torstai 26. joulukuuta 2019

Listaklassikko: Michael Andrews feat. Gary Jules – Mad World (2003)

Joulukuuta 2003 voidaan pitää eräänä brittilistahistorian yllättävimmistä: ensin Kelly ja Ozzy Osbourne kävivät kärjessä Changes-duetollaan ja vuoden viimeisellä listalla ennen sitä ja sen jälkeen täysin hittityhjiöön joutuneet Michael Andrews ja Gary Jules veivät Tears for Fears -coverinsa Mad Worldin kärkeen peräti kolmeksi viikoksi.

Kummallisen Mad Worldin ykkössijasta tekee se, että kyseinen versio julkaistiin jo vuonna 2001 Donnie Darko -elokuvan soundtrackilla. Elokuvasta tuli kulttihitti ja niinpä Sanctuary päätti julkaista kappaleen singlenä joulukuussa 2003. Jules on kappaleen laulaja, Andrews soittaa pianoa.

Mad Worldia ostettiin platinalevyyn oikeuttavasti yli 600 000 kpl pian ilmestymisensä jälkeen. Se on molempien artistien ainoa brittilistasingle, mutta Julesin albumi Trading Snakeoil for Wolftickets ylsi albumilistalla sijalle 12. Andrewsin albumeilla ei ole listamerkintöjä.

Tätä versiota Mad Worldista on kuunneltu Spotifyssa lähes 128 miljoonaa kertaa – enemmän kuin Tears for Fearsin alkuperäistä. Virallista Youtube-videota ei ole olemassa, tällä epävirallisella on kuitenkin 145 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: