sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Listakatsaus, vko 52

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Jay-Z + Alicia Keys – Empire State of Mind
2. (3.) Ke$ha – TiK ToK
3. (2.) Lady Gaga – Bad Romance
4. (4.) Iyaz – Replay
5. (5.) Owl City – Fireflies
6. (7.) David Guetta featuring Akon – Sexy Chick
7. (6.) Jason DeRulo – Whatcha Say
8. (8.) The Black Eyed Peas – Meet Me Halfway
9. (9.) Britney Spears – 3
10. (10.) Jay Sean featuring Lil Wayne – Down

Kärkikamppailu oli todella tiukka. Jay-Z:n ja Alicia Keysin päivät ykkösenä ovat tämän viikon jälkeen luetut, sillä sekä Ke$ha että Gaga rynnivät ylöspäin radiosoitossa, ja myyntitilastossa he ovat edellä jo nyt. Ludacrisin pikkuoravilla terästetty klubihitti How Low aloittaa sijalta 13, mikä on hänen viimeisimpien hittiensä menestykseen nähden erittäin hyvä. Muuten merkittävät tapahtumat ovat vähissä. Glee-sarjan kappaleita on top 50:n alapuolella useampia, Lil Waynen uutuus On Fire debytoi sijalla 62 ja Mary J. Bligen I Am sijalla 67. Muistutetaan vielä, että vanhoja kappaleita ei hyväksytä Hot 100 -listalle, mutta esimerkiksi joululauluja löytyy myydyimpien kappaleiden listalta tungokseksi asti, parhaimpana Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You sijalla 17.


USA:n albumit Top 10

1. (1.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
2. (2.) Andrea Bocelli – My Christmas
3. (-) Soundtrack – Glee: The Music Season One: Volume 2
4. (3.) Taylor Swift – Fearless
5. (6.) Carrie Underwood – Play On
6. (5.) Lady Gaga – The Fame
7. (-) Chris Brown – Graffiti
8. (12.) Justin Bieber – My World (EP)
9. (10.) Michael Bublé – Crazy Love
10. (-) Gucci Mane – The State vs. Radric Davis

Boyle nettosi jälleen mainiot 582 000 kpl:een lukemat eikä Bocellillakaan mene heikosti (400 000). Kaukana heidän takanaan on Glee (173 000) ja viittä miljoonaa lähestyvä Taylor Swiftin Fearless (168 000). Chris Brownilla menee kohtuullisesti, mutta katsotaan, miten käy ensi viikolla. Supertähdistä esimerkiksi R. Kellyn kohtalo (4->40) ei ole kummoinen. Uutuuksia: Jimmy Buffett (17), Thirty Seconds to Mars (19), Snoop Dogg (kehnohko 23) ja Timbaland (vielä heikommin 36). Jared Leton yhtye on Matchbox Twentyn jalanjäljillä ja kirjoittaa nimensä luvun nyt kirjaimin. Outoja nuo amerikkalaiset. Albumitilaston myydyin joululevy on taas Josh Grobanin viisinkertainen platinamenestys Noël sijalla 16.


Britannian singlet Top 10

1. (re) Rage Against the Machine – Killing in the Name
2. (-) Joe McElderry – The Climb
3. (1.) Lady Gaga – Bad Romance
4. (2.) Peter Kay's Animated All Star Band – The Official BBC Children in Need Medley
5. (-) 3OH!3 featuring Katy Perry – Starstrukk
6. (15.) Robbie Williams – You Know Me
7. (14.) Cheryl Cole featuring will.i.am – 3 Words
8. (3.) Rihanna – Russian Roulette
9. (52.) Journey – Don't Stop Believin'
10. (4.) The Black Eyed Peas – Meet Me Halfway

Britannian joulun singlelista on niin kummallinen, että siitä riittää tarinaa erilliseen blogimerkintään huomenissa. Facebook-kampanjan avulla kärkeen rynnisti Rage Against the Machinen alun perin vuonna 1992 sijalle 25 yltänyt Killing in the Name. Siitä lisää huomenna. X Factor -voittaja Joe McElderryn kappale on Miley Cyruksen iso jenkkimenestys The Climb. 3OH!3:n Don't Trust Me julkaistiin Britanniassa kovin myöhään eikä oikein saanut nostetta. Katy Perryn tähdittämällä Starstrukkilla on aivan eri meininki. Don't Stop Believin' sai puhtia X Factorista ja ylsi parhaalle sijalleen yhdeksänneksi. George Michaelin joululaulu December Song (I Dreamed of Christmas) oli pitkin viikkoa kymmenen kärjessä, mutta joutuu tyytymään debyyttiviikollaan sijaan 14. Myydyin vanha joululaulu on tietysti Poguesin Fairytale of New York, nyt 18:s.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
2. (3.) Michael Bublé – Crazy Love
3. (4.) The Black Eyed Peas – The E.N.D
4. (2.) Lady Gaga – The Fame
5. (5.) JLS – JLS
6. (11.) Robbie Williams – Reality Killed the Video Star
7. (10.) Snow Patrol – Up to Now
8. (7.) Westlife – Where We Are
9. (12.) Leona Lewis – Echo
10. (8.) Take That – The Greatest Day: The Circus Live

Albumilistalla on staattisempaa, mutta myyntiluvut hienoja. Kymmenes myi suunnilleen yhtä monta kappaletta kuin vastaavalle sijalle Yhdysvalloissa yltänyt albumi. Alicia Keysin The Element of Freedom debytoi 17:ntenä, mikä on linjassa hänen aiempien levyjensä julkaisuviikkojen kanssa. Paul McCartneyn livelevyä pantattiin pari viikkoa kauemmin kuin Yhdysvalloissa, ja se jäi joulun myyntitykkien varjoon sijalle 28.

Ei kommentteja: