torstai 5. syyskuuta 2019

Listaklassikko: Elton John – Are You Ready for Love? (2003)

Etenkin Britanniassa vanhat kappaleet ovat aina välillä niin suosittuja, että yltävät ykköseksi asti, mutta se on erittäin harvinaista. Vielä harvinaisempaa on, että ykköseksi pääsee hyvin vanha biisi, joka ei ilmestymishetkellään ollut hitti. Elton Johnin Are You Ready for Love on sellainen ja yksi viime vuosikymmenen kummajaisista brittilistalla.

Kappale ilmestyi alun perin The Thom Bell Sessions -EP:llä vuonna 1979, mutta hitiksi se nousi vasta Ashley Beedlen house-remiksauksena loppukesästä 2003, jolloin siitä tuli Elton Johnin kuudes brittiykkönen. Listoille biisi ylsi tuolloin myös mm. Irlannissa ja Belgiassa, mutta mikään globaali superhitti se ei ollut.

Elton Johnin meriittilistaan ykkössija oli 2000-luvun ensimmäinen ja hän pääsi kärkeen vielä 2Pacin vieraana Ghetto Gospel -kappaleella pari vuotta myöhemmin. Tuorein top ten -merkintä on itse asiassa viime vuodelta, kun Step Into Christmas nousi joulun aikaan kymmenenneksi.

Spotifyssa "uusi" Are You Ready for Love on kuunneltu alkuperäisversiona yli 30 miljoonaa kertaa ja biisin videolla on Youtubessa 2,6 miljoonaa katselua – se tosin on ladattu Elton Johnin Youtube-tilille vasta vuonna 2012.

Ei kommentteja: