maanantai 21. maaliskuuta 2011

My Wayn jahtaajat

Sata listaviikkoa on albumille aina merkittävä saavutus, mutta singlelle vielä huimempi. Snow Patrolin Chasing Cars nousi tällä viikolla sijalle 51 ja merkkautti sadannen viikkonsa Britannian Top 75 -singlelistalla. Eyes Open -albumilta (2006) löytyvän biisin paras saavutus on kuudes tila ja sitä on myyty platinaan oikeuttavat 600 000 kpl. Siitä tuli viidennellä sijallaan myös bändin toistaiseksi ainoa isompi jenkkihitti.

Top 75 -viikkoennätys on yhä turvallisesti Frank Sinatran My Wayn hallussa: 124. My Waykään ei ikinä päässyt kärkeen, sen paras sijoitus on viides.

Albumilistan katsausten yhteydessä on silloin tällöin tullut mainittua Paolo Nutini. Skottilaulaja on meillä lähes täysin tuntematon, mutta myynyt kotimaassaan kahta albumiaan yhteensä huimat kolme miljoonaa kappaletta. Molemmat ovat tälläkin viikolla albumilistan Top 75:ssä, Sunny Side Up (2009) 63:ntena ja These Streets (2006) 74:ntenä. Niiden parhaat sijoitukset ovat ykkönen ja kolmonen. Listaviikkoja on kasassa 94 ja 142. Myös Sunny Side Up ohittaa todennäköisesti sadan viikon rajapyykin. Viimeksi molemmilla kahdella ensimmäisellä albumillaan sata viikkoa on saavuttanut Amy Winehouse.

Nutinilla ei hurjasta albumisuosiostaan huolimatta ole kuin yksi Top 10 -single: Last Request (#5, 2006).

Ei kommentteja: