maanantai 12. heinäkuuta 2010

Listakatsaus, vko 28

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
2. (2.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
3. (3.) Usher featuring will.i.am – OMG
4. (4.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
5. (5.) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
6. (7.) Mike Posner – Cooler Than Me
7. (14.) Taio Cruz – Dynamite
8. (6.) Drake – Find Your Love
9. (10.) Jason Derülo – Ridin’ Solo
10. (11.) Eminem – Not Afraid

California Gurls jatkaa Hot 100 -listan kärjessä ja hävisi myydyimmän singlen tittelin vain niukasti Love the Way You Lielle, joka jatkaa listan kakkosena. Eminemin biisi on aloittanut pontevasti myös radiosoitossa.
Täysin muuttumattoman Top 5:n takana liikehtivät liukkaimmin Taio Cruzin myyntilistan kolmonen Dynamite, Justin Bieberin viimeisin hitti Somebody to Love (25-15) sekä Enrique Iglesiaksen I Like It (22-18), joka on tähden ensimmäinen Top 20 -jenkkihitti kahdeksaan vuoteen.
Kanye Westin uusi biisi Power debytoi sijalla 22. Sillä vierailee albumilistalle juuri noussut Dwele.
Diddy-Dirty Moneyn Hello Good Morning syntyi uudestaan (52-29). Neon Treesin rockhitti Animal on nousussa (83-77) ja B.o.B:n kolmanneksi menestykseksi on ilmoittautunut Rivers Cuomon tähdittämä Magic (91-78).
Young Money -perheen naisvahvistus Nicki Minaj taitaa olla sitten Lil' Kimin (2003) ensimmäinen naisräppäri, joka on päässyt raplistan kärkeen omalla kappaleellaan. Biisi on Your Love (23).
YouTube-tähdeksi tituleerattu Christina Perri avasi listauransa balladilla Jar of Hearts (63). Flo Ridan uuden sinkun avaus (65) on melko kehno ottaen huomioon miehen kahta edellistä albumia ennakoineet megahitit Low ja Right Round.


USA:n albumit Top 10

1. (1) Eminem – Recovery
2. (2.) Drake – Thank Me Later
3. (10.) Soundtrack – The Twilight Saga: Eclipse
4. (-) The-Dream – Love King
5. (5.) Various Artists – NOW 34
6. (8.) Justin Bieber – My World 2.0
7. (-) 3OH!3 – Streets of Gold
8. (7.) Jack Johnson – To the Sea
9. (3.) Miley Cyrus – Can’t Be Tamed
10. (12.) Lady Antebellum – Need You Now

Eminemin Recoveryn toinen viikkokin toi kelpo tuloksen, sillä sitä ostettiin reilusti yli 300 tuhatta kappaletta. Eminemin ohella albumilistalla edukseen esiintyivät hienosti pärjäävä Draken Thank Me Later sekä juuri ensi-iltaan tulleen Twilight: Eclipse -elokuvan soundtrack.
Howard Shoren musiikki Eclipseen on tämän viikon uutuus sijalla 20, mikä on korkein pelkästään instrumentaalimusiikkia sisältävän leffamusiikkialbumin sijoitus sitten The Dark Knight -elokuvan vastaavan, joka ylsi samalle sijalle kesällä 2008.
Streets of Gold on 3OH!3:n ensimmäinen Top 40 –albumi. Scissor Sisters ei ole noussut USA:ssa läheskään yhtä suureen suosioon kuin muualla. Yhtyeen kolmas albumi Night Work marssi kuitenkin mukavasti Top 20:iin, jonne ylsi aikoinaan myös Ta-Dah (19).


Britannian singlet Top 10


1. (-) JLS – The Club Is Alive
2. (1.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
3. (2.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
4. (6.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
5. (-) Yolanda Be Cool & Dcup – We Speak No Americano
6. (4.) Enrique Iglesias featuring Pitbull – I Like It
7. (-) 3OH!3 featuring Ke$ha – My First Kiss
8. (7.) Lady Gaga – Alejandro
9. (3.) Kylie Minogue – All the Lovers
10. (8.) Example – Kickstarts

Pari vuotta sitten X Factorissa koottu JLS astui parrasvaloihin viime vuonna kahdella ykkösellä Beat Again ja Everybody in Love.
Novelty-hitistä We Speak No Americano tuli pitkästä aikaa ensimmäinen Top 5 -brittihitti, joka esitetään käytännössä muulla kielellä kuin englanniksi. Näin ylös muistan yltäneen viimeksi O-Zonen klassikon Dragostea Din Tei (kolmonen vuonna 2004). Yolanda Be Cool & Dcup ei tosin ponnista sen eksoottisemmasta maasta kuin Australiasta. Viime viikolla Top 40:ssä näyttäytyi Marco Calliarin versio samaisesta kappaleesta.
Seuraava ehdokas ei-englanninkieliseksi hitiksi on manner-Euroopassa jättimenestykseksi kohonnut belgialaisen Stromaen Alors on danse.
3OH!3 on Top 10:ssä toista kertaa. Katy Perryn (Starstrukk) jälkeen avuksi tarvittiin Ke$ha. Yhdysvalloissa My First Kiss käväisi yhdeksäntenä pari kuukautta sitten.
Eliza Doolittle on aloittanut uransa nousujohteisesti: Skinny Genes ylsi huhtikuussa sijalle 22 ja Pack Up nyt 12:nneksi. Biisissä lainataan ensimmäisen maailmansodan aikaista suosikkikappaletta Pack Up Your Troubles in Your Old Kit Bag.
Kelisin Acapella oli Top 5 -menestys, mutta samaa soundia esittelevä 4th of July (Fireworks) joutuu toistaiseksi tyytymään sijaan 32.


Britannian albumit Top 10


1. (-) Kylie Minogue – Aphrodite
2. (1.) Eminem – Recovery
3. (4.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
4. (2.) Scissor Sisters – Night Work
5. (3.) Alicia Keys – The Element of Freedom
6. (-) Enrique Iglesias – Euphoria
7. (7.) Lady Gaga – The Fame
8. (5.) Oasis – Time Flies…1994-2009
9. (8.) Mumford & Sons – Sigh No More
10. (9.) Example – Won’t Go Quietly

Aphrodite on Kylien viides albumiykkönen Britanniassa. Edellisestä (Fever) on aikaa jo miltei yhdeksän vuotta. Hänen studiolevyjen Top 10 -sarjansa on yhtä vaille täydellinen: vuoden 1991 Let’s Go to It ylsi ainoastaan sijalle 15. Aphrodite on Kylien 11. studioalbumi.
Vuosituhannen vaihteessa breikannut Feeder ei ole sittemmin herättänyt suurempaa innostusta ainakaan Suomessa, mutta heiltä on tullut levyjä tasaiseen tahtiin. Tuorein Renegades (16) on näillä näkymin bändin ensimmäinen Top 10:n alapuolelle jäänyt albumi.
Indiebändi I Am Kloot tekee tervetulleen paluun listoille. Itse asiassa Sky at Night (24) on heidän ensimmäinen Top 40 -albuminsa, mutta singlelistan Top 40:ssä bändi kävi jo vuonna 2005 (Over My Shoulder). Sky at Nightin on tuottanut Elbow-yhtyeen laulaja ja virallinen nero Guy Garvey.
Kings of Leonin kestomenestys Only By the Night on viettänyt Top 75:ssä 94 viikkoa ja tällä viikolla alennusmyynti siivitti sen jälleen Top 10:n tuntumaan sijalle 11.

Ei kommentteja: