tiistai 3. syyskuuta 2019

Vanhoilla biiseillä tähteyteen

Yhdysvaltalainen Lizzo on edennyt melko nopeasti tämän vuoden aikana aivan suosituimpien artistien joukkoon etenkin kotimaassaan, jossa hänen Truth Hurts -sinkkunsa nousi juuri Hot 100 -listan kärkeen. 


Lizzon tähteys on rakentunut kiinnostavasti, sillä hänen top ten -tasolle ankkuroitunut tuore albuminsa Cuz I Love You ei alun perin edes sisältänyt pari vuotta sitten julkaistua Truth Hurtsia saati vielä vanhempaa Good As Helliä, nyt tosin ensin mainitun. Lizzo esitti molemmat kappaleet toissa maanantaina MTV Video Music Awards -tilaisuudessa ja ne ovat molemmat hittejä tänä syksynä. Ilmiö ei sinänsä ole ainutlaatuinen – esimerkiksi Omin Cheerleader ilmestyi ensimmäistä kertaa vuonna 2012, mutta yksi Yhdysvaltojen ykköseksi kesällä 2015.

Truth Hurts nousi viraalisuosioon Tik Tokin avustuksella (kuinkas muuten), mutta Good As Hell on napattu Lizzon vahvan tulemisen myötä orgaanisesti striimi- ja myyntilistoille, mikä kertoo siitä, että kappaleet eivät nykyään oikeastaan enää vanhene hittimielessä – ilmiö, joka koetaan joka joulu sesonkihittien muodossa. Samalla Cuz I Love Youn omat alkuperäiset singlet Juice ja Tempo ovat jääneet jalkoihin – ensin mainittu tosin piipahti Hot 100 -listan sijalla 93 aiemmin tänä vuonna. 

Ei kommentteja: