tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kaksoisvoittajat

Adelen 21 ja 19 ovat tällä viikolla Britannian albumilistan sijoilla yksi ja kaksi. Saavutus ei ole mitenkään superharvinainen, mutta toki merkittävä – edellisen kerran vastaavaan ylsi irlantilaisyhtye The Corrs albumeillaan Talk on Corners (1997) ja Forgiven Not Forgotten (1995) huhtikuussa 1999.

Viikkolistojen kaksoisvoittajia on Britanniassa kaikkiaan kymmenen. Tässä ennen The Corrsia tempun tehneet:

Elvis Presleyn The King Creole sekä Elvis' Golden Records lokakuussa 1958

The George Mitchell Minstrelsin Another Black and White Minstrel Show ja The Black and White Minstrel Show joulukuussa 1961. Jälkimmäinen oli kärjessä myös vuotta myöhemmin, jolloin kakkosena peesasi On Stage with The George Mitchell Minstrels. Joidenkin lähteiden mukaan The Black and White Minstrel Show keräsi kaikkiaan seitsemän, toisten mukaan yhdeksän ykkösviikkoa.

The Beatlesin With The Beatles sekä Please Please Me yhteensä 19 viikon ajan, viimeisen kerran huhtikuussa 1964.

Mike Oldfieldin Hergest Ridge ja Tubular Bells, jotka vaihtoivat vielä paikkaakin lokakuussa 1974.

Abban Arrival sekä Greatest Hits tammikuussa 1977.

Kids from Famen Kids from Fame ja Kids from Fame Again parin viikon ajan loka-marraskuussa 1982.

Guns N' Rosesin yhtä aikaa julkaistut Use Your Illusion -albumit syyskuussa 1991. Myös Bruce Springsteenin Human Touch ja Lucky Town miehittivät kaksi kärkisijaa seuraavan vuoden huhtikuussa.

Yhdysvalloissa kahdesta kärkipaikasta nautiskeli viimeksi Michael Jackson kesällä 2009 albumeillaan Number Ones sekä Thriller. Syyn muistattekin.

Ei kommentteja: