tiistai 24. syyskuuta 2019

13, (epä)onnenluku?

Kuten perjantaina mainitsin, Alman osin kirjoittama ja Ariana Granden, Miley Cyrusin sekä Lana Del Reyn esittämä Don’t Call Me Angel (Charlie’s Angels) debytoi Britannian singlelistan kakkosena. Se on korkeimmalle sijoittunut edes hivenen suomalaisperäinen kappale sitten Bomfunk Mc’s:n Freestylerin, joka ylsi kakkoseksi vuonna 2000. 

Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla Don’t Call Me Angel menestyi hieman odotettua vaisummin ja pääsi 13:nneksi. Se on erityisen vaisu sijoitus Grandelle, joka on tottunut tänä vuonna top ten -sijoituksiin jokaisella singlellään. Muille kahdelle puolestaan 13. tila on todella hyvä: Cyrus ei ole ollut noin korkealla sitten Malibun (#10, 2017) ja Del Rey sitten Summertime Sadnessin (#6, 2013).

Don’t Call Me Angel on ensimmäinen suomalaisperäinen top 40 -hitti Yhdysvalloissa. Almalla on nyt sillä saralla kolme korkeinta noteerausta, kaksi muutakin ovat Cyrusin esittämiä (Slide Away ja Mother’s Daughter). Parhaiten sijoittunut suomalaisesittäjälle kreditoitu kappale on edelleen Apocalyptican ja Adam Gontierin I Don’t Care (#78, 2008).

Ei kommentteja: