maanantai 2. joulukuuta 2019

Listaklassikko: Styx – Babe (1979)

Yhdysvaltalainen rockyhtye Styx on nykyisin melko harvoin esillä missään, sillä heillä ei ole varsinaisesti hittejä, jotka aina vain uudet sukupolvet löytäisivät vuorollaan (vrt. esim. Toton Africa). Heidän menestyksensä rajoittui myös vahvasti Yhdysvaltoihin, sillä esimerkiksi Britanniassa he pääsivät sinkkulistan top 40:ään ainoastaan kerran.

Tuo yksi hitti oli kuitenkin merkittävä, sillä Babe ylsi Britannian singlelistan kuudenneksi. Yhdysvalloissa siitä tuli bändin ensimmäinen ja ainoa Hot 100 -listan ykkönen, kun se johti laskentaa kaksi viikkoa joulukuussa 1979. Se oli aikoinaan bändin kolmas top ten -menestys ja myöhemmin 1980-luvulla niitä tuli peräti viisi lisää.

Vuosikymmenen vaihtuessa 1990-luvulle musiikkibisneksen suhdanteet muuttuivat kuitenkin niin radikaalisti, että Styxilläkään ei ollut mitään asiaa enää hittilistoille. Heidän toistaiseksi viimeinen Hot 100 -merkintänsä on Love at First Sightin 25. sija vuodelta 1991. Bändi on edelleen aktiivinen ja tuoreimmasta studiolevystä on vain pari vuotta.

Babella on Spotifyssa tällä hetkellä 26,6 miljoonaa kuuntelua ja virallisella videolla Youtubessa 577 tuhatta näyttökertaa – tosin se on laitettu alustalle vasta pari vuotta sitten.

Ei kommentteja: