vastaavasti yhdeksän ja ykkösiä peräti neljä.
Maroon 5:n Adam Levine, Aguilera ja Blake Shelton ovat The Voice -ohjelman tuomareita. Sheltonin Honey Bee nousi takaisin top 20:iin 15:nneksi. Kilpailijoista korkeimman noteerauksen sai tällä viikolla Javier Colon, jonka tulkinta Coldplayn Fix Yousta debytoi 52:ntena.
Lil Waynen top ten -saldo kasvoi 16:een. Britney Spears on saamassa jälleen yhden kunnon hitin lisää, sillä I Wanna Go nousi 89-29.
Shania Twainille riitti tällä erää yksi listaviikko, mutta kantripuolelta voidaan poimia Brantley Gilbert -nimisen listatulokkaan upeasti nimetty Country Must Be Country Wide (100).
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Jill Scott – The Light of the Sun
2. (-) Bon Iver – Bon Iver
3. (3.) Adele – 21
4. (2.) Jackie Evancho – Dream with Me
5. (-) Justin Moore – Outlaws Like Me
6. (1.) Bad Meets Evil – Hell: The Sequel (EP)
7. (-) Pitbull – Planet Pit
8. (4.) Lady Gaga – Born This Way
9. (-) Weird Al Yankovic – Alpocalypse
10. (5.) Jason Aldean – My Kinda Party
Neosoul-buumin aikoihin vuosituhannen vaihteessa läpi lyönyt Jill Scott saavutti ensimmäisen ykkösalbuminsa The Light of the Sunin debytoitua kärjessä. Se on kuitenkin jo Scottin kolmas top 5 -julkaisu. Vuonna 2000 ilmestynyt Who Is Jill Scott on saanut RIAA:lta tuplaplatinastatuksen, vaikka ylsi albumilistalla vain 17:nneksi.
Melko reilusti Scottin takana kamppailivat Bon Iver ja Adelen 21. Taisto päätyi ensin mainitun eduksi. Bon Iver on top tenissä ensimmäistä kertaa: For Emma, Forever Ago (2008) ylsi 64:nneksi, mutta Blood Bank EP (2009) jo 16:nneksi.
21 on viettänyt kolmen parhaan joukossa nyt 18 viikkoa putkeen. Vastaavaa saadaan hakea 12 vuoden takaa, jolloin temppuun ylsi Backstreet Boysin Millennium.
27-vuotiaan kantristaran Justin Mooren siloteltu habitus ei ihan puolla Outlaws Like Me -albumin nimeä, mutta se ei haittaa levymyyntiä. Hänellä on nyt kaksi top ten -studioalbumia kahdesta yrittämästä.
Hot 100 -listan valloittanut Pitbull saavutti kuudennella studiolevyllään oman enkkansa vain vaivoin – tätä ennen paras oli Rebelutionin (2009) kahdeksas sija.
Weird Al Yankovic tulikin jo käsiteltyä edellisessä tekstissä. Rockyhtye August Burns Red (11), Matt Nathanson (17) sekä hittilistoilla pärjäävä LMFAO (12) saavuttivat kukin ensimmäisen top 20 -paikkansa. Florence & The Machinen Lungs nousi 61-23 ja lähestyy miljoonakerhoa.
Britannian singlet, Top 10
1. (1) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
2. (2.) Example – Changed the Way You Kiss Me
3. (-) Beyoncé – Best Thing I Never Had
4. (3.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
5. (4.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
6. (5.) Ed Sheeran – The A Team
7. (8.) Lady Gaga – The Edge of Glory
8. (6.) Alexandra Stan – Mr. Saxobeat
9. (11.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
10. (42.) Coldplay – Every Teardrop Is a Waterfall
Jason Derülon Don't Wanna Go Home onnistui pitämään takanaan sekä tasaisen hyvin myyvän Examplen Changed the Way You Kissed Men että Beyoncén Best Thing I Never Hadin. Beyoncélla on nyt 16 top 10 -sinkkua, joista kärkeen on yltänyt peräti viisi.
Glastonbury auttoi Beyoncéta, mutta eipä Coldplaykään jäänyt ilman huomiota. Every Teardrop Is a Waterfall ehti luisua kuin vesiputous ulos top 40:stä, mutta nousi tällä viikolla kymmenenneksi. Se käväisi kuudentena muutama viikko sitten. Yhdeksän vuoden takainen kakkonen In My Place palasi 40:nneksi ja muutama muukin Coldplay-biisi näyttäytyy top 75:ssä.
Chris Brownin ja Justin Bieberin Next to You ylsi ensimmäistä kertaa top 40:iin (39).
Britannian albumit Top 10
1. (-) Beyoncé – 4
2. (2.) Adele – 21
3. (1.) Lady Gaga – Born This Way
4. (3.) Take That – Progress
5. (5.) Adele – 19
6. (11.) Jessie J – Who You Are
7. (7.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
8. (8.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
9. (-) Biffy Clyro – Revolutions/Live at Wembley
10. (-) Kaiser Chiefs – The Future Is Medieval
Beyoncé sai odotetusti toisen albumiykkösensä ja piti samalla top 3 -tilinsä puhtaana. Neljä studioalbumia ovat saavuttaneet sijat 1, 3, 2 ja 1. Edeltäjä I Am...Sasha Fierce palasi 38:nneksi ja on myynyt noin 1,5 miljoonaa kappaletta.
Suomessa ei olla innostuttu Biffy Clyrosta aivan yhtä paljon kuin saarivaltakunnassa, mutta he pääsivät meilläkin sentään lämmittelemään Foo Fightersia. Ryhmän livealbumi debytoi yhdeksäntenä, pykälän Kaiser Chiefsin yläpuolella. Jälkimmäinen pystyi siis vain vaivoin pysymään top 10 -kannassa yhden ykkösen (Yours Truly Angry Mob, 2007) ja kahden kakkosen jälkeen.
Stevie Nicks ei ole käynyt top kympissä sitten The Other Side of the Mirrorin (#3, 1989), joten In Your Dreamsin 14. tila on ihan ookoo. Foster the Peoplen Torches debytoi 24:ntenä, Gillian Welchin The Harrow and the Harvest 25:ntenä, has-beenien kuningasyhtyeen Limp Bizkitin kauan odotettu (?) Gold Cobra 30:ntena ja taannoin singlelistalla piipahtaneen Ludovico Einaudin kokoelma 34:ntena.
Tunnisteet:
Afrojack,
Beyoncé,
Jason Derülo,
Jill Scott,
listakatsaus,
Nayer,
Ne-Yo,
Pitbull
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)