torstai 2. tammikuuta 2020

Listaklassikko: Mario – Let Me Love You (2004)

R&b eli etenkin Yhdysvaltojen listoilla kukoistuskauttaan 15 vuotta sitten, kun käytännössä kaikki isot radiohitit olivat r&b:tä ja hiphopia ja ne imettiin popasemien soittoon. Samanaikaisesti myyntisingle oli lähes tuntematon ajatus, sillä fyysisiä sinkkuja ei enää myyty eikä laillinen latausbisnes vielä kukoistanut.

Yksi ajan suuria hyötyjiä oli Mario Barrett, joka ei varsinaisesti koskaan ollut hittimielessä kestomenestyjä. Hän oli kuitenkin jo pari vuotta aiemmin saanut ison Hot 100 -hitin coveroimalla Biz Markien Just a Friendin (#4, 2002). Tipping Point -kakkosalbumin lohkaisu Let Me Love You sopi täydellisesti ajan populaarikulttuuri-ilmastoon ja nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen vuodenvaihteessa 2004–05 pysyen siellä peräti yhdeksän viikkoa. 

Mario oli vielä viitisen vuotta r&b-radiosuosikki, mutta ei enää Let Me Love Youn jälkeen yltänyt top teniin Hot 100 -listalla. 2010-luku oli hänelle todella vaikea, sillä kaikenlainen listamenestys jäi minimaaliseksi. Helppoa ei toki ole ollut yhdelläkään 2000-luvun r&b-tähdellä – en muista ketään 15 vuotta sitten breikannutta, joka olisi saanut varteenotettavaa Hot 100 -menestystä parin viime vuoden aikana. Jos tulee nimiä mieleen, niin laittakaa kommentteihin.

Let Me Love You kuitenkin muistetaan yhä: sillä on 406 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa ja 258 miljoonaa Youtube-katselua.


Ei kommentteja: