torstai 9. syyskuuta 2010

Huipulla tuulee

Sinänsä hämmentävää, että perinteisesti melko nopealiikkeinen Britannian singlelista ei ole vuosikausiin ollut ykkösten osalta yhtä vilkas kuin tänä vuonna, vaikka sinkut roikkuvat mukana melko kauan ja listalle nousee lukumäärällisesti mitaten paljon vähemmän uutuuksia kuin esimerkiksi 2000-luvun alkupuolella.

Sitten heinäkuun puolen välin briteillä on ollut yhdeksän vain viikon kärjessä kestänyttä listaykköstä putkeen. Kymmenes tulee sunnuntaina, kun kärkipaikasta kamppailevat Alexandra Burke ja muun muassa Katy Perry. Pisin yhden viikon hallitsijoiden rivi koettiin kesällä 2000, jolloin 12 singleä putkeen kävi näyttäytymässä paalulla vain viikon ajan.

Vuoden alusta lukien ykkösiä on ennen sunnuntaita jo 26. Kaikkien aikojen ennätys on 42 eri ykköstä niin ikään vuodelta 2000. Sitä ei siis rikota, mutta lähelle saatetaan päästä.

Kiinnostavaa on myös se, että parin viikon päästä vuoden ostetuin single on Eminemin ja Rihannan Love the Way You Lie – biisi, joka ei päässyt käymään kärjessä. Se on viettänyt 11 viikkoa Top 10:ssä. Tähän mennessä ainoa vuosilistan epäykkönen taitaa olla Mr. Acker Bilkin Stranger on the Shore vuodelta 1962. Se oli myös Yhdysvaltojen vuosilistan ykkönen tuona vuonna, mutta siellä viikkolistankin valtias, tosin vain yhden viikon.

Love the Way You Lie muistettaneen vielä kymmenen vuoden kuluttua, mutta miten käy Roll Deepin Green Lightille, The Wantedin All Time Low'lle tai Olly Mursin Please Don't Let Me Golle?

Ei kommentteja: