tiistai 10. joulukuuta 2019

Listaklassikko: Leona Lewis – Run (2008)

Mainitsin viime viikolla Leona Lewisin hiipuneen uran kenties suurimman perinnön eli jouluhitin One More Sleep, joka ylsi Britannian singlelistan kolmanneksi vuonna 2013. Jo kauan ennen sitä hän ehti kuitenkin kärkeenkin useampaan otteeseen, mutta tuoreimmasta ykkösestä on aikaa 11 vuotta.

Tuolloin joulukuussa 2008 Lewisin versio Snow Patrolin hitistä Run debytoi Britannian listakärjessä. Se pysyi siellä kaikkiaan kaksi viikkoa, mutta kaikkiaan listaura oli huomattavasti mittavampi: top ten -viikkojakin kertyi seitsemän. Se oli hänen kolmas ja siis toistaiseksi viimeinen ykkösensä – kaksi muuta ovat X Factor -kruunaushitti A Moment Like This (2006) sekä kansainväliseksi jättihitiksi edennyt Bleeding Love (2007).

Lewisin tähteyden hiipumiselle on esitetty monta syytä eikä vähäisin ole levy-yhtiö Syco Musicin vaiheilu hänen kolmannen albuminsa Glassheartin kanssa. Sitä tehtiin noin kolme vuotta ja myöhemmin vuonna 2014 Lewis sanoi olleensa hyvin masentunut poptähteyden paineiden puristuksessa.

Suurista ongelmista huolimatta Lewis on ehtinyt kerätä mojovan hittisaaliin nimenomaan brittilistoilta: hänellä on toistaiseksi kymmenen top ten -sinkkuhittiä ja Spirit (#1, 2007) on yksi äänitehistorian suosituimmista debyyttialbumeista.

Run on kerännyt 59 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa ja 101 miljoonaa katselua Youtubessa.

Ei kommentteja: