sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Listakatsaus, vko 27

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
2. (-) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
3. (2.) Usher featuring will.i.am – OMG
4. (3.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
5. (4.) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
6. (5.) Drake – Find Your Love
7. (8.) Mike Posner – Cooler Than Me
8. (6.) Ke$ha – Your Love Is My Drug
9. (7.) Lady Gaga – Alejando
10. (16.) Jason Derülo – Ridin’ Solo

Katy Perry
ja Snoop Dogg juhlistavat kalifornialaisia misuja kärjessä jo neljättä viikkoa, eikä uhkaajaa nyt näy, sillä Eminemin myynti ei riittänyt paalupaikkaan.
Jason Derülo nettosi kolmannen Top 10 -hittinsä, kun Ridin’ Solo hyppäsi kymmenenneksi. Toinen vahvasti sinkkuja kaupaksi saava mies on Taio Cruz, jonka toinen hitti Dynamite paransi sijalta 31 14:nneksi.
Muita uutuuksia ovat muun muassa muutama Eminemin kappale, kuten esimerkiksi No Love (23), Selena Gomez & The Scenen Round and Round (24), Maroon 5:n paluusingle Misery (44) sekä Sara Bareillesin King of Anything (59).
Radiolistalla OMG pitää vielä paalupaikkaa, mutta sen etumatka California Gurlsiin nähden hupenee nopeasti. Kolmantena on Airplanes.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Eminem – Recovery
2. (1.) Drake – Thank Me Later
3. (-) Miley Cyrus – Can’t Be Tamed
4. (-) Ozzy Osbourne – Scream
5. (4.) Various Artists – NOW 34
6. (-) The Roots – How I Got Over
7. (5.) Jack Johnson – To the Sea
8. (7.) Justin Bieber – My World 2.0
9. (3.) Sarah McLachlan – Laws of Illusion
10. (6.) Soundtrack – The Twilight Saga: Eclipse

Muhkeasti kauppansa tekevä Recovery on Eminemin kuudes (perättäinen) ykkönen myös Yhdysvalloissa. Rap-artisteista enemmän ykkösiä on kuitenkin Jay-Z:llä, peräti 11, joista putkeen “vain” neljä. Perättäisten ykkösten ennätys USA:ssa on on The Beatlesin kahdeksan.
Soolo-Ozzy on Top 10:ssä seitsemättä kertaa. Edellinen Black Rain ylsi kolmanneksi ja Black Sabbath mukaan lukien hän on käynyt Top 10:ssä jokaisella vuosikymmenellä 1970-luvusta lähtien.
The Roots soittelee Jimmy Fallonin show’n taustabändinä, mikä saattoi auttaa How I Got Overin ihan mukavalle kuutossijalle. Top 10 -sijoitus on yhtyeen viides.
Jaron Lowenstein eli Jaron and the Long Road to Love pinnisti hienosti sijalle 16 albumillaan Getting Dressed in The Dark. Aiemmin mainitsemani duo Evan & Jaron ei koskaan päässyt noin ylös.
Michael Jacksonin The Essential ylsi tällä viikolla parhaimpaan viikkosijaansa BB 200 -listalla (53). Viime kesänä se tosin oli Comprehensive Albums -rankkauksen kärkisijoilla. Nythän kaikki albuminimikkeet otetaan mukaan BB 200 -listalle.


Britannian singlet Top 10

1. (1.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
2. (12.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
3. (6.) Kylie Minogue – All the Lovers
4. (-) Enrique Iglesias featuring Pitbull – I Like It
5. (2.) K'naan – Wavin' Flag
6. (7.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
7. (8.) Lady Gaga – Alejandro
8. (4.) Example – Kickstarts
9. (13.) Kelly Rowland featuring David Guetta – Commander
10. (5.) Eminem – Not Afraid

California Gurls on toista viikkoa sinkkulistan kärjessä, mutta suurempi uutinen on Kylie Minoguen All the Loversin hyppy kuutossijalta kolmanneksi. Se on nimittäin lähinnä fyysisen singlejulkaisun ansiota. Harvinaista 2010-luvulla.
I Like It on Enrique Iglesiasin seitsemäs Top 10 -single. Hänellä on yksi ykkönen (Hero, 2002), ja edellinen uroteko oli Do You Known kolmossija vuonna 2007. Isäpapalla on myös yksi ykkönen, mutta vain kolme Top 10 -singleä.
Vaikka onkin jäänyt toisen ex-Destiny's Childin varjoon, Kelly Rowlandilla alkaa olla ihan kunnioitettava sinkkulista-CV: viisi omaa Top 10 -hittiä ja kaksi vierailuykköstä (Dilemma ja When Love Takes Over).
Marco Calliarin höpsö We Speak No Americano (26), Justin Bieberin Somebody to Love (33) sekä Plan B:n Prayin' (36) nousivat ensimmäistä kertaa Top 40:iin.


Britannian albumit Top 10


1. (1.) Eminem – Recovery
2. (-) Scissor Sisters – Night Work
3. (6.) Alicia Keys – The Element of Freedom
4. (7.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
5. (2.) Oasis – Time Flies...1994-2009
6. (3.) Black Eyed Peas – The E.N.D.
7. (5.) Lady Gaga – The Fame
8. (10.) Mumford & Sons – Sigh No More
9. (4.) Example – Won't Go Quietly
10. (13.) David Guetta – One Love

Albumilistalla ei juhlita uutuuksilla, mutta Glastonburyn festareiden ansiosta kiinnostavia nousijoita on paljon. Glasto-potkusta nauttivat ainakin Mumford & Sons, Gorillaz (12), Muse (13), Florence & The Machine (14), Stevie Wonder (16) sekä Vampire Weekend (40). Jay-Z:tä (15) ja Kings of Leonia (31) auttoi HMV:n ale.
Scissor Sisters ei saanut kolmatta ykköstään, mikä saattaa listaintoilijoiden mielestä olla hyvä juttu, sillä täten Eminemin kaikki kuusi albumiykköstä ovat viettäneet kärjessä vähintään kaksi viikkoa. Hyvä saavutus nopealiikkeisillä 2000-luvun listoilla. Ja lisäksi britti- ja jenkkilistoilla hallitsevat tällä viikolla samat julkaisut.
Zero 7:n suuruuden päivät ovat kaukana takana: Record ylsi vain sijalle 61.

Ei kommentteja: