maanantai 16. syyskuuta 2019

Listaklassikko: DJ Ötzi – Hey Baby (Uhh Ahh) (2001)

Aijjai, kukapa haluaisi tai edes voisi unohtaa Gerhard Friedlen eli DJ Ötzin, tuon alppirinteiden väsymättömän tanssittajan, hämmästyttävän megahitin vuosituhannen alusta? Ei kukaan! Hänen versionsa Bruce Channelin jenkkiykkösestä Hey Baby (1961) oli sitä aikakautta, kun hyvin monet Keski- ja Etelä-Euroopan dance-ilmiöt kantautuivat viipeellä myös Britanniaan. Hey Baby julkaistiin jo kesäällä 2000, mutta iso hitti siitä tuli vasta vuotta myöhemmin.

Britannian singlelistalla oli syksyllä 2001 todella paljon kilpailua ja niinpä Hey Baby ei saavuttanut kuin yhden viikon huipulla joutuen antautumaan heti seuraavalla viikolla Kylie Minoguen uran ehkä suurimmalle hitille Can't Get You Out of My Head. Ötzi ei kuitenkaan vähästä hätkähtänyt vaan Hey Babystä tuli lopulta vuoden viidenneksi suurin brittihitti ja seuraaja Do Wah Diddy (cover siis sekin) ylsi yhdeksänneksi.

Hey Babystä tuli futiskisaversiona vielä top ten -menestys seuraavana kesänä ja ylipäätään Ötzin viidessä brittilistasinglessä on noin puolet liikaa. Saksankielisessä Euroopassa hänellä sitä vastoin on ollut hurjasti menestystä, muun muassa kolme ykköstä Saksassa, jossa Hey Baby joutui tyytymään  11. tilaan.

Hey Babyllä on Spotifyssa 23 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa ei ole lainkaan virallista latausta, mutta suosituimmalla versiolla on seitsemän miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: