sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Listakatsaus, vko 50


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Rihanna – Diamonds
2. (4.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
3. (2.) Ke$ha – Die Young
4. (3.) Maroon 5 – One More Night
5. (7.) The Lumineers – Ho Hey
6. (6.) Fun – Some Nights
7. (8.) Phillip Phillips – Home
8. (9.) Flo Rida – I Cry
9. (10.) Ne Yo – Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)
10. (5.) Psy – Gangnam Style

Rihannan Diamonds jatkoi Hot 100 -listan ykkösenä kolmatta viikkoa, mutta toisin kuin viime viikolla ennustin, sen kestävyys onkin koetuksella ihan pian. Etenkin Bruno Marsin Locked Out of Heaven on nimittäin rynnimässä kannoille joka osa-alueella ja myynnissä jo ohikin.
The Lumineersin Ho Hey humpsahti jo viidenneksi ja Phillip Phillipsin Home petrasi pykälän seitsemänneksi. Kannattaa myös huomioida Grammy-ehdokkuuksia keränneen Funin Some Nightsin sitkeä roikkuminen top tenissä. Biisillä on jo 41 listaviikkoa ja tätä vauhtia siitä tulee eräs historian pitkäikäisimmistä Hot 100 -hiteistä.
Will.i.amin ja Britney Spearsin Scream and Shout debytoi 12:ntena. Will.i.amillä ei ole liiemmälti soolohittejä, mutta on hän käynyt ykkösenäkin ilman Black Eyed Peasiä – silloin vetovastuu oli tosin Usherilla (OMG, 2010).
Scream and Shout oli viikon ostetuin kappale, mutta ei siis päässyt top teniin Hot 100 -listalla. Sinne ei yltänyt myöskään kolmanneksi ostetuin eli Alicia Keysin Girl on Fire, joka kuitenkin loikkasi 21–11.
50 Cent yrittää paluuta kovien kavereiden avulla: Eminemin ja Adam Levinen tähdittämä My Life joutui kuitenkin tyytymään 27. sijaan. Räppärillä on neljä ykköstä.
Kendrick Lamarin Swimming Pools (Drank) nousi muutaman sijan 17:nneksi. Swedish House Mafian Don’t You Worry Child kärkkyy jo 21:ntenä. Taylor Swiftin pelkän myynnin turvin taannoin kolmantena piipahtanut I Knew You Were Trouble eteni 47–32.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Alicia Keys – Girl on Fire
2. (2.) Taylor Swift – Red
3. (6.) Rod Stewart – Merry Christmas Baby
4. (3.) One Direction – Take Me Home
5. (4.) Phillip Phillips – The World from the Side of the Moon
6. (1.) Rihanna – Unapologetic
7. (16.) Michael Bublé – Christmas
8. (19.) Lady Antebellum – On This Winter’s Night
9. (18.) Blake Shelton – Cheers, It’s Christmas
10. (5.) Kid Rock – Rebel Soul

Girl on Firesta tuli Alicia Keysin uran viides ykkönen kuudesta julkaisusta. Ainoastaan sen edeltäjä The Element of Freedom (2009) on joutunut tyytymään kakkossijaan, tuolloin edelle jäi Susan Boylen I Dreamed a Dream.
Joulukauppa nosti Rod Stewartin Merry Christmas Babyn seuraksi kolme muutakin joululevyä top teniin; Michael Bublén Christmasin (#1, 2011), Lady Antebellumin On This Winter’s Nightin ja Blake Sheltonin Cheers, It’s Christmasin. Kaksi viimeksi mainittua merkkauttivat myös korkeimmat sijoituksensa. Koko top 200:ssa on hurjat 78 joululevyä.
Girl on Fire on top 20:n ainoa tulokas. Timeflies-nimisen elektropop-projektin One Night -EP debytoi 29:ntenä ja Gleen tuorein kooste aika kehnosti 33:ntenä. Cee Lo Greenin The Magic Moment -joululevy kipusi ensimmäistä kertaa top 40:iin sijalle 32.


Britannian singlet, Top 10

1. (6.) Gabrielle Aplin – The Power of Love
2. (2.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
3. (1.) Olly Murs featuring Flo Rida – Troublemaker
4. (4.) Labrinth featuring Emeli Sandé – Beneath Your Beautiful
5. (3.) Rihanna – Diamonds
6. (9.) One Direction – Little Things
7. (10.) Ke$ha – Die Young
8. (26.) Pink – Try
9. (8.) Psy – Gangnam Style
10. (5.) Alicia Keys – Girl on Fire

John Lewis -tavaratalojen joulumainokseen coveroidusta hitistä on tullut jo perinteinen loppuvuoden listakävijä ja tällä kertaa kohteena on siis Frankie Goes to Hollywoodin The Power of Love esittäjänään nuori Gabrielle Aplin. Biisi on tietenkin Aplinin ensimmäinen ykkönen. Alkuperäinen The Power of Love hallitsi viikon melkein tasan 28 vuotta sitten ollen Frankie Goes to Hollywoodin kolmas ja viimeinen ykkössingle.
John Lewis nosti pari vuotta sitten toden teolla parrasvaloihin Ellie Gouldingin, jonka tulkinta Elton Johnin Your Songista ylsi kakkoseksi ja on yhä Gouldingin suurin hitti. Viime vuonna vuorossa oli The Smithsin Please Please Please Let Me Get What I Want, jonka Slow Moving Millie vei 31:nneksi.
Labrinthin ja Emeli Sandén Beneath Your Beautiful keikkuu neljäntenä jo neljättä viikkoa. Keshan Die Young kipusi muutaman sijan seitsemänneksi albumijulkaisun ansiosta, mutta arvatenkin digivetoisesti myyty Warrior-albumi jäi tahollaan mystisesti top 40:n ulkopuolelle.
Pink kävi X Factor -show’ssa, joten Try loikkasi 26–8. Siitä tuli rouvan 13. top ten -sinkku. Taylor Swiftin I Knew You Were Trouble on myös vahvasti matkalle kärkikymmenikköön (24–13). Pitbullin Don’t Stop the Party ja Tulisan Sight of You vastasivat top 20:n debyyteistä sijoilla 16 ja 18. Molemmilla on paljon isompiakin hittejä.
Fairytale of New York (27–15) sekä All I Want for Christmas Is You (30–20) saivat top 40:iin jouluseuraa Wizzardin I Wish It Could Be Christmas Everydaystä (58–31), Whamin Last Christmasista (55–34), Sladen Merry Xmas Everybodysta (re-entry 35:ntenä) sekä Band Aidin Do They Know It’s Christmasista (re-entry 37:ntenä). Neljän viimeksi mainitun korkeimmat sijoitukset ovat neljäs, toinen, ykkönen ja ykkönen.
DJ Freshin ikivanha Gold Dust elpyi jo toistaiseksi korkeimmalle sijalleen 22:nneksi. Top 40:n hänniltä löytyy myös yksi joulusta riippumaton rehvakas nousija, Burnsin tanssihitti Lies (56–39).


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Olly Murs – Right Place Right Time
2. (4.) Michael Bublé – Christmas
3. (2.) One Direction – Take Me Home
4. (5.) Rod Stewart – Merry Christmas Baby
5. (8.) Neil Diamond – The Very Best of
6. (3.) Rihanna – Unapologetic
7. (7.) Emeli Sandé – Our Version of Events
8. (6.) Robbie Williams – Take the Crown
9. (14.) Alfie Boe – Storyteller
10. (10.) André Rieu – Magic of the Movies

Olly Mursin kolmas albumi Right Place Right Time piti pintansa albumilistan ykkösenä. Kannoille kiipesi Michael Bublén viimevuotinen Christmas. Olisi hurja suoritus, jos sama albumi onnistuisi sujahtamaan joululistan kärkeen kahtena vupnna peräkkäin. Sellaista ei nimittäin ole nähty sitten South Pacificin, joka juhli kolmena jouluna putkeen vuosina 1958, 1959 ja 1960.
Neil Diamondin kokoelma eteni viidenneksi, mutta muuten top tenissä ei ole minkäänlaisia yllätyksiä. Pinkin mainittu myynninedistäminen siivitti The Truth About Loven 28–11 ja rutkasti lähemmäs platinarajaa.
Calvin Harrisilla on hyppysissään hittialbumi: 18 Months nousi pari sijaa 14:nneksi. Mumford and Sonsin Babelin (22–15) pitääkin parantaa, jottei siitä jäisi suuhun pettymyksen maku Sigh No Moren 1,5 miljoonan myynnin jälkeen.
Tv:stä tutun Jools Hollandin The Golden Age of Song debytoi 21:ntenä, Only Boys Aloudin nimetön albumi jouluversiona sijalla 32, The Bee Geesin boksi Mythology 33:ntenä ja Tulisan ensimmäinen sooloalbumi The Female Boss aika kehnosti 35:ntenä.

Ei kommentteja: