sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Listakatsaus, vko 50

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Jay-Z + Alicia Keys – Empire State of Mind
2. (2.) Lady Gaga – Bad Romance
3. (5.) Ke$ha – TiK ToK
4. (3.) Owl City – Fireflies
5. (6.) Iyaz – Replay
6. (4.) Jason DeRulo – Whatcha Say
7. (12.) The Black Eyed Peas – Meet Me Halfway
8. (7.) David Guetta featuring Akon – Sexy Chick
9. (10.) Jay Sean featuring Lil Wayne – Down
10. (9.) Britney Spears – 3

Kolmas ykkösviikko Jay-Z:lle ja Alicia Keysille, mutta Gaga on kintereillä. Radiosoitossa jyllää toistaiseksi tosin vielä Paparazzi, eikä Bad Romance, mikä on viimeksi mainitun suurin hidaste listakärkeä ajatellen. Neiti Germanotta sai tällä viikolla listalle katsantokannasta riippuen neljä tai viisi kappaletta, sijalla 65 debytoinut Video Phone on merkitty vain Beyoncélle, vaikka siitä on olemassa myös Gagalla ryyditetty versio. Albumin julkaisu auttaa myös Rihannan Hardia (80->19), Shakiran Give It Up to Metä (61->29) ja Adam Lambertia (re-entry sijalla 61). Kings of Leonin Use Somebody jaksaa sinnitellä: 44. listaviikko ja sija 21.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
2. (2.) Andrea Bocelli – My Christmas
3. (-) Adam Lambert – For Your Entertainment
4. (-) Rihanna – Rated R
5. (-) Lady Gaga – The Fame Monster (EP)
6. (34.) Lady Gaga – The Fame
7. (29.) Miley Cyrus – The Time of Our Lives (EP)
8. (10.) Taylor Swift - Fearless
9. (9.) Carrie Underwood – Play On
10. (3.) Norah Jones – The Fall

Boylesta oli jo puhetta, joten mainitaan tässä ennen kaikkea Andrea Bocelli. Ounastelin jo aiemmin, että My Christmas saattaa olla joulun hittituote, ja näin on käymässä: ensi viikolla se kamppailee tiukasti jopa ykköspaikasta Boylea vastaan. Rihannan albumin debyytti neljäntenä saattaa vaikuttaa vaisulta, mutta viikkomyynti (181 000 kpl) on hänen uransa paras. Lady Gagan levy tuottaa päänvaivaa listalaatijoille: kuten Suomessa, myös USA:ssa The Fame ja uusi EP merkitään erikseen. Yhteensä Gaga myi viikon aikana 325 000 levyä. Norah Jones sinnitteli mukavasti kärkikymmenikössä, jonne eivät yltäneet Shakira (15), rap-tähti Birdman (33) ja sinkkupuolella menestyvä Jay Sean (37). Tosin esimerkiksi Shakiran viikkomyyntisaldo (89 000 kpl) oli ihan mukava. Mainittakoon vielä, että toissa viikon ykkönen Bon Jovi otti ja romahti viime viikon listalla 19:nneksi. Eipä tosin hyvin mennyt viime viikon ykköselläkään: John Mayerin Battle Studies sukelsi kärjestä sijalle 13. Kyseenalainen ennätys on Incubusilla: Light Grenadesin kaksi ensimmäistä listaviikkoa tuottivat sijat 1 ja 37, Comprehensive Albums -listalla 1 ja 40.


Britannian singlet Top 10

1. (1.) Peter Kay's Animated All Star Band – The Official BBC Children in Need Medley
2. (6.) Rihanna – Russian Roulette
3. (5.) Lady Gaga – Bad Romance
4. (4.) The Black Eyed Peas – Meet Me Halfway
5. (2.) The X Factor Finalists – You Are Not Alone
6. (3.) Jason DeRulo – Whatcha Say
7. (7.) Ke$ha – TiK ToK
8. (-) Alicia Keys – Doesn't Mean Anything
9. (-) Timbaland featuring SoShy & Nelly Furtado – Morning After Dark
10. (8.) Cheryl Cole – Fight for This Love

Hyväntekeväisyyttä kärjessä. Rihannalla ja Alicia Keysillä menee Britanniassa huomattavasti Yhdysvaltoja paremmin, ja sama pätee Timbalandin tutun kuuloiseen, mutta mukavaan Morning After Darkiin. Susan Boyle käväisi viime viikolla myös singlelistan kymppikärjessä versiollaan The Rolling Stonesin Wild Horsesista. 30 Seconds to Marsin Kings and Queens on uutuus sijalla 28 perässään Mariah Careyn tämänkin vuoden suurin hitti, jouluklassikko All I Want for Christmas Is You. Myös Poguesin ja edesmenneen Kirsty MacCollin Fairytale of New York on jälleen top 40:ssä, ennen joulua todennäköisesti myös Wham!in Last Christmas.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
2. (-) Westlife – Where We Are
3. (-) Take That – The Greatest Day: The Circus Live
4. (2.) JLS – JLS
5. (3.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.
6. (6.) Michael Bublé – Crazy Love
7. (4.) Queen – Absolute Greatest
8. (8.) Snow Patrol – Up to Now
9. (5.) Leona Lewis – Echo
10. (9.) Robbie Williams – Reality Killed the Video Star

Joulun ajan takuuvarmat myyntitykit Westlife ja Take That ilmaantuivat jälleen listan kärjen tuntumaan, jälkimmäinen livelevyllä ilman sinkkutäkyäkin. Leona Lewisin albumi ei käy kaupaksi lainkaan odotusten mukaan, mutta odotellaan vielä seuraavan singlen vastaanottoa ennen kuin julistetaan mitään. The Band of Coldstream Guards ilmaantui 13:nneksi. Kyseessähän on Britannian armeijan yhtye. Bocelli on uutuus sijalla 18 ja Rhydian Roberts 25:ntenä. Erityishuomion ansaitsee Britney Spearsin komeasti flopannut kokoelma. The Singles Collection kävi viime viikolla sijalla 38 häviten jopa Janet Jacksonille, jolla ei ole ollut brittihittejä vuosiin. Mutta eipä mene hyvin Enyan kokoelmallakaan: viime viikolla 32., nyt 38.

Ei kommentteja: