tiistai 28. syyskuuta 2010

Ripaus kansainvälisyyttä etc.

Tämän viikon brittilista on jälleen täynnä kiinnostavia tapahtumia. Ensimmäinen niistä piti kirjata jo katsaukseen, mutta unohdin, kunnes Music Weekin Alan Jones muistutti.

Manic Street Preachersillä ja Phil Collinsilla on nimittäin merkittävä yhteinen historia: This Is My Truth, Tell Me Yours (1998) vietti ykkösenä kolme viikkoa ja sen jälkeen kärkeen ponkaisi Collinsin ...Hits (1998). Tällä viikolla he kamppailivat siis jälleen paalupaikasta ja välillä kumpikaan ei ollut päässyt ykköseksi asti. Manicsit saavat yhä odottaa.

Singlepuolella Tina Turnerin oma versio kappaleesta Proud Mary on uutuus listan sijalla 62. Biisihän on alun perin Creedence Clearwater Revivalin tekele, jonka Ike ja Tina Turner versioivat 1971. Turnerin sooloesitys julkaistiin promosinglenä vuonna 1983. CCR:n alkuperäinen ylsi kahdeksanneksi vuonna 1969. Yhdysvalloissa Iken ja Tinan tulkinta pääsi neljänneksi, muttei siis ollut brittihitti.

Bruno Mars on kolmas havaijilaissyntyinen sooloartisti brittilistan kärjessä. Ensimmäiseksi ehti Glenn Medeiros sillä kammottavalla kappaleellaan vuonna 1988, seuraavana oli Nicole Kidmanin vuoro (Robbie Williams -duetto Somethin' Stupid, 2001) ja nyt siis Mars. Myös toinen Nicole, Scherzinger, on käynyt kärjessä, mutta vain Pussycat Dollsin riveissä. Tästäkin kertoi Jones, mutta unohti Kidmanin.

Maantieteestä puheen ollen, tämän viikon brittilistan Top 20 on perin monikansallinen, jos tarkastellaan nimenomaan syntymämaita. Yhdysvaltalaissyntyisiä on enemmistö eli 11, brittejä kuusi ja yksi Irlannista (The Script), Barbadokselta (Rihanna), Italiasta (Alex Gaudino), Espanjasta (Enrique Iglesias), Ranskasta (David Guetta), Filippiineiltä (Charice) sekä Australiasta (Yolanda Be Cool & Dcup). Charicen Pyramid-sinkulla ilman krediittiä sanaileva Iyaz on kotoisin Brittiläisiltä Neitsytsaarilta. Top 40:iin mahtuvat lisäksi Swedish House Mafia Ruotsista ja Stromae Belgiasta.

Ei kommentteja: