tiistai 25. joulukuuta 2012

Tätä kutsun myyntimenestykseksi


Now That's What I Call Music -kokoelmista on kirjoitettu aiemminkin tässä blogissa, mutta 83. osan hieno menestys nosti aiheen taas esille. Levyä nimittäin ostettiin viidessä viikossa 1,2 miljoonaa Britanniassa – siis enemmän kuin mitään yksittäisen artistin albumia koko vuonna. Niistä Emeli Sandén Our Version of Events on toistaiseksi ainoana myynyt yli miljoonan. NOW 83 oli myös joulunalusviikon ostetuin äänite.

Kiinnostavinta NOW-sarjan menestyksessä on se, että vaikka digiaikana on todella helppo ostaa yksittäisiä kappaleita ja tehdä niistä vaikka soittolistoja, niin 91 prosenttia 83. osankin myynnistä on ollut cd:itä. Formaatilla on siis yhä kysyntää lahjana ja esimerkiksi automatkoille.

Music Week sisällytti jouluviikon myyntiraporttiinsa muutakin kiinnostavaa statistiikkaa: Britannian kasettilistaa on hallinnut jo 18 viikkoa 88-vuotiaan ranskalaisartistin Charles Aznavourin She-kokoelma, jota ostettiin viime viikolla, tadaa, 24 kappaletta! Kokoelman nimikappale ylsi singlelistan ykköseksi kesällä 1974.

Ei kommentteja: