keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Listaklassikko: Monica – The First Night (1998)

Monica Arnold muistetaan Suomessa varmasti parhaiten The Boy Is Mine -duetosta (1998) Brandyn kanssa, mutta myöhemmin samana vuonna hän ylsi toistamiseen Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköseksi ja soolona, kun The First Night vietti kaksi viikkoa keulilla syksyllä 1998.

Noihin aikoihin Yhdysvaltojen Hot 100 -lista oli melko kummallinen johtuen siitä, että sille ei otettu lainkaan kappaleita, joita ei julkaistu kaupallisesti sinkkuina. Niinpä historiaan on jäänyt paljon ykkösiä, jotka eivät välttämättä olleet kunkin viikon suurimpia hittejä – ne olivat suurimpia hittejä, joista oli myynnissä single. 

Monicalle siunaantui kuitenkin itse asiassa kolmen ykkösen putki alkaen The Boy Is Minesta ja päättyen Angel of Mineen. Kaikki biisit julkaistiin The Boy Is Mine -nimisellä albumilla, joka myi moninkertaista platinaa. 

Sen jälkeen Monican listaura on ollut takkuisempi, ja tuorein Hot 100 -merkintä on Love All Over Men 58. sija vuodelta 2010, mutta hän on artistina edelleen aktiivinen. Hot 100 -hittejä on kahdeksan.

Brittilistalla The First Night ylsi kuudenneksi. Sillä on rapiat viisi miljoonaa kuuntelua Spotifyssa ja virallisella Youtube-versiolla vajaa seitsemän miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: