tiistai 31. joulukuuta 2019

Kaksi vuosikymmentä yhdellä hitillä

Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You ei malta lopettaa listahistorian kirjoittamista uusiksi. Sen ansiosta Careysta tuli ensimmäinen artisti, joka on ollut Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkösenä neljällä eri vuosikymmenellä, sillä tuore lista, jolla biisi on kolmatta viikkoa kärjessä, on päivätty ensi lauantaille 4.1.2020.

Jo kolmella vuosikymmenellä keulaan pääseminen on melko harvinainen saavutus. Siihen ovat yltäneet Careyn lisäksi vain Madonna, Janet Jackson, Michael Jackson, Elton John, Stevie Wonder, Usher, Christina Aguilera ja Britney Spears. Careylla sekä kolmas että neljäs vuosikymmen tulivat siis nyt All I Want for Christmas Is Youn myötä.

All I Want for Christmas Is You jätti hieman turhaankin varjoonsa Brenda Leen jo vuonna 1958 levyttämän Rockin’ Around the Christmas Treen, joka on ollut kaksi viikkoa kakkosena. On täysin mahdollista, että jonain jouluna se onkin suosituin kappale ja silloin tehdään myös mahtavaa listahistoriaa: biisi olisi sekä vanhin ykkönen koskaan, vanhimman artistin ykkönen koskaan ja Leen ensimmäinen ykkönen sitten vuoden 1960.

Ei kommentteja: