Beyoncé sai viime viikolla jo yhdeksännen Top 75 -brittihitin tupla-albumiltaan I Am...Sasha Fierce (2008), kun Why Don't You Love Me pinnisti ensin sijalle 71 ja tällä viikolla jo 51:nneksi. Tämä siis, jos laskemme albumin deluxe- ja platinaversion samaksi kuin alkuperäinen, ja näin britit tekevät.
I Am...Sasha Fiercen rekisteri näyttää tältä:
If I Were a Boy (#1)
Single Ladies (Put a Ring on It) [#7]
Diva (#72)
Halo (#4)
Ego (#60)
Sweet Dreams (#5)
Broken-Hearted Girl (#27)
Video Phone (#58)
Why Don't You Love Me (#51)
Why Don't You Love Me ja Video Phonen Lady Gagalla ryyditetty remix ovat mukana platinapainoksella, jolla on yhteensä kaksikymmentä biisiä.
Ennätys? Ei aivan. Michael Jackson viipaloi peräti kahdelta albumilta yhdeksän Top 40 -singleä kummaltakin – ilman mitään deluxe-touhuja. Ne ovat Bad (1987) ja Dangerous (1991).
Bad:
I Just Can't Stop Loving You (#1)
Bad (#3)
The Way You Make Me Feel (#3)
Man in the Mirror (#21, viime vuonna #2)
Dirty Diana (#4)
Another Part of Me (#15)
Smooth Criminal (#8)
Leave Me Alone (#2)
Liberian Girl (#13)
Albumilla on 11 kappaletta. Tarinan mukaan siltä melkein lohkaistiin kymmeneskin single Speed Demon, mutta yhdysvaltalaiset dj:t eivät lämmenneet promosinkulle. Toinen sinkkustatusta vaille jäänyt kappale oli Just Good Friends, duetto Stevie Wonderin kanssa.
Dangerous:
Black or White (#1)
Remember the Time (#3)
In the Closet (#8)
Who Is It (#10)
Jam (#12)
Heal the World (#2)
Give in to Me (#2)
Will You Be There (#9)
Gone Too Soon (#33)
Dangerousin valikoima oli runsaampi: 14 biisiä. Vuonna 1992 julkaistiin Black or Whitesta erillinen remix, joka ylsi sijalle 14, mutta se ei ole mukana millään Dangerousin versiolla.
Digilatausten aikana saattaa esittäjä saada albumin julkaisuviikolla monta merkintää kerralla ilman sen kummempia ponnistuksia. Beyoncén saavutus on silti aika huima – albumia on myös ostettu lähes 1,5 miljoonaa kappaletta Britanniassa.
Muita huomioita aiheeseen liittyen: Lady Gagan The Fame Monster -projekti on tällä hetkellä seitsemässä Top 20 -hitissä. Glee-sarjan levyiltä on lohkaistu jo kymmeniä Top 75 -noteerauksen saaneita kappaleita. Kukaan asiaan perehtymätön ei pysty enää sanomaan, miltä albumilta mikäkin biisi on peräisin. Yhdeksää Top 75 -merkintää per albumi ei kuitenkaan taida vielä olla.
3 kommenttia:
Ilman sen kummempaa perehtymistä laskeskelin wikipediasta peräti kymmenen UK top 75 -singleä albumilta Glee: The Music, Volume One.
http://en.wikipedia.org/wiki/Glee_Cast_discography
Kiitos! Hyvä, että joku viitsi tarkastaa.
Kuten huomaa, asenteeni Glee-levyjen digijulkaisutulvaan on melko välinpitämätön.
Ilmiö on sinänsä kiinnostava, mutta minkäänlaista hittistatusta useimmille läpiluennoille ei voi antaa - poislukien toki esimerkiksi Don't Stop Believin'.
Lähinnä kiinnostaakin se, kuinka monta noita Glee-esityksiä listalle nousee kaikkiaan. Oletan, että Elviksen ennätys 151 merkintää Hot 100 -listalla on ainakin vaarassa. Gleellä on nyt reilun vuoden jälkeen 65. Britannian Top 75:ään niitä on päässyt 45, mutta siellä ennätykset lienevät tavoittamattomissa: Elviksellä on kymmenine uusintajulkaisuineen kai jotain 170 listamerkintää. Eri lähteet ilmoittavat eri lukemia, Wikipedia sanoo 152.
Yritin löytää perusteita käsitykselleni, että Glee-ilmiö saattaisi olla jo nyt hieman hiipumaan päin, ja laskin Volume 3 - Showstoppersilta top 75:een nousseet singlet. Niitä olikin yksitoista.
Kyllähän Elvis saa kuitenkin pitää esittäjäkohtaiset ennätyksensä Gleestä huolimatta. Tuota sekalaista sakkia on aika vaikea laskea yhdeksi esittäjäksi, vaikka levyt julkaistaan saman otsikon alla.
Lähetä kommentti